Etusivu > Uutiset > Sisältö

Laboratoriosuunnittelu ennen BOKA-brändijärjestöä

May 07, 2019

Ennen kasvien kudosviljelyn istutusta on ensin ymmärrettävä kattava käsitys työsi edellyttämistä peruslaitteistoolosuhteista, jotta voit käyttää olemassa olevia taloja tai rakentaa tai rakentaa laboratorioita paikallisten olosuhteiden mukaan. Laboratorion koko riippuu työn tarkoituksesta ja laajuudesta.

Ennen kudosviljelyä laboratorio on suunnattu tehdastuotantoon. Jos laboratorio on liian pieni, se rajoittaa tuotantoa ja vaikuttaa tehokkuuteen. Kudosviljelylaboratorion suunnittelussa se tulisi tehdä organisaation koulutusohjelman mukaisesti välttäen joitain linkkejä taaksepäin, mikä aiheuttaa sekaannusta tulevaisuudessa.

lab furniture-4.23

Kasvikudosviljely suoritetaan tiukasti steriileissä olosuhteissa. Jotta steriili olisi tiettyjä laitteita, välineitä ja välineitä, vaaditaan myös keinotekoisesti valvotut lämpötila, valo, kosteus ja muut viljelyolosuhteet. Esikudoslaboratorion laboratoriosuunnitteluperiaatteet: aseptisen toiminnan varmistaminen, mukavan työn saavuttaminen ja pilaantumisen estäminen. Esikudosviljelylaboratorio koostuu kemiallisesta laboratoriosta, pesukammiosta, steriilistä leikkaussalista (rokotushuoneesta), viljelykammiosta, sytologialaboratoriosta ja muista pienistä välineistä.

1) Kemiallinen laboratorio (valmistushuone): Suorita käytettyjen lääkkeiden varastointi, punnitus, liuottaminen, valmistelu ja välitys. Tärkeimmät varusteet: lääkekaappi, pölytiivis kaappi (säilytysastia), jääkaappi, vaaka, tislattu vesi, happamuusmittari ja yleisesti käytetyt lasivälineet keskinkertaiseen valmistukseen.

2) Pesu- ja sterilointitila: erilaisten välineiden pesu, kuivaus, säilöntä, sterilointi jne. Päävarusteet: uima-allas, konsoli, autoklaavi, kuivaussterilointilaite (kuten uuni).

3) Aseptinen leikkaussali (inokulaatiotila): käytetään pääasiassa desinfiointiin, ymppämiseen, viljelymateriaalien siirtämiseen, koeputkien taimien subkulttuuriin, protoplastien valmistamiseen ja kaikkiin aseptista toimintaa vaativiin teknisiin toimenpiteisiin.

Laboratorion päälaitteet ennen kudosviljelyä: ultraviolettivalonlähde, erittäin puhdas työpöytä, sterilointilaite, alkoholilamppu, inokulaatiolaite (inokulointipinsetit, sakset, skalpeli, inokulaationneula).

Inokulaatiotilan tulisi olla pieni eikä suuri, yleensä 7 - 8 neliömetriä, ja sen on oltava lattian, katon ja seinien oltava mahdollisimman suljettuja ja sileitä, helppo puhdistaa ja desinfioida. Säädä vetoovi vähentämään ilman häiriöitä oven avaamisen ja sulkemisen yhteydessä. Inokulaatiotilan on oltava kuiva, hiljainen ja puhdas. Nosta 1–2 盏 UV-sterilointilamppua paikoilleen säteilytyssterilointia varten. Paras on asentaa pieni ilmastointilaite huoneen lämpötilan säätämiseksi, jotta ovet ja ikkunat voidaan sulkea, jotta ulkokäyttöön tulee vähemmän konvektion. Inokulaatiotilan tulisi olla puskuroitu ja alueen tulisi olla 1 m2. Vaihda kengät aseptisen leikkaussalin saapumisen jälkeen vähentääksesi bakteerien lisääntymistä inokulaatiotilaan. On myös suositeltavaa, että puskuritilassa on ultravioletti sterilointilamppu säteilysterilointia varten.

4) Viljelyskammio: Viljelykammio on paikka, jossa ymppättyä ainetta viljellään ja kasvatetaan. Viljelykammion koko voi vaihdella koon, lukumäärän ja muiden tarvittavien apulaitteiden mukaan. Se on suunniteltu hyödyntämään tilaa täysin ja säästämään energiaa. Korkeus on hiukan korkeampi kuin viljelykehys, ja ympäröivien seinien on oltava lämmöneristyskykyisiä.

Viljelymateriaalia viljellään viljelystelineellä. Viljelykehys on valmistettu pääosin metallista, yleensä 5 kerrosta, alin kerros on noin 10 cm korkea maasta ja muut kerrokset ovat noin 30 cm: n päässä toisistaan, ja viljelykehys on noin 1,7 m korkea. Viljelykehyksen pituus on suunniteltu loistelampun pituuden mukaan. Jos käytetään 40 W loistelamppua, pituus on I.3m, 30W pituus on lm ja leveys yleensä 60cm.

Viljelyshuoneen tärkein tekijä on lämpötila, jota pidetään yleensä noin 20 - 27 ° C. Siinä on lämpöä tuottava laite ja se on varustettu ikkunassa tai pystysuorassa ilmastointilaitteessa. Koska erityyppiset trooppiset kasvit ja jähmeät kasvit vaativat eri lämpötiloja, on edullista, että eri tyypeille on erilaiset viljelykammiat.

Sisäkosteuden vaaditaan myös olevan vakio, ja suhteellinen kosteus pidetään edullisesti 70 - 80%: ssa, ja kostutin voidaan asentaa. Hallitse valaistusaikaa ajastinkytkimen asentamiseksi, niiden on yleensä valaistava 10-16h päivässä, ja jotkut tarvitsevat jatkuvaa valaistusta. Lyhyen päivän kasvit vaativat lyhyen päivän olosuhteet, ja pitkän päivän kasvit vaativat pitkän päivän olosuhteet. Suurin osa nykyaikaisista kudosviljelylaboratorioista on suunniteltu käyttämään luonnollista aurinkovaloa pääasiallisena energialähteenä, joka ei vain säästä energiaa, vaan myös kudosviljelykasvien taimet saavat hyvää auringonvalon kasvua ja kodistaminen on helppo selviytyä. Sitä voidaan täydentää valolla sateisina päivinä.

Päävarusteet: viljelykehys (lämpötilansäätimen valonsäätö kosteus), ravistelija, inkubaattori, ultraviolettivalolähde jne.

5) Sytologinen laboratorio: käytetään viljelmien havainnointiin ja analysointiin, viljelmien laskemiseen jne. Päälaitteet: kaksoisputken kiinteä mikroskooppi, mikroskooppi, käänteinen mikroskooppi jne.

6) Muut pienet instrumentit ja välineet: annostelijat, verisolulaskurit, pipetointipistoolit, suodatinsterilointilaitteet, sähköuunit ja muut lämmityslaitteet, magneettisekoittimet, hidaskäyntiset penkkitrapeuttimet jne.