Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mitkä ovat laboratorion prosessisuunnittelun periaatteet?

Oct 10, 2018

Laboratorion prosessisuunnittelun tulisi kuvastaa standardoinnin, älykkyyden, humanisoitumisen ja joustavuuden ominaisuuksia ottaen samalla huomioon palvelun laajuus, asiakkaiden tarpeet, alueellinen talous, teollinen kehitys jne. Ja harkitse tulevaisuuden kehityksen tulevaisuutta. Prosessisuunnittelu määrittää laboratorion kehittyneen luonteen ja on tärkeä osa nykyaikaista laboratoriokokonaisuutta. Maa- ja vesirakentaminen on suunniteltu prosessisuunnittelun ja prosessin vaatimusten mukaisesti. Siksi prosessisuunnittelun tulisi edeltää maa- ja vesirakennustyötä. Olipa laboratorion prosessisuunnittelu tieteellinen ja kohtuullinen, se vaikuttaa merkittävästi laboratorion työtehokkuuteen, tarkastuksen laatuun, ympäristön laatuun ja ristikontaminaatioon. Viitattaessa edistyneiden laboratorioiden suunnittelukonsepteihin kotimaassa ja ulkomailla kansallisen laadunvalvontakeskuksen rakentamiskokemuksen mukaan nykyaikaisen laboratoriokäsittelyn periaatteet on tiivistetty seuraavasti:

1. Tieteelliset ja kohtuulliset periaatteet

Laboratorion on pidettävä suunnittelua "tieteellisen suunnittelun ja rationaalisen asettelun" mukaisesti noudattaen kehittynyttä teknologiaa, turvallisuutta, luotettavuutta, taloudellista järkevyyttä ja laadunvarmistusta. Laboratorion sijainnin tulisi olla kohtuullinen, asettelun olisi oltava tieteellistä, ja kaikenlaiset talot olisi järjestettävä keskitetysti niin, että toiminnallinen jako on selkeä, layout on kohtuullinen, yhteys on kätevä ja ei ole häiriöitä. Laboratorion suunnittelussa tulisi myös harkita kokonaan kokeellisen työtilan, ilmanvaihtojärjestelmän, kaasujärjestelmän, palontorjuntajärjestelmän, vesihuollon, voimakkaan ja heikon sähkön järkiperäistä suunnittelua ja kokoonpanoa, laitteiden ja laitteiden maadoitusta, työsuojelua ja vastaavaa ilmastointia LVI-infrastruktuuri.

lab furniture10.10.jpg

2. Tehokkuus ja tehokkuusperiaate

Toiminnallinen alue ja laitteiden asettelu on suunniteltu vastaamaan tarkastustyön kulkua, optimoimaan laboratorion työnkulkua, lyhentämään henkilöstön etenemistä ja parantamaan toiminnan tehokkuutta. Energiansäästölaitteistoa käytetään optimoimaan putkilinjan asettelua rakennuskustannusten säästämiseksi ja käyttökustannusten pienentämiseksi. Asettelun ulkoasun optimoinnin lisäksi kehittyneitä laboratorionhallintaohjelmistoja voidaan käyttää optimoimaan kokeellinen prosessi ja parantaa työn tehokkuutta.

3. Turvallinen vähähiilinen periaate

Vihreä laboratorio on 2000-luvun laboratorion päävirta. Turvallisuus, terveys, ympäristönsuojelu ja energiansäästö ovat vihreän laboratorion elementtejä. Laboratorion suunnittelun tulee olla yksinkertaista, läpinäkyvää ja antelias, noudatettava "vähemmän muunneltavuutta ja vähemmän muutoksia" -periaatetta ja harkittava energiatehokkaiden uusien tekniikoiden, kuten LVI-energiansäästön, aurinkotuulivoiman hyödyntämisen, ulkoisen seinien eristämisen, suojelu jne. Turvallisuusjärjestelmä ja jätevedenpuhdistusjärjestelmä vähentävät myrkyllisiä ja haitallisia aineita, parantavat sisä- ja ulkotilannetta sekä suojaavat henkilöstön terveyttä.

4. Ihmisen älykkyyden periaate

Humanisoidun suunnittelun tarkoituksena on käyttää laboratorion arkkitehtonista tilaa tarjotakseen henkilökunnalle mahdollisuuden kommunikoida, mukaan lukien kokoushuoneet, atrium-tila, portaatila, teehuone, julkisen palvelun tila jne .; pyrkiä visuaaliseen kauneuteen, siisti ulkonäkö ja väri, turvallisuus Mukava sisäympäristö, joka täyttää henkilökunnan viestintä- ja mukavuustarpeet. Älykkyyden tarkoituksena on yhdistää laboratorion eri välineet ja laitteet laboratorion verkkoon, jotta henkilökunta voi ymmärtää laboratorion eri tiedot tietojärjestelmän kautta; tiedustelun tulisi perustua laboratorion mittakaavan ja toiminnallisten vaatimusten todelliseen tilanteeseen. Täytä kehittyneiden, luotettavien, standardien, integroitujen, käytännöllisten, taloudellisten ja yksinkertaisten vaatimusten vaatimukset.

5. Edistyksellinen joustavuus

Suunnittelussa voidaan harkita moduulirakenteita, joissa on suuret muutokset markkinakysynnässä, ja siinä on riittävästi tilaa laitteille ja laitteille, ja syöttöjärjestelmä (mukaan lukien piiri, vesiväylä, kaasupolku, viestintä jne.) Voi vastaamaan tulevaan kehitykseen. Sen on kyettävä kytkemään tai irrottamaan helposti seinät ja katot. Laboratorion työtasoa voidaan tarvittaessa siirtää, palvelupylvästä voidaan säätää liikkumista varten ja liikuteltava väliseinä voidaan suunnitella joustavaksi osioimiseksi.