Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mitä pitäisi ottaa huomioon laboratoriorakentamisen alkuvaiheessa?

Aug 14, 2018

Laboratoriolaitteet ovat tärkeä osa nykyaikaista laboratorionrakentamista. Suunnitteluprosessissa tulisi ottaa huomioon laboratorion erityisympäristö. Käytettävien laboratoriolaitteiden on täytettävä kansainväliset standardit ja ympäristönsuojeluvaatimukset, mutta myös laboratoriolaitteiden on vastattava korroosiota ja vastustuskykyä. Happo ja alkali, ruosteenestoaine, helppo puhdistaa ja niin edelleen. Laboratoriolla on kolme pääpistettä, jotka on otettava huomioon suunnitteluprosessin aikana.

8.14.jpg


1. Rakenteellinen suunnittelu

Laboratoriolaitteet ovat tärkeä osa suunnitteluprosessia. Se on tärkeä osa tuotantoprosessia. Laboratoriolaitteiden tyylin ja rakenteen on perustuttava rationaalisuuteen ja toteutettavuuteen.

2. Materiaalin valinta

Laboratoriolaitteissa käytettävät materiaalit ovat pääasiassa puuta, terästä ja terästä. Kokopuuhuonekalusteet ovat pääasiassa puupaneeleja. Se on väriltään värikäs ja ulkonäöltään kaunis, mutta sen vedenpitävyys on heikkoa kantavuutta. Se ei sovellu laboratorioympäristöihin, joissa on korkea kosteus tai korkea kantavuus. Teräs-puukalusteet ovat pääosin metallia. Runko yhdistyy puukoteloon, hinta on kohtalainen ja helppo purkaa, mutta tyyli on suhteellisen yksinkertainen; kaikentyyppinen teräsmateriaali valmistetaan pääasiassa kylmävalssatusta teräslevystä, ja pinta on valmistettu happopölystä fosfatoidusta sähköstaattisesta epoksihartsista ja sen kantavuudesta. Kestävämpi mutta korkeampi hinta. Käyttäjät voivat valita laboratorioympäristön ja omiin tarpeisiin sopiviksi.

3. Ominaisuudet

Laboratorion suunnittelun alkaessa on otettava huomioon ilmanvaihdon, kosteuden ja korkean lämpötilan ongelmat ympäristöominaisuuksien vuoksi. Asiakkaan todellisten tarpeiden mukaan laboratoriolaitteiden tuotanto on kohtuullisesti sovitettu. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota ilmanvaihtokanavien järjestelyyn sekä kaasuputkistojen asemointiin ja suuntaukseen, pesu- ja pohjavesien happo- ja alkalikestävyyteen, estämiseen ja vuotojen poistoon sekä pesun alasputkistoihin asemalla.

BOKA Labin korkeatasoinen räätälöity yhden luukun palvelualusta, mukaan lukien vihreä tutkimusrakentaminen ja -suunnittelu, laboratorion kokonaisvaltainen suunnittelukonsultointi, laboratorion sisäinen rakennustekniikka, laboratoriokaluston huonekalujen räätälöinti, laboratoriovälineiden kulutustarvikkeet, laboratorion toiminnan ylläpito, laboratoriokuljetukset Korkeatasoiset räätälöidyt palvelut kuten laboratoriotutkimuksen online-ostoskeskustelu, laboratorion offline kokemus kirjastokokemus jne.