Etusivu > Uutiset > Sisältö

Laboratorion savunpoistojärjestelmä Lab Bench Ventilation System Design

Aug 21, 2017

Laboratorion ilmanvaihtojärjestelmätekniikka on ilmanvaihdon laimentaminen tai tuuletuksen poissulkeminen ilman pilaantumisen ja haittojen leviämisen torjumiseksi. Tavoitteena on saavuttaa sisäilman ja ulkoilman laadunvarmistus rakennusympäristön säätötekniikassa. Ilmanvaihtojärjestelmän on saavutettava tämän toiminnon tuuletus, mukaan lukien tulo-, poisto-, ilmakanava, tuuletin, jäähdytys ja lämmitys, suodattimet, ohjausjärjestelmät ja muut apulaitteet mukaan lukien täydellinen laite.

Laboratorion ilmanvaihtotekniikka mekaanisen ilmanvaihdon yleinen käyttö pääasiassa ilmanvaihtovirtamoottoreilla ja täysin tuuletetuilla paikallisilla ilmanvaihtolaitteilla, kuten savupiippulla, atomi-absorptiokuppi, yleisläpäisevällä tuulettimella jne. Tyhjiöpumput, jotka ovat laboratoriossa tärkeä turvalaite, voivat tarjota tehokkaan paikallisen ilmanvaihdon.


(1) savukaasumoottorin käyttö: palavien ja räjähdysvaarallisten ja haihtuvien myrkyllisten ja haitallisten kaasujen kokeelliseen toimintaan, tuntemattomien kohteiden havaitsemisen, laadullisen ja kvantitatiivisen koetoiminnan suorittamiseen.


(2) savukehysrakenne: työpöydän kolme osaa (OTC, käyttöpöytä, kaapin alla); penkki päähine / lattia-tyyppinen savuhuppu.


(3) Tyhjennystyyppi: teräs- ja puulämmitteinen huuhtelu, kaikki savupiippu, FRP-tuuletin, PP-tuuletettu huppu


Ilmanvaihtotaajuusmuunnosjärjestelmä, jolla yksittäisten laitteiden pakokaasuvolyymi täyttyy suunnittelua koskevien vaatimusten täyttämiseksi ja sen varmistamiseksi, että jokainen tuuletuslaitteisto erillisessä toiminnassa ei vaikuta muiden ilmanvaihtolaitteiden normaaliin toimintaan, ilmanvaihto- ja taajuusmuunnosjärjestelmään.


(1) taajuusmuunnosjärjestelmän periaate on silloin, kun jotain savuhormua ei käytetä tai savuhuvussa olevan elektronisen tuulettimen kulma muuttuu, ilmanvaihtotilavuuden ilmanvaihtopää muuttuu, kun paine-eron tuuletuspää vaihda, sitten paine-eroanturin kanavapaine muuttuu signaaliverkon kautta taajuusmuuttajalle taajuusmuuttajan kautta automaattisesti säätääksesi puhaltimen moottorin nopeuden säätämistä, jotta päästään pakokaasun äänenvoimakkuuden hallintaan.


(2) Taajuusmuuntotila: vakionopeuden vaihteleva taajuus / vaihtelevan ilman tilavuuden taajuusmuunnos


① vakioilman äänenvoimakkuuden säätötila:


Järjestelmä on suunniteltu kaikkien ilmanvaihtolaitteiden ilman tilavuuden mukaan. Jokaisen ilmanvaihtolaitteiston ilman tilavuus on vakio ja puhaltimen toimintaa taajuus säädetään kulmalla, jota ohjaa tuyeren lopussa asennettu elektroninen vaimennin ja putken vaihteleva taajuus. Tuuletuksen ilmanvaihtojärjestelmän , kun kytkin on suljettu, jotta ilmanvirtauksen määrä suurennettaisiin katkaisun kautta ilmavirran pienentämiseksi.


Edut: energiansäästö. Säästämällä savukaasua ja tilaa alhaiseen ilmavirtaukseen voidaan saavuttaa merkittäviä energiansäästöjä. Nopea, vakaa säätömenetelmä laadunvarmistuksen aikaansaamiseksi. Verrattuna säädetyn ilman tilavuuden säätöjärjestelmään ohjausjärjestelmän laitteet ovat edullisia.


Haitat: Erittäin matala (tai maksimi-minimi) vaihtaminen kahden ennalta määrätyn tuulen virtausarvon välillä. Tuntematon ovi aukiasennon taso, pinta tuulen nopeus voi olla korkea tai matala, voi vähentää turvallisuutta.


② muuttuvan ilman tilavuuden taajuuden säätötila:


Hajuaukon tuulen nopeus on vakio ja säätöventtiilin avautumisaste ylläpidetään ja puhaltimen taajuutta ohjataan vastaamaan savuhuvun asetuspinnan vaadittua tuulen nopeutta, jotta saavutetaan tuulen nopeuden säätövaikutus tuuletuskotelo samalla kun huolehtii savupiipun pölynkeräyskapasiteetti ja huomattava energiansäästö.


Edut: Säädä ovi, kun energiansäästö on huomattavaa; säädä oven asennon muutoksia oikean pinnan tuulen nopeuden, turvallisuuden parantamiseksi; Sisäänrakennettu hälytys- ja valvontatoiminto on tyypillinen komponentti muuttuvasta ilmamäärästä, samalla kun se lisää turvallisuutta. Koska vaihtelevan ilman tilavuuden säätöjärjestelmä on helppo mukautua järjestelmän muutoksiin, laboratorion joustavuus lisääntyy. Kun ilmavirta laskee, äänitaso pienenee.


Haitat: Jos säätöovi on auki, tuulen voimakkuus ja korkeat käyttökustannukset ovat korkeat. Ohjausjärjestelmän kustannukset aiheuttavat suuria investointikustannuksia. Koska oviasennon yleinen säätö ilman tilavuuden määrittämiseksi, ovenhallinnan virheellinen säätely vaikuttaa sijoitustoiminnan elpymiseen, äänitehosteisiin, epätasaiseen tilanteeseen. Eri VAV-järjestelmän suorituskyky on erilainen, erilaiset järjestelmät, ohjausnopeus, säätösuhde, vakaus ja kunnossapitotarpeet poikkeavat merkittävästi toisistaan.


Päivittäisen käytön aikana laboratorio tuottaa vastaavan pakokaasun, kuten käsittelemättömän suoran päästämisen ilmakehään, aiheuttamaan saastumista ympäröivään ympäristöön ja vahingoittaa ihmiskehon epäorgaanisen pakokaasun ja orgaanisen jätekaasun mukaan Pakokaasun eri tyyppiset erilaiset pakokaasut ohjelmaan
Aktivoidun hiiliadsorboijan työperiaate


Kemiallinen savu ja haitalliset kaasut tuulettimen läpi aktivoidun hiilen adsorption, aktiivihiilen ja savumolekyylien hapetusreaktioon ja adsorptioreaktioon ja hydrolysoitiin hiilidioksidiksi ja vedeksi vähentäen siten ympäristön saastumista.


Vesisuihkun puhdistus torni toimintaperiaate


Puhallinta ohjataan kemiallisen hapon sumun läpi vesisuihkulaitteella, joka esiintyy suihkeessa hienoon sumuun ja nesteeseen, pakokaasu imeytyy hienojen pisaroiden pintaan ja päästetään keräysastiaan, puhdasta ilmaa vaiheeseen suodattimesta ilmakehään purkautumisen jälkeen, neste pumpun läpi keräysaltaasta suuttimen suihkkeen yläosaan ja pakokaasun neutralointireaktio sen jälkeen, kun se on poistettu keräysaltaaseen, jätteiden käsittely ulkoasun jälkeen tai kierrätys.