Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mitä laitteita on yleisesti varustettu elintarviketestauslaboratoriossa?

Mar 09, 2019

Viime vuosina elintarvikkeiden turvallisuuteen ja laatuun liittyvät kysymykset ovat saaneet yhä enemmän huomiota. Tässä mainitut elintarvikkeet ovat laaja-alaisia elintarvikkeita, kuten maatalouden alkutuotteita, kuten viljaa, öljykasveja, vihanneksia, vesituotteita, karja- ja siipikarjatuotteita, hedelmiä jne. Sekä jalostettuja elintarvikkeita, kuten säilykkeitä, kinkkakakkua ja syötävät elintarvikkeet. Öljy, instant nuudelit, suolakurkkua, mausteita jne. On myös yhä useampia laboratorioita, jotka suorittavat elintarvikkeiden testausta. Näissä laboratorioissa erilaiset luonteensa vuoksi testauskohteet ovat erilaisia, ja laitteiden hankintaan ja valintaan on olemassa erilaisia vaatimuksia laboratorioiden valmistelussa ja kehittämisessä.

lab furniture-05

Elintarvikkeiden tarkastusosasto on jaettu kahteen pääosaan, joista toinen on tuotteen laadun testaaminen; toinen on testata tuotteen terveyshanketta, tämäntyyppisen hankkeen havaitseminen on suhteellisen vaikeaa ja suuria investointeja.

(1) Laatu-kohteisiin kuuluvat:

Kosteus, suolapitoisuus, sokeripitoisuus, proteiinipitoisuus, rasvapitoisuus, kuitupitoisuus, vitamiinipitoisuus, happamuus ja vastaavat. Näiden kohteiden testaamiseksi, jos varat ovat rajalliset, voidaan käyttää kemiallista analyysiä. On vain tarpeen valmistaa yksinkertaisin uuni, vesihaude, sähköuuni, sekoitin, jauhin, pH-mittari ja muut laitteet.

Jos varat ovat riittävät tai tarkastuserät ovat enemmän, vastaavilla testauskohteilla on vastaavat erikoisvälineet ostettaviksi. Lisäksi on olemassa joitakin yleiskäyttöisiä välineitä, joita voidaan ostaa, kuten UV / Vis-spektrofotometri, lähi-infrapuna-analysaattori ja automaattinen titraattori. Fluoresenssivalokuvamittareita tarvitaan joskus A- ja E-vitamiinien havaitsemiseksi. Ravintoaineiden, kuten kalsiumin, sinkin, raudan jne. Havaitsemiseksi voidaan ostaa atomiabsorptiomittari-liekki-ilmaisin.

(2) Terveyshankkeisiin kuuluvat:

Mikro-organismit, lisäaineet, haitalliset elementit, torjunta-ainejäämät, eläinlääkkeiden jäämät, toksiinit jne. Yleisten elintarvikealan yritysten mikrobiologiset testauslaboratoriot olisi rakennettava.

a) Mikro-organismit:

Mikrobiologian laboratorio olisi rakennettava biologisten laboratoriostandardien vaatimusten mukaisesti. Tarvittavat varusteet sisältävät puhtaat penkit, inkubaattorit, autoklaavit, sähköliedet jne. Muut laitteet on konfiguroitu tiettyjen testikohteiden mukaan. Jos sinulla on vähemmän rahaa, voit ostaa sen kotimaassa. Jos sinulla on enemmän rahaa, voit harkita sen ostamista. Niiden välinen hintaero on melko erilainen.

b) Lisäaineet ja haitalliset elementit:

Joissakin projekteissa voidaan käyttää kemiallisia menetelmiä, kuten nitriittiä, rikkidioksidia, raskasmetallipitoisuutta, arseenia, jne., Mutta nykyisten kansallisten elintarvikehygieniavaatimusten täyttämiseksi sinun pitäisi ostaa kaasukromatografi-vetypalon ilmaisin, nestekromatografia-ultravioletti / A näkyvä valoilmaisin, kuten yleinen säilöntäaine (bentsoehappo, sorbiinihappo jne.), makeutusaine (natriumsyklamaatti, natriumsakkariini jne.), pigmentti (sitruunankeltainen, karmiini jne.) voidaan havaita. Atomiabsorptiospektrometrin ostaminen - grafiittiuunin ilmaisin, voi havaita haitallisia elementtejä, kuten lyijyä, kromia, kadmiumia, kuparia, nikkeliä jne., Ja tarvitsee myös atomifluoresenssilaitteen arseenin ja elohopean havaitsemiseksi.

c) Jäljellä olevat torjunta-aineet

Kaasukromatografia jäämien torjunta-aineiden havaitsemiseksi on välttämätöntä. Organoklooripitoisten torjunta-aineiden havaitsemiseksi tarvitaan elektronin talteenotto-ECD-ilmaisin. Orgaanisten fosforien torjunta-aineiden detektoimiseksi tarvitaan liekin fotometrinen FPD-ilmaisin tai typpi-fosforin NPD-ilmaisin. Nykyään on yhä enemmän hankkeita torjunta-ainejäämien havaitsemiseksi. Monipuolisuuden parantamiseksi on suositeltavaa asentaa kapillaarikolonnin jako / splitless syöttö ja asentaa kapillaaripylväs. Verrattuna perinteisiin pakattuihin sarakkeisiin, kapillaarikolonnianalyysihankkeilla on monia erotteluja, ja ne voivat vähentää toistuvia sarakkeiden muutoksia ja parantaa analyysin tehokkuutta. On olemassa yhä enemmän torjunta-ainejäämiä, joita testataan elintarvikkeiden jalostusyrityksiä vietäessä. Raaka-aineiden ja tuotteiden laadun hallitsemiseksi voidaan määrittää kaasukromatografia-massaspektrometria. Yleensä tarvitaan vain elektronipommitusten EI-lähde. Tarvittaessa voidaan käyttää negatiivista kemiallista NCI-lähdettä. Se on nelivaiheinen massaspektrometri tai ioninloukun massaspektrometri. Henkilökohtaisesti sitä voidaan käyttää. Molemmilla välineillä on etuja ja haittoja. Edelleen riippuu tietystä työstä.

d) Eläinlääkkeiden jäännökset:

Jos eläinlääkkeiden jäämien havaitseminen tapahtuu, ei ole paljon kohteita ja useita eriä. On mahdollista valmistaa entsyymiin liitetty immunosorbentti-instrumentti. Laitteella on vähän tuloa kerrallaan, sitä on helppo käyttää, ja sillä on korkea havaintotarkkuus. ELISA: n käytössä on joitakin haittoja. Ensinnäkin paketti on pitkäaikainen kulutustarvike. Jos erä on pieni, hinta on suurempi. Toiseksi, spesifisyys ei ole hyvä, voi olla vääriä positiivisia. Kolmanneksi, jos se on suhteellisen pitkä aika. Sisäisiä testauskohteita on monia, ja kustannukset ovat jopa korkeammat kuin instrumenttianalyysi. Tietyn mittakaavan vientiä harjoittaville yrityksille, jotta voidaan täyttää Euroopan unionin, Yhdysvaltojen, Japanin ja muiden kehittyneiden maiden nykyiset rajavaatimukset, on parasta valmistaa nestekromatografia-tandemmassaspektrometri. Ensimmäinen laite on suositeltavaa varustaa kolminkertaisella kvadrupolimassaspektrometrillä, jolla on suuri herkkyys ja hyvä toistettavuus. Laitteen ei tarvitse edetä korkealle kokoonpanolle, tarpeeksi käyttää, mutta herkkyys, stabiilisuus, pilaantumisen ehkäiseminen ja muu suorituskyky on parempi. On parasta ostaa malli, jossa on enemmän käyttäjiä, ja käyttäjäryhmä, joka on samanlainen kuin itse testattu. Ensinnäkin se osoittaa, että projektissa ei ole minkäänlaista ongelmaa testata tämäntyyppisellä välineellä, ja toiseksi se on myös kätevä tulevaisuuden tekniseen vaihtoon.