Etusivu > Uutiset > Sisältö

Kuinka suunnitella vakio lämpötilan ja kosteuden laboratorio?

Jul 28, 2020

Vakiolämpötilan ja -kosteuden laboratorio on tuotantolaitosten tuotteiden laadun ja hyödykkeiden laadun tarkastumisen infrastruktuuri. Vakiolämpötilan ja kosteuden laboratoriota käytetään laajalti puuvilla-, villa-, kehruu-, kemia-, paperi-, pakkaus-, tupakkatuotantoyrityksissä ja laadunvalvonnassa, kuidunvalvonnassa ja muissa osastoissa asiaankuuluvien ISO- ja GB-standardien mukaisesti, tekstiileissä, tekstiilimateriaaleissa, paperi, paperituotteet ja pahvikotelot jne. Hyödykkeen fyysiset tavarat on tarkistettava normaaleissa ilmasto-olosuhteissa.
Tekstiilien ja tekstiilimateriaalien tarkastamiseen käytettävä vakioilmapiiri on ISO139- ja GB6529-standardien mukainen, lämpötilan ollessa 20 ± 2 ℃ ja suhteellisen kosteuden 65% ± 2%; vakioilmapiiri paperin, paperituotteiden ja pahvipakkausten tarkastamiseksi on ISO187 ja GB10739 -standardien mukainen, lämpötilan ollessa 23 ± 1 ℃, suhteellisen kosteuden 50% ± 2%. Jatkuvan lämpötilan ja kosteuden laboratorion, jossa on tavanomainen lämpötila ja kosteus, lisäksi on olemassa muita erityisvaatimuksia, kuten matala lämpötila 5-18 ℃, korkea lämpötila 30-80 ℃, suhteellinen kosteus alle 40% RH, matala kosteus ja suhteellinen kosteus yli 80% RH. Vakiolämpötilan ja kosteuden laboratorio.
Suunnitelman suunnittelupisteet


Laboratorion kokonaissuunnitteluun sisältyy erittäin laaja valikoima, ja seuraavat vaatimukset on otettava huomioon: Suunnitteluun on osallistuttava rakentamisen, veden ja sähkön, ilmastoinnin, laboratorion käyttäjien sekä muun ammatillisen ja teknisen henkilöstön.
1. Suunnittelun tarkoitus:


luo laboratoriolaitteille työpaikan, joka ei vain takaa niiden vakaan ja luotettavan toiminnan, mutta myös vastaamaan käyttäjien vaatimuksia sekä henkilöstön fyysistä ja henkistä terveyttä.
2. Suunnittelu:


Harkitse kattavasti eri suurten yhtiöiden välistä suhdetta, suorita tiukka koordinointi, tee hyvää työtä, älä vuota, älä koske.
3. Erityinen suunnittelu:


Hyväksy edistyksellinen tekniikka kotona ja ulkomailla, valitse edistykselliset, kustannustehokkaat ja kohtuulliset ympäristönsuojeluvälineet ja -materiaalit ja sisällytä inhimillistettuihin suunnittelukonsepteihin.


Vakiolämpötila- ja kosteuslaboratorion yleisen suunnittelun ja suunnittelun pääkohdat:


(1) lämpötilan ja kosteuden säätöalue;


(2) lämpötilan ja kosteuden hallinnan tarkkuus;


(3) puhtausvaatimukset;


(4) valaistusvaatimukset;


(5) laitteiden lämpö- ja kosteusalue;


(6) ilmastointilaitteen paluuilmamenetelmä;


(7) ilmanpaineen tasapainon mitat;


(8) raikkaan ilman tuontitarve;


(9) järjestelmän pakokaasujen välttämättömyys;


(10) Lämmöneristystä koskevat toimenpiteet;


(11) tilojen ja virran konfigurointi;


(12) staattinen sähkö, tärinä ja melu;


(13) varustetila ja ilmastoitu huone;


(14) pääsykanavien ja puskurointialueiden järjestäminen;


(15) riittävä huoltotila;


(16) Sisäverkon korkeus ja lattiakuorma;


(17) Yleiset vaarat, saastuminen ja katastrofien ehkäisy;


(18) Asennus- ja käyttökustannusten mittaus;


(19) esteettiset vaatimukset;


(20) asennuskustannusten ja rakennusajan hallinta;


(21) toimintakustannukset;


(22) Ylläpidettävyys ja joustavuus sekä muut tekijät.


Tällaisessa laboratoriossa, jolla on korkeat tarkkuusvaatimukset, on välttämätöntä löytää oikea yritys, jolla on kokemusta ja joka on tehnyt vastaavia tapauksia. Jos joudut perustamaan vakion lämpötilan ja kosteuden laboratorion, voit ottaa yhteyttä BOKA Laboratory Construction Group -yritykseen.