Etusivu > Uutiset > Sisältö

Merkitys laboratorion rakentamisessa

Sep 12, 2017

Fume Hoodin merkitys laboratoriossa
Fume Hoodin käyttäminen on kokeessa syntyneiden suurimpien päästöjen haitallisia kaasuja, suojelee tutkijoiden terveyttä, toisin sanoen haluaa korkean turvallisuuden ja erinomaisen käyttökelpoisuuden, mikä edellyttää, että Fume Hoodilla olisi seuraavat ominaisuudet:
(1) irrotustoiminto: sen on oltava keino vaimentaa haitallinen kaasu Fume Hoodin sisällä kaapin sisällä, jotta ulkomekanismi voidaan poistaa laimentamisen jälkeen.
(2) ei käänteinen virtaustoiminto: ilmanpoistopuhaltimessa syntyvä ilmavirta on haitallisen ilmavirtaus Fume Hoodin sisäpuolelta sisäosaan. Jotta voidaan varmistaa tämän toiminnon toteutus, huppu ja tuuletin, jossa yhdellä putkiliitoksella on paras tapa, ei voi käyttää yhtä putkiliitäntää, voidaan myös antaa vain samassa huoneessa ja jopa tuuletin asennettuna loppuun putki mahdollisimman pitkälle (tai katolle).
(3) eristystoiminto: ilmastointikaapin edessä on ilmastointikaappi erotettava irrotettavalla lasilevyllä.
(4) lisätoiminto: läpikulku tai vaihtoehtoinen laite, joka imee ilmaa savukaasusta, kun haitallisia kaasuja poistetaan.
(5) ohjaa tuulen nopeustoimintoa: estääksesi haitallisen kaasun pääsyn ilmastointikaappiin, sen on oltava tietty hengitysnopeus. Ilmanottoaukon sisäänotonopeutta määrittävät tekijät ovat: lämpö ja suhde ilmanvaihdon määrään. Tärkein on kokeen sisältö ja haitan luonne. Yleensä todetaan, että myrkyttömät epäpuhtaudet ovat 0,25% -0,38m / s, myrkylliset tai vaaralliset aineet ovat 0,4-0,5 m / s ja myrkyllinen tai pieni radioaktiivisuus on 0,5-0,6 m / s, on 0,5 m / s ja hiukkanen on 1 m / s. Tuulen nopeuden takaamiseksi pakopuhaltimella tulisi olla tarvittava staattinen paine eli ilman kitkavastus ilmanvaihtokanavien kautta. Määritä tuulen nopeus on myös kiinnitettävä huomiota meluongelmia, ilman kautta putken virtaus on rajoitettu 7-10 m, yli 10 m tuottaa melua, yleensä laboratorio (sisäinen tausta kohinataso) melun raja on 70 dba, lisätä putkilinjan muninta-aluetta voi vähentää tuulen nopeutta, myös vähentää melua, ottaen huomioon rahoituksen ja putkilinjan rakentamiseen kysymys, on valittava huolellisesti putki ja pakopuhallin teho.
(6) lämmönkestävyys ja hapon ja alkalisen korroosion kestävyys: ilmastointikaapissa osa asennetaan uudelleen, ja jotkin kokeet tuottavat suuren määrän myrkyllisiä ja haitallisia kaasuja, kuten happoa ja alkalia, jotka ovat erittäin syövyttäviä. Fume Hoodin, työtason, sivulaudan ja valitun veden suun ja suuttimen työtasolla tulisi olla korroosionesto. Puolijohdeteollisuudessa tai syövyttävään kokeeseen tarvitaan myös savun, typpihapon, fluorivetyhapon ja muiden voimakkaiden happojen käyttöä, jotta savukaasun kokonaismateriaali on alkali kestävää, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tai PVC-materiaaleja.
Nykyaikaisen biokemiallisen laboratorion rakentaminen on kokonaisvaltainen järjestelmäprojekti. Kaikissa instrumenteissa ja laitteissa ja sen tukitoimissa käytettävien laitteiden ei pitäisi vain ottaa huomioon virransyöttö, vesihuolto, viemäröinti, ilman syöttö ja poistoilman puhdistaminen, mutta myös henkilöstön, esineiden ja laitteiden turvallisuus. ympäristö, melu, haju, mukavuuden visuaalinen ympäristö, laitteen ohjattavuus, toimivuus ja helppokäyttöisyys. Siksi nykyaikaisen biokemian laboratorion on oltava paras muotoilu ja laadukkaat laitteet tyydyttää.
Fume Hoodin turvallisuus on välttämätöntä, jotta taataan muutamia ominaisuuksia, koska laboratorion ja tieteellisten tutkijoiden turvallisuus, joita on käytetty Fume Hoodin turvallisella alueella, on katastrofaalinen epäonnistuminen. Monissa yllätyksissä menetys tai vahinko, jonka laboratorion aiheuttama epäonnistunut Fume Hood tai väliaikainen romahdus aiheutti. Fume Hoodin turvallisuustaso on suunnittelutavoite, joka on otettava huomioon.