Etusivu > Uutiset > Sisältö

Kymmenen tieteellistä läpimurtoa vuonna 2018!

Dec 26, 2018

2018 on menossa ohi, ja 21. joulukuuta tiede julkisti kymmenen tieteellistä läpimurtoa vuonna 2018. Tutustu uusiin virstanpylväisiin tieteen historiassa:

Spying solujen lisääntymisen salaisuuksia

Kolmen tekniikan systemaattisten tutkimusten avulla tiedemiehet ovat löytäneet täydellisen prosessin ja yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten yhdestä solusta siirretään useita soluja koko organisaatioon ja elämään. Ne eristivät tuhansia ehjiä soluja elävistä elimistään, testasivat geeniekspressiomateriaalia ja rekonstruoivat solujen välisen suhteen ajan ja tilan tietokoneella tai solulla. Tämä tekniikkasarja muuttaa seuraavan vuosikymmenen solututkimusta.

12.26-1

Outer Space Messengerin löytäminen - Neutrino

Antarktisen jäätikön alle haudattu "Ice Cube" Antarctic Observatory havaitsi menestyksekkäästi jään kanssa vuorovaikutuksessa esiintyvän harvinaisen sinisen "Cherenkov Radiation Lightin", joka oli vuorovaikutuksessa jään kanssa. "Radion muutos" Orionin vasemmalla puolella, 4 miljoonaa valovuotta, on erityinen tyyppi galakseja, jotka sisältävät supermassiveja mustia reikiä. Tämä tulos auttaa meitä tutkimaan maailmankaikkeuden kaikkein syrjäisimpiä ja tehokkaimpia energialähteitä uusilla tavoilla.

Uusi työkalu molekyylirakenteen analysointiin

Röntgenkristallografia on tavanomainen keino molekyylirakenteen määrittämiseksi, mutta se vaatii suuren määrän korkealaatuisia kiteitä ja usein sitä ei voida kasvattaa. Röntgenkristallografian rajoitusten kautta tutkijat ovat toteuttaneet pieniä orgaanisia molekyylejä rakenteellisessa analyysissa pienemmissä kiteissä elektronisella kristallografialla. Röntgensäteisiin verrattuna elektronit ovat vuorovaikutuksessa kristallin molekyylien kanssa, joten tutkijat voivat käyttää hyvin pieniä määriä materiaalia, ja koko resoluutio kestää vain muutaman minuutin!

Planeetat osuvat maahan ja löytää uusia

Tiedemiehet huomasivat, että 13 000 vuotta sitten asteroidihyökkäys osui Grönlannin luoteeseen ja loi noin 31 km leveän tulivuoren, joka piilotettiin jäätikön alle.

12.26-2

Seksuaalinen häirintä tieteellisissä tutkimuksissa on jo kauan ollut tuntematon ja jätetty huomiotta. Vuodesta 2018 lähtien suuri osa seksuaalisen häirinnän tapahtumista tieteellisessä tutkimusyhteisössä on paljastettu, ja osapuolet ovat rohkeasti astuneet ulos ja jopa amerikkalaiset akateemikot ovat karkotettuja.

Ensimmäinen hybridi ihmisen historiassa?

Tutkijat, jotka DNA-sekvensoivat naisen luurangon 90 000 vuotta sitten, totesivat, että naisella oli neandertalainen äiti ja Denisovanin isä. Toistaiseksi tämä on ihmiskunnan historiassa aikaisemmin löydetty hybridi.

DNA-krakkaus

Julkisten DNA-tietojen avulla tiedemiehet auttoivat Yhdysvaltain poliisia torjumaan joukon murhia Kaliforniassa 1970- ja 1980-luvuilla. Nämä "kultaiset tappajat" pidätettiin lopulta ja saatettiin oikeuden eteen!

12.26-3

Geenin hiljainen lääke hyväksyttiin

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on ensimmäistä kertaa hyväksynyt lääkkeen patisiraanin geenin vaimentamiseksi, joka voi auttaa hoitamaan hermovaurioita aiheuttavia harvinaisia geneettisiä sairauksia. Tämä lääkkeiden hyväksyntä on merkittävä muutos RNAi-alalla ja sillä on syvällinen vaikutus ihmisen lääketieteeseen.

Peepingit antiikin maailmaan molekulaarisesta asteikosta

Tutkijat ovat löytäneet Dickenson-meduusojen fossiileista peräisin olevia kolesterolimolekyylejä 558 miljoonaa vuotta sitten. Kolesterolimolekyylit, joita vain eläimillä on, voivat kattaa jopa 93% fossiileista. Tämä löytö mursi salaisuuden siitä, onko Dickensonin meduusa eläin.

12.26-4

Solujen sisäinen hallinta

On hyvin tunnettua, että faasien erottaminen on tärkeä tapa hoitaa soluja sisäisesti. Joten mikä tekee proteiineista ja RNA: sta kokoonpanoa ja toimintaa? Vuonna 2018 tutkijat havaitsivat, että proteiinit, jotka ohjaavat geenejä DNA: sta RNA: han, aggregoituvat ja aggregoituvat samoihin pisaroihin. Samanaikaisesti komplementaarinen emäsparit tunnistavat myös spesifiset kolmiulotteiset muodon RNA-molekyylit ja aggregoituvat samaan pisaraan.