Etusivu > Uutiset > Sisältö

Lab-turvakaappi Asennuksen käyttö Varotoimet ja rutiinihuolto

Jun 23, 2017

Lab Turvakaappi Asennus Käyttö Varotoimet ja rutiinihuolto
1, Lab Safety Cabinet asennus- ja käyttövarotoimet
(1) sijainti
Lab-turvakaappiin etusivun kautta tulevan ilman nopeus on noin 0,3 m / s - 0,5 m / s. Suuntailman nopeus on hyvin altis häiriöille, mukaan lukien henkilökunta, joka lähestyi ilmasta muodostettua Lab Safety Cabinetia, avaa ikkunat, ilmansyöttöjärjestelmän säätö ja kytkinovet, joten se voi vaikuttaa. Siksi laburssikotelot tulisi säilyttää paikoissa, joissa henkilöstö liikkuu, esineet virtaavat ja voivat häiritä ilmavirtaa. Turvakaapin takaosassa ja kummallakin puolella on mahdollisimman tilaa jättää huoneen mittaamaan ilman nopeutta pakokaasusuodattimen läpi ja helpottamaan pakokaasusuodattimen vaihtoa.
(2) Operaattori
Jos Lab Safety Cabinet -laitetta käytetään väärin, sen suojaava vaikutus voi suuresti vaikuttaa. Turvakaapin sisään ja ulos menevien aseiden liikkeellepanijoille, tarvetta huolellisesti säilyttää ilman eheys aukon edessä, käsivarret tulisi hitaasti ja hitaasti avata aukon eteen.
Kädet ja kädet Lab-turvakaappiin odottavat noin 1 min, niin että turvakaappi säädetään ja antaa ilmaa "lakaista" käsien ja käsien pinnat ennen kuin he voivat käsitellä kohteita. Aseta kaikki tarvittavat esineet turvallisuussäätökeskukseen ennen kokeilun aloittamista minimoimalla, kuinka monta kertaa käsivarret ovat sisäänkäynneissä ja etupuolella.
(3) kohteet
Luokkaan II kuuluvat laboratorioventtiilit eivät ole paperin, laitteiden tai muiden kohteiden tukkeutuneita. Turvakaappiin sijoitettavien esineiden tulee olla 70% alkoholia pinnan saastumisen poistamiseksi. Kokeita voidaan suorittaa desinfiointiaineella kostutetulla pyyhkeellä, joka imee pisaroita, jotka voivat vuotaa.
Kaikki kohteet on sijoitettava niin pitkälle kuin mahdollista pöydän takaosassa lähellä pöydän reunaa ja tehdä se toiminnassa, ei estä odotusverkkoa. Aerosolia tuottavat laitteet (esim. Sekoittimet, sentrifugit jne.) On sijoitettava suojakaapin takaosaan. Samoin kuin biologisesti vaarallinen jätepussi, hylsytyt oljet ja suurempia kohteita, kuten imusuodatin, on sijoitettava suojakaapin toiselle puolelle. Kokeellinen toimenpide työpinnalla olisi suoritettava puhdistusalueelta saastuneelle alueelle.
Autoklaavin kestäviä biohajoavia jätepusseja ja pipettia ei saa sijoittaa suojakaapin ulkopuolelle, muuten käsiä on usein käytettävä turvallisuussäiliöön ja ulos siitä, kun käytät näitä tuotteita, jotka häiritsevät turvasulun eheyttä , Mikä vaikuttaa ihmisten ja tavaroiden suojeluun.
(4) päivittäinen ylläpito
Useimmat Lab-turvakaapit on suunniteltu toimimaan 24 tuntia vuorokaudessa. Tutkijat ovat havainneet, että jatkuva työ auttaa hallitsemaan pölyn ja hiukkasten tasoa laboratoriossa. I-tason A1- ja A2-laboratoriovahvistimet, jotka on tuuletettu huoneeseen tai jotka on liitetty omistettuun ilmakanavaan kotelointirajapinnan kautta, voidaan sulkea, kun niitä ei käytetä. Muut, kuten luokan II B1 ja luokan II luokan B2 laboratoriokaapit asennetaan kovan putken läpi ja niiden on aina pidettävä ilmavirtausta huoneilman tasapainon ylläpitämiseksi. Ennen töiden aloittamista ja töiden suorittamisen jälkeen vähintään 5 minuuttia "puhdistus" -prosessin suorittamiseksi, jotta ilman saastuminen turvallisesti purkautuu.
Lääketieteellisen turvallisuushallituksen kaikki huoltotöiden on oltava ammattitaitoisia ammattilaisia. Lab turvallisuushuoneen toimintahäiriö on ilmoitettava ja se on korjattava ennen uudelleenkäyttöä.
(5) UV-lamppu
Lab-turvakaappien UV-valaisimia ei tarvita. Jos käytät UV-lamppua, se on puhdistettava viikoittain pölyn ja lian paljastamiseksi, mikä saattaa vaikuttaa sen bakterisidiseen vaikutukseen. Kun kiinnität suojakaapin uudelleen, tarkista UV-valon voimakkuus, jotta varmistat asianmukaisen valonlähteen. Joku huoneessa täytyy sammuttaa UV-lampun suojatakseen lasit ja ihon vahingossa tapahtuvalta altistumiselta.
(6) avotulen
Lääketieteellisessä turvallisuushuoneessa, joka on muodostunut melkein mikään mikrobinen ympäristö, tulisi välttää avoimen liekin käyttöä. Avointen liekkien käyttö voi vaikuttaa ilmavirtaan ja saattaa olla vaarallista, kun käsitellään haihtuvia ja syttyviä materiaaleja. Inokulaatin steriloinnin tapauksessa voidaan käyttää mikro-poltinta tai sähköuunia avoimen liekin sijaan.
(7) ylivuoto
Laboratoriot ovat velvollisia lähettämään laboratoriotoimintaa koskevan säännön siitä, miten käsitellään roiskeita, ja jokainen laboratorion jäsen käyttää näiden sääntöjen lukemista ja ymmärrystä. Kun biologisesti vaarallinen aine on vuotanut Lab Safety Cabinessa, se on puhdistettava välittömästi, kun kaappi on kunnossa. Käytä tehokkaita desinfiointiaineita ja minimoi aerosolin muodostuminen käsittelyn aikana. Kaikki materiaalit, jotka joutuvat kosketuksiin vuotojen kanssa, on steriloitava ja / tai autoklavoitava.