Etusivu > Uutiset > Sisältö

Jotkut tiedot, joita sinun tarvitsee tietää mikrobiologian laboratoriosuunnittelussa

Aug 23, 2018
  1. Mikrobiologisen laboratorion suunnitteluprosessissa on ensin harkittava laboratorion joustavuutta: jokaisella laboratoriolla on tarpeeksi tilaa laboratoriokalusteiden ja -laitteiden sijoittamiseen. Erilliset tilat voidaan myös järjestää itsenäisesti omiin tarkoituksiinsa, ja moduulirakenteita on muutettava vaarantamatta asianomaisen laboratorion käyttöä.

    8.23.jpg

2, suunnitteluvuoden tarpeiden mukaan: laboratoriossa on otettava huomioon henkilöstötoiminnan helppous, henkilöstön työn ja kokoonpanon tehokas jako, jolloin vältetään tilan tuhlaaminen.

3, kohtuullinen järjestely, skaalautuvuus: laboratorion tulisi perustua rakenteellisten moduulien lisäämiseen ja uudelleenkäytettävään tilaan, ja se voi suorittaa tarvittavan supistumisen ja laajentamisen vaikuttamatta asiaankuuluviin kokeisiin.

4. Laboratorion turvallisuus: Laboratorion alueellinen kokoonpano on jaettava potentiaalisen riskitason mukaan. Savukaavion ja happojen ja syttyvien materiaalien varastointipaikka ja bioturvallisuusvarustolle varattu tila sijoitetaan korkeammalle riskivyöhykkeelle eli laboratorion takana (poissa ulostulosta). Tietty määrä tilaa ja riittäviä jätekappaleita käytetään luomaan toinen suojakerros korkeammille vaara-hihnoille. Kunkin laboratorion vähäriskisiä alueita käytetään järjestämään erilaisia kuivaa työtasotoimintaa, kuten kirjoituspöytä, tietokoneet ja välineet. Märkä työtasotoiminnot sijoitetaan keskimmäiseen riskialueeseen.

5, laboratoriokäyttäytyminen: laboratoriotäyttelyt ja sisäänkäynnit ja poistumiset tarjoavat yksinkertaisen toimintakanavan ja tarjoavat vastaavia kanavia asiaankuuluvien kansallisten normien mukaisesti.