Etusivu > Uutiset > Sisältö

Tuberkuloosilaboratorion rakentamista koskevat vaatimukset

Aug 10, 2020

Sivustojen valintavaatimukset


Tuberkulooslaboratorion rakentamisessa otetaan ensin huomioon säädökset ja vaatimukset, kuten biologinen turvallisuus, ympäristönsuojelu ja rakennustekniset määräykset, samalla kun vältetään pilaantumisen lähteet, kuten kemialliset, biologiset, pöly, melu, tärinä, voimakkaat sähkömagneettiset kentät sekä syttyvät ja räjähtävät paikat.


Laboratorioosio ja sen perusvaatimukset


Näytteiden rekisteröinti on vähintään 3m², pintamikroskopialaboratorio vähintään 15m², viljelyalustan valmistelu vähintään 15m², varastotila vähintään 10m², viljelyhuone vähintään 15m², lääkeherkkyys ja tunnistaminen vähintään 25m², molekyylibiologia laboratorio on vähintään 30m², desinfiointi ja puhdistus vähintään 10m², ja koulutus- / kokoushuoneen suositellaan olevan noin 20m². Prosessi: näytteen hyväksymis- ja levitysmikroskopia-viljely-lääkeherkkyystesti.Laboratorio tarvitsee hyvän luonnollisen ilmanvaihdon, ja ilmanvaihtolaitteet tulisi tarvittaessa varustaa. Bakteerien inokulointi, eristäminen ja tunnistaminen olisi suoritettava biologisessa turvakaapissa. Ristikontaminaation estämiseksi erittäin tarttuvien mikro-organismien, kuten Mycobacterium tuberculosis, testauksen aikana ja henkilöstön terveyden suojelemiseksi laboratorio olisi jaettava vähintään 3 vyöhykkeeseen.


(1) Puhdas alue: mukaan lukien toimisto, lepohuone, kokeellinen tietojenkäsittely jne. Patogeenien ja muiden saastuneiden näytteiden havaitseminen ja niihin liittyvät testitoimet ovat kiellettyjä tällä alueella.

(2) Puskurivyöhyke: sijaitsevat puhtaan alueen puhdasalueen ja toiminta-alueen välissä, käytä eristepuvut, asettavat vesilähteet henkilökunnalle käsien pesemiseksi ja ultraviolettivalon desinfiointitarvikkeet jne. Patogeenien ja muiden saastuneiden näytteiden havaitseminen ja siihen liittyvät testitoimet ovat kiellettyjä tällä alueella.

(3) Saastunut alue (toiminta-alue): Laboratorion toiminta-alue on ydinalue kokeellisen tutkimuksen suorittamiselle.Perusvaatimukset ovat seuraavat.


1. Puhdas ja siisti: Mikrobitoiminta-alue on paikka, jossa erilaiset patogeenit ovat suhteellisen keskittyneitä. Pölyn virtauksen vähentämiseksi ja ristikontaminaation estämiseksi toiminta-alue tulisi erottaa ulkomaailmasta. Laboratorion henkilökunnan on käytettävä eristettyjä kylpytakit, naamiot, hatut ja kenkäsuojat saapuessaan leikkausalueelle. Laboratoriossa on oltava käsienpesuallas, joka on asetettava lähellä laboratorion poistumistietä ja laboratorion puskurivyöhykettä. Käsinpesuhanan tulee olla automaattinen induktiotyyppi, pitkäkahvainen tai jalkakäyttöinen, varustettu käsinpesu- ja desinfiointisaippualla ja tarvittaessa varustettu nopeaan käsipuhdistusaineeseen.

2. Kulunvalvonta: Laboratorion ovessa tulisi olla ikkunat, jotka voidaan sulkea automaattisesti; Jos siellä on avattavia ikkunoita, hyttystenkestävät näytöt tulisi asentaa. Laboratorion pääsisäänkäynnin ovessa on oltava kulunvalvontatoimenpiteet.

3. Valo: Bakteerien viljelmien pienten pesäkkeiden havaitseminen vaatii riittävän valon kokeellisten tulosten oikean arvioinnin varmistamiseksi.

4. Tuuletus: Luonnollista ilmanvaihtoa voidaan käyttää laboratoriossa. Jos käytetään mekaanista ilmanvaihtoa, ristikontaminaatiota on vältettävä. Jos biologisen turvakaapin poistoilma kiertää sisätiloissa, huoneessa tulisi olla tuuletusolosuhteet; Jos käytetään biologista turvakaappia, joka vaatii kanavoitua poistoilmaa, se tulisi tyhjentää kanavan kautta, joka on riippumaton muista rakennuksen julkisista ilmanvaihtojärjestelmistä.

5. Lämpötila ja kosteus: Aseptisen toiminnan vaatimuksista johtuen kattotuulettimien asentaminen mikrobiologialaboratorioihin on kielletty. Kokeeseen vaadittavan asianmukaisen lämpötilan saavuttamiseksi ja erityisesti tiettyjen laitteiden lämpötila- ja kosteusvaatimusten täyttämiseksi laboratorio olisi varustettava lämpömittarilla ja kosteusmittarilla ja ilmastoinnilla.

6. Virtalähde: Säännöllisen ja vakiotaajuisen virransyötön on oltava; Laitteiden ja laitteiden vaatimusten mukaan katkaisematon virransyöttö toimitetaan tarvittaessa.

7. Vesilähde: Vedenlähde ja silmänhuuhtelulaite on asennettava toiminta-alueelle ja hätäsuihku on asennettava tarvittaessa. Näytteiden käsittelyyn käytettyä pesuallasta (kuten bakteerien värjäystä) ja henkilöstöä käsien pesuun käyttämää pesuallasta ei tule sekoittaa.

8. Saasteiden käsittely: Toiminta-alue on varustettava desinfiointisäiliöllä saastuneiden esineiden, kuten laboratorionäytteiden värjättyjen lasilasien ja elävien bakteerien, käsittelemiseksi. Jäljelle jäävät näytteet ja käytetyt bakteereja kuljettavat bambukepit, tiputtajat, viljelyalusta jne. On autoklavoitava ja pestävä tai hävitettävä.

9. Suunnittelu: Laboratorion ulkoasun tulisi olla kohtuullinen, ja ihmisten virtausta ja logistiikkaa laboratorioalueella tulisi välttää.


Laboratorioalueen ja sisustusvaatimukset

1. Laboratorion asettelu perustuu pääasiassa sivupöytään tai yhdistetään keskipöytään. Jääkaappi, vakiolämpötilainen inkubaattori, reagenssikotelo, biologinen turvakaappi ja muut laitteet on yleensä asetettava seinää pitkin.

2. Laboratorion puhdas korkeus on mieluiten 2,7 m ja tekninen välikerros 0,8-1,0 m (vähintään 0,4 m palkin alla), ts. Lattian korkeus on 3,5-3,7 m.

3. Laboratorion seinät tulee rakentaa rakennusmateriaaleista, joilla pinnan adsorptio on matala, puhdistus on helppoa ja sileä. Suositeltava materiaali: lasimagneettisävyinen teräslevy.

4. Värillistä lasia ei tule käyttää laboratorion ulkopuolella, jotta vältetään virheiden havaitseminen virheessä kokeen aikana. Fysikaaliset esteet olisi otettava käyttöön niille, jotka tarvitsevat suojausta valolta.

5. Laboratorion lattian tulee olla valmistettu korroosionkestävästä, kulumiskestävästä ja helposti pestävästä PVC-lattialiima-rakennusmateriaalista.

6. Tuberkulooslaboratorion perustyöolosuhteet: Virtalähde on kolmivaiheista nelijohtimista ja virtalähteen jännite 220V / 380V. Ympäristön lämpötila on 20 ℃ -25 ℃; suhteellinen kosteus on 20 - 40%.