Etusivu > Uutiset > Sisältö

Avainkohteita kemian laboratorioiden suunnittelussa ja hallinnassa

Aug 27, 2018

Ensinnäkin kemian laboratorion muoto

(1) Pienikokoinen tila Laboratorio, jossa standardimoduuli perusyksikkönä, joka sopii tutkimus- laboratorioille, voi tarjota tutkijoille hiljaisen työympäristön. Haittapuolena on, että yhteyshenkilö ja keskinäinen ymmärrys tutkijoiden välillä ei ole yhtä hyvä kuin keskinäinen ymmärrys. Avaruuslaboratorio on kätevä.

(2) Keskikokoinen tai suuri avaruusmuoto, joka on suuri huone, joka koostuu useista perusyksiköistä. Tämä suuri tila ei sovellu joihinkin tutkimuslaboratorioihin keskinäisten häiriöiden vuoksi.

(3) Suuri tila, jossa on väliseinä, joka käyttää väliseinää jopa jakamaan suuren huoneen pieniin tiloihin, joissa on savuhuppu tai muu kokeellinen huonekalu, joten tämä muoto on tosiasiallisesti edellä mainittujen kahden muodon välissä. kompromissi lomakkeiden välillä. Tämä muoto helpottaa tilan käyttöä, lisää tutkijoiden keskinäistä suhdetta ja sillä on edut kätevän putkilinjan asentamisesta ja helppokäyttöisyydestä.

(4) Joustavaa avaruusmuotoa voidaan yleensä tarkastella seuraavista näkökohdista: kuormitettavat väliseinät, erityisesti ristikkoseinät, toivovat olevan mahdollisimman pieniä, jos mahdollista kehysrakenne on edullisempi; lattiasuunnittelu Kuormitus on määritettävä erityisolosuhteiden mukaan, mutta sitä ei pidä alentaa ja kiinteä testipenkki on asetettava mahdollisimman alhaiseksi. Jopa kiinteä koepenkki olisi suunniteltava siten, että se koostuisi vakiokokoisista esivalmistetuista komponenteista, jotka helpottaisivat kokoamista uudelleen. Putkilinjan huoltokaivoissa on oltava riittävät konfiguroinnit, jotta vältetään aukkojen avaaminen lattiassa tulevaisuudessa. Joustava tila kahdessa muodossa. Ensimmäinen on joustava tila, jossa on liikkuva väliseinä. Tällaisella liikuteltavalla väliseinillä on erityinen rakenne, joka sopii kokoonpanoon ja purkamiseen, mutta putken seinän pitämiseksi on selvästi sovellettava. Samanaikaisesti putkistojärjestelmän on oltava erittäin joustava, muuten liikkuvan väliseinän ylivoima ei ole näkyvä, koska ei-kantavan seinämän muutos on yleensä helpompaa ja putkilinjan muutos on vaikeampaa. Toinen on yleinen joustava tila. Tämä on suuri tila. Litteästä päädystä johdot ja huoltotulppa voidaan johtaa alas. Maa voidaan liittää viemäriputkeen, joten vesipesuri ja savupiippu koepenkillä ovat liikuteltavissa.

8.27.jpg

二, 实验 台 的 布置 方式

在 自然 采光 里, 不宜 平行 于 有 采光 窗 的 外墙, 因 人 面向 窗子 时 有 眩光, 而 背向 时, 台面 产生 阴影.

(1) 设置 岛 式 中央 台 时应 考虑 管线 的 处理, 下面 列出 几种 情况:

① 地板 上 挖 地沟 加盖 板, 存在 渗漏, 积液 问题, 但 便于 维修;

② 地板 直埋 式, 当 出现 问题 时, 需要 凿开 检修 更换, 影响 周围;

③ 穿 楼板 存在 渗漏 问题, 楼下 不宜 设置 高 精密 仪器, 太高 检修 不便;

④ 悬吊 式, 太难 看, 影响 美观.

(2) 建议 设置 半岛 式 中央 台 (即 边 中央 台), 优点 是 易于 埋藏 管线.

(3) 实验 台 之间 需 有 间距.

三, 实验 台 的 尺度 要求

(1) 实验 台 的 长度 分配: 一般 实验室 1,2 米 / 人; 有机 实验室 1,5 米 / 人;

(2) 台面 高度: 中国 850mm; 美国, 西德 900 ~ 920mm, 日本 800mm;

(3) 台面 宽度: ≥600mm, 尽量 不要 超过 750 (板材 最大 利用率);

(4) 双面 即 中央 台 台面: 1500mm.

四, 实验 台 的 组合

(1) 实验 台 的 台面 尽量 采用 整 片 台面, 标准 柜体 组合, 减少 台面 的 拼缝, 保证 实验 台 的 整体 美观, 调试 方便 并可 提高 施工 进度;

(2) 伸膝 凹 口 宽度: 600 ~ 1100mm;

(3) 试剂 架: 深度 能 并列 放置 两瓶 中型 试剂 瓶 (500 ml) 为 合适. 通常 为 200 ~ 300 mm, 分 上下 两层;

(4) 靠 墙边 台 用 试剂 架 取: 200m;

(5) 中央 台 用 试剂 架 取: 300 mm.

五, 实验室 通风 管路 规划 及 测量 要求

绘制线条图:在同客户规划设计通风系统方案时,一定要得到工程相关现场测量数据:实验室房间的平面尺寸,所处的楼层,楼层净空高度,房间横梁与地板的高度,天花板与地板的高度, 通风 产品 在 房间 的 布局 位置 尺寸, 墙体 窗户 的 位置 的 尺寸, 天台 所处 的 楼层, 风机 在 天 台上 安放 的 位置 尺寸, 客户 要求 排风 管道 的 走向, 排风 井 的 截面 尺寸 等.