Etusivu > Uutiset > Sisältö

Mitkä ovat yleiset vaatimukset steriloidun huoneen suunnitteluun?

Sep 03, 2018

Steriili huone on yleensä pieni huone, joka on erityisesti perustettu biologisessa laboratoriossa. Alue ei saisi olla liian suuri, noin 4m2 ~ 5m2 ja korkeus noin 2,5m. Steriloidussa ulkoterassissa on oltava puskurihuone, puhdistusilman suihkuhuone ja pukuhuone. Sekä steriili huone että puskuritila on suljettava. Sisävalaistuksessa on oltava ilmansuodatin. Ultraviolettivalaisimet asennetaan steriiliin huoneeseen ja puskurihuoneeseen, ja ultraviolettivalo steriloidussa huoneessa on lm työpinnasta. Steriloidun huoneen lattian ja seinien on oltava tasomaisia, ei helposti piilotettua likaa ja helppo puhdistaa. Työpöydän pöytälevyn on oltava tasainen. Työntekijöitä, jotka tulevat steriiliin huoneeseen, tulee käyttää steriilejä vaatteita, korkkeja ja kenkiä pukuhuoneeseen, kulkea puhtaan ilmasuihkun läpi, mennä puskurihuoneeseen ja sitten tulla steriiliin huoneeseen tarkastettavaksi.

9.03.jpg

Laajamittaista erittäin puhdasta työpöytää käytetään läänitason kaupungeissa toimivissa yleislaboratoriossa. Erittäin puhtaalla työpöydällä on yksinkertainen rakenne ja se on helppo liikuttaa. Työpenkissä on purppuravalaisimia ja puhdistusfaneja. Ulkopuolella on push-pull pieni ovi tai lasilevy, jossa on kaksi reikää. Kun toiminta on suoritettu, varsi voidaan asentaa.

(1) Aseptisen hoitohuoneen puhtauden on oltava 10 000 laatua, sisäilman lämpötila on pidettävä 20 ° C-24 ° C: ssa, kosteuden on oltava 45-60% ja puhtaan pöydän puhtaus saavuttaa 100 laatua. Pesäkkeiden määrä on tarkistettava joka kuukausi steriilissä huoneessa. Tilassa, jossa steriili huone tai puhdas penkki avataan, otetaan useita steriilejä petrimaljoja, joiden sisähalkaisija on 90 mm, ja astiaan laskeutunut agar sulaa ja jäähdytetään noin 45 ° C: seen ruiskutetaan erikseen aseptisesti. 15 ml elatusainetta laitettiin ja jähmettyi ja asetettiin 36 ° C ± 1 ° C: n inkubointiin 48 tunnin ajan. Steriloinnin vahvistamisen jälkeen otettiin 3-5 levyä, jotka asetettiin työaseman vasempaan, keskelle ja oikeaan kohtaan ja kansi altistettiin. Minuutin kuluttua se asetettiin 36 ° C ± 1 ° C: n inkubointiin 48 tunniksi ja otettiin tarkastettavaksi. 100-tason puhdasalueella olevien levybakteerien keskimääräinen lukumäärä ei saa ylittää yhtä pesäkettä ja luokan 10000 keskimääräinen puhdas huone saa olla enintään 3 pesäkettä. Jos raja ylittyy, steriili huone on desinfioitava perusteellisesti, kunnes toistetut tarkastukset ovat tyydyttäviä.

(2) Steriili huone on pidettävä puhtaana ja siistinä. Vain välttämättömiä tarkastustyökaluja, kuten alkoholilamput, alkoholi- puuvillaa, sytyttimiä, pinseteitä, inokulointirenkaita, sakset ja lasikynät, on säilytettävä sisätiloissa. Se on ehdottomasti kiellettyä kerätä roskia epäpuhtauksien ehkäisemiseksi.

(3) Steriilissä tilassa olisi oltava desinfiointiaineen, kuten 5-prosenttinen kresoli- liuos, 75-prosenttinen alkoholi, 0,1-prosenttinen bentsalkoniumliuos ja niin edelleen.

(4) Kaikki välineet, lääkkeet, lasiesineet jne., Jotka on tuotava steriiliin huoneeseen, on tiiviisti pakattava tai steriloitava sopivilla menetelmillä. Esimerkiksi viljelyastia ja olkea steriloidaan kuivassa laatikossa 160 ° C-170 ° C: ssa 1 h - 2 h ja fysiologinen suolaliuos steriloidaan 121 ° C: ssa 20 minuuttia autoklaavilla.

(5) Sterilinen huone on avattava UV-lampulla steriiliin huoneeseen ja puskurihuoneeseen yli 30 minuuttia ennen käyttöä. Samanaikaisesti puhdistuspuhallin kytketään päälle ilmanvaihtoa varten. Vain puolen tunnin kuluttua UV-valaisimen virran katkaisemisesta tulee steriili työhuone. Kun näyte on tarkastettu, jäljelle jääneet näytteet ja erilaiset lääkkeet ja lasitavarat on puhdistettava ajoissa, ja kaikki UV-valaisimet tulisi ottaa käyttöön ja steriloida 30 minuutin ajan.

(6) Tarkastettava näyte on säilytettävä ennallaan, eikä sitä saa avata pilaantumisen estämiseksi. Ennen testausta ulompi pinta steriloitiin 75-prosenttisilla alkoholipuuvillapalloilla ja steriloitiin tarvittaessa sytytetyllä alkoholipuuvilla.

(7) Aina ohjaus olisi suoritettava jokaisen toimenpiteen aikana aseptisen toiminnan luotettavuuden tarkistamiseksi.

(8) Kun bakteerit nesteytyvät, imemispallo on imettävä. Älä koske suoraan suuhun suuhun. Jos olki koskettaa kättä ja muita ei-steriloituja esineitä, se on vaihdettava uudelleen saastumisen estämiseksi.

(9) Ennen jokaista käyttöä ja sen jälkeen inokulaatiotulua on steriloitava liekin palamisella ja viljelmää voidaan siirtää vain jäähdytyksen jälkeen.

(10) Pipettit, koeputket jne., Joissa bakteeri-nestettä on upotettava desinfiointikauhaan, joka sisältää 5% sulfaattiliuoksen liuosta ja otetaan pois ja huuhdotaan 24 tuntia; viljelyastia tulisi steriloida uudelleen autoklaavissa. Käsittele ravintoalusta, muista, ettet syöpyisi suoraan viemäriin estääkseen tukoksia. Jos bakteerinestettä on ripoteltu pöytään tai maahan, se on välittömästi päästettävä pilaantuneelle alueelle vähintään 30 minuutin ajan 5%: n kivikarbonaattiliuoksella tai 3% lysiinillä ja käsiteltävä sitten. Jos työtapa on saastunut bakteerien nestettä, se on välittömästi poistettava, pestä autoklavoinnin jälkeen.

BOKA Labin high-end-räätälöinti on yhden luukun palvelualusta, johon kuuluvat vihreä tutkimusrakentaminen ja -suunnittelu, laboratoriokokonaisuuden yleinen suunnittelu, laboratorion sisäinen rakennustekniikka, laboratorion huonekalujen räätälöinti, laboratoriovälineiden kulutustarvikkeet, laboratoriotoimintojen ylläpito ja kokeilu. Korkeatasoiset räätälöidyt palvelut, kuten huoneiden siirto, laboratoriotutkimus verkkokaupasta, laboratorion offline kokemus kirjastokokemuksesta jne.