Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mitä tulisi kiinnittää huomiota laboratoriovälineiden käytön aikana?

Jul 28, 2018

Ennen kuin laboratorio suorittaa tieteellistä tutkimusta, valmistelutyötä on paljon. Esimerkiksi laboratoriolaitteet ja -laitteet on valmisteltava täydellisesti. Laboratoriotyön tulee olla yksinkertaista ajattelua, ja testaukseen tarvittavat erilaiset reagenssit, testausratkaisut, välineet ja testausmenetelmät toteutetaan. , varotoimet, aikaisemmissa tutkimuksissa havaitut ongelmat, jne., haluavat olla selkeitä, valmiita, vapaita ajan puutteesta, vähemmän itseluottamusta.

Jos kokeilu on ensimmäinen kerta, on välttämätöntä käydä laboratoriossa veljekset ja sisaret ajoissa, jotta vältetään suuret laboratorioturvallisuusonnettomuudet.

Laboratoriotöitä suorittaessa: seuraavat asiat on merkittävä

Älä kiihdytä kaatoa varastoliuosta keiton jälkeen. On parasta odottaa, kunnes tiedot lasketaan ja tyhjennetään. Jos kyseessä on epänormaali tieto tai liiallinen tieto, voit tarkistaa uudelleen ilman toistuvaa kypsentämistä.

Riippumatta lataamastasi liuoksesta tai käyttämästäsi säiliöstä, kirjoita etiketti tai merkitse se merkinnällä, jotta vältät sen väärinkäytön.

Joskus konfiguroitu ratkaisu on läpäissyt vanhentumispäivän, mutta sillä ei ole liikaa vaikutusta, joskus se on väistämättä laiska. Tämä ei ole hyvä tapa. Joskus on helppo löytää paperi kirjaa painoa, ja sitten ei löydä tätä kappaletta. paperi.

Mikrobiologisen testin jälkeen elatusainetta ei voida hävittää kotitalousjätteen mukana ja se on steriloitava.

7.28.jpg

Kun testi on valmis, tiedot on käsiteltävä välittömästi ja verrattava edellisiin testituloksiin. Jos on eroja, syy olisi tunnistettava välittömästi ja tallennettava ja tarkistettava ja vertailtava myöhemmin. Säännöllisesti tiivistää testitiedot ja tulokset, selvittää säännöt ja tehdä yhteenveto.

Käytä tasapainoa äläkä puhdista sitä välittömästi, erityisesti jotkin syövyttävät asiat, älä puhdista sitä välittömästi, vahingoitta vakavasti tasapainotasapainoa, avaa ovi punnittaessa, älä avaa ovi kevyesti.

Tietokoneessa on paljon kokeellisia tietoja, on parasta varmuuskopioida tietyn ajan kuluttua, jotta tietojen menettäminen vältetään ennen tietokoneen vikaantumista. Tappio on raskas.

Älä keskustele kollegoiden kanssa tekemällä kokeita. Varsinkin vakiotilavuuden tai titrauksen tapauksessa huomiota on syytä keskittää ja siirtää vahingossa.

Erityisesti painotetaan analyysiä, jos on epänormaali ilmiö tai data, kirjoituspaneelin sisältö, kun instrumentti epäonnistuu, on tallennettava, mikä on erittäin hyödyllinen ongelman analysoimiseksi.

On välttämätöntä tietää käytettyjen laboratoriovälineiden kulutustarvikkeet. Vaaditut valmisteet on valmisteltava etukäteen, eikä niitä pitäisi löytää sen jälkeen, kun kulutustarvikkeet on käytetty loppuun.

Ennen reagenssin lisäämistä sekoitetaan se epätasaisen pitoisuuden välttämiseksi ja kokeen täydentämiseksi.

Välittömästi pipetin kärjen imemisen jälkeen irrota se pipetistä, jotta vältetään toinen reagenssi, kun pipettiä käytetään. Kun pipetti on kulunut loppuun, se on palautettava enimmäismittausasentoon, jotta jousi ei menettäisi kimmoisuuttaan. Käytä pistoolia varovasti imemään nestettä varovasti niin, ettei se pääse sisään aseen sisään. On helppo syövyttää ase ja helposti saastuttaa myöhemmät kokeet.

Toistuva jäädytys ja sulatus jääkaapissa heikentää kirjoitusta ja se voidaan kiinnittää sanan ulkopuolelle nauhalla.

On parasta muuttaa vain yksi kokeellinen tila kerrallaan, muuten ei ole selvää, mikä ehdollinen muutos vaikuttaa kokeellisiin tuloksiin. Mielestäni kokeessa tärkeintä on kärsivällisyys ja huolellisuus. Toinen asia on häpeää kysyä.

Pyöreäpohjaiseen pulloon varastoitavan nestemäisen näytteen tulisi varmistaa, että näytteellä on turvallinen ja vakaa sijoitus. Joskus, jos et ole varovainen, saatat joutua luopumaan ja itkemään.

Jääkaapissa oleva pullo on sijoitettava standardiin ja etiketti on kiinnitettävä (sitä ei voi käyttää merkinnällä, vaikka se olisi muutama päivä, se voi haalistua), muuten kukaan ei voi muistaa sitä pitkään, on välttämätöntä puhdistaa, jos virheellisesti tärkeä Tuote on erittäin hankala. Lasimittari on pudonnut, ei väliä kuinka tärkeää se on, älä poimia sitä käsin.

Joka kerta kun lääkeaine tai reagenssi punnitaan, lääkepullo avataan ja kansi käännetään päälle ja sijoitetaan pöytään sen sijaan, että se kiinnitettäisiin suoraan pöytään.

Edellä esitetty on ongelma, jonka BOKA tiivistää laboratoriolaitteiden toiminnassa. Jos sinulla on monia ongelmia laboratoriolaitteiden käytössä, jätä viesti ja ota yhteyttä Xiaobian ~~