Etusivu > Uutiset > Sisältö

Testipenkki paneeliarviointi

Mar 27, 2018

Omistajan, arkkitehdin, laboratoriopäällikön tai joskus käyttäjän on määritettävä työtason tyyppi laboratorioprojektin alustavan suunnitteluvaiheen aikana. Kokeellisten lattiapaneelien arvioinnin olisi perustuttava kunkin laboratorion eri tarpeisiin:
◆ Korroosionkestävyys
◆ Lämmönkestävyys
◆ nesteen absorptiotehokkuus
◆ Kuormituskyky
◆ Iskunkestävyys ja hankausvastus
◆ Sähkönjohtavuus
◆ Nesteiden kerääminen ja purkaminen (erityisesti pesualtaat ja savukaasut)
◆ Huollon helpottaminen
◆ Ergonominen
◆ Käytännöllisyys
◆ Väri
◆ Yleinen ulkonäkö
Erityisvaatimukset (esim. Epäsäännölliset muodot, vähimmäiset saumat jne.)
Jokaisella laboratoriomallilla on ainutlaatuiset vaatimukset laboratoriopenkille, mutta sen on perustuttava erilaisiin laboratorioihin. Seuraavassa on otettava huomioon yleiset periaatteet:
◆ Kemiallisten laboratorioiden (esim. Orgaanisen kemian, epäorgaanisen kemian, biokemian, analyysin) tulisi kiinnittää erityistä huomiota työtasojen kemialliseen kestävyyteen, puhdistuksen helppouteen, maltilliseen väriin, kantavuuteen, hankauskestävyyteen ja lämmönkestävyyteen.
◆ Fysikaalisissa laboratoriossa on kiinnitettävä erityistä huomiota fyysiseen jännitteeseen, hankauksenkestävyyteen, iskunkestävyyteen ja lämmönkestävyyteen.
◆ Biologisten laboratorioiden olisi kiinnitettävä erityistä huomiota saastumiskestävyyteen, puhdistuksen helppouteen, kulutuksenkestävyyteen ja resistenssiin bakteerisieni-hyökkäyksille.
◆ Erikoistarkoituksiin käytettävät laboratoriot (esim. Patologia / haeologia ja muut biokemialliset laboratoriot), jotka ovat pääasiassa kemiallisesti kestäviä, tulisi kiinnittää erityistä huomiota puhdistuksen läpäisevyyteen ja kätevyyteen.