Etusivu > Uutiset > Sisältö

Ruostumattoman teräksen ja kuparilanan välinen ero

May 11, 2018

Tällä hetkellä markkinoilla olevat laboratorion kalusteet ovat pääasiassa ruostumatonta terästä ja kuparia. Mikä on näiden kahden välinen ero? Ensimmäinen, sisältääkö se lyijyä? Ruostumaton teräs on lyijytön, haponkestävä, emäksinen, korroosioitunut, ei aiheuta haitallisia aineita eikä se saastuta vesijohtovettä. Se on hyvä ihmisten terveyden, hygienian ja ympäristönsuojelun kannalta. Kupari sisältää lyijyä, ja se sisältää erilaisia lyijy- ja kasvuromuja, jotka saastuttavat vesijohtoveden lähteitä.

  Toiseksi, onko ruostetta 
Ruostumattomasta teräksestä valmistetun hana-pinnan ei tarvitse pinnoittaa sähköä, vaan vain kiillottaa ruostumattoman teräksen värin ulkonäköä, pitää aina hopeisen valkoisen kiillon, ei koskaan ruostu. Ruostumattoman teräksen kovuus ja sitkeys ovat yli kaksi kertaa korkeammat kuin kuparin. Se ei ole koskaan pitkä ruoste, eikä se koskaan korroosi ja koskaan muuttuu. Paras käsittely kuparipinnoille on irrottaa pinnoitus: nikkeli ja kromipinnoitus. Galvanoidun kerroksen laatu riippuu siitä, että vuosi on nopeampi ja hitaampi menettää pintakykyään 3-10 vuotta. Lopputuloksena on, että elektrolyyttikokoinen kerros irrottaa ja altistaa kuparirouheen. Tämä ei ole kestävä.
Kolmanneksi, hinta
Ennen siirtymistään kiinalaisille markkinoille kuuluisat kuparilakan ulkomaiset merkit ovat kalliita, kun taas ruostumattomasta teräksestä valmistetut hanat ovat halpoja, tuotteen laatu on suhteellisen hyvä ja vahva hapot ja emäkset ovat myös erinomaisia.