Etusivu > Uutiset > Sisältö

Kuinka suunnitella sairaalan laboratorion suunnittelu

Jul 09, 2020

Nykyään&# 39: n sairaalalaboratorion suunnittelusuunnitelma sisältää näytteen esikäsittelyalueen, koealueen, puskurivyöhykkeen, puhdistusalueen ja toimistotilan, ja kukin vyöhyke on jaettu vastaaviin toiminnallisiin alueisiin omien vaatimustensa mukaan. Sijoita eri instrumentit ja henkilöstön paikat näytteiden käsittelyjärjestyksen mukaan, lyhennä näytteenottoa ja tiedonsiirtoaikaa ja paranna yleistä työn tehokkuutta. Sairaalan laboratorion suunnittelussa ja suunnittelussa otetaan myös täysin huomioon ja ehdotetaan seuraavia suunnittelupisteitä vastaavien mukaisesti:

879dde4ddd1e4a0e04b613c7fecc2927

1. Bioturvallisuus


Sairaalalaboratorioilla on erityisiä biologista turvallisuutta koskevia vaatimuksia: mukaan lukien tarvittavat biologisen turvallisuuden välineet, kuten ei-käsikäyttöiset käsienpesuvälineet ja silmien hätäpesuvälineet ulostulossa; BSL: n mukaan sekundaarisessa biologisessa turvakaapissa - toissijaisessa kokeessa tulisi suorittaa joitain korkean riskin riskejä. Huone vaatii puhtaiden ja saastuneiden alueiden asentamisen.


2. Fyysinen turvallisuus


Sairaalalaboratorioissa tapahtuu usein onnettomuuksia, jotka aiheuttavat merkittäviä menetyksiä sairaalalaboratorioille: sähkölaitteiden oikosulun aiheuttamat mekaaniset tulipalot, jotka aiheuttavat vaurioita saman linjan laitteille; tien repeämä, joka aiheuttaa laboratorioiden upotusta; reagenssin lämpötila on liian korkea sähkökatkoksen vuoksi. Tai jääkaapin toimintahäiriöt ja huononeminen; Laitelanka purkaa hiiren aiheuttaen huoltovaikeuksia ja keskeyttäen tarkastustyön. Siksi säännöllisen turvallisuuden varmistamisen lisäksi on keskitettävä lisääntynyt piirikapasiteetti, sammutussuojaus, tulenkestävät materiaalit, automaattiset sammutuslaitteet ja rottienkestävät sisäänkäyntilaitteet.


3. Skaalautuvuus


Viime vuosina sairaaloiden nopean kehityksen ansiosta potilaiden lukumäärä on lisääntynyt ja näytteiden lukumäärä lisääntynyt. Sairaalan laboratorio ei kuitenkaan ennustanut tulevaa kehitystä suunnittelun alussa, mikä teki olemassa olevat laitteet ja tilat vastaamaan todellisia tarpeita. Monien sairaaloiden on mukautettava laboratorion muut tilat. Tämä seurantaratkaisu erottaa nykyisen tilan ja alkuperäisen laboratorion yleensä maantieteellisesti kaukana toisistaan, lisäämällä näkyvästi ihmisten, esineiden ja näytteiden virtausetäisyyttä ja lisäämällä työtaakkaa. Siksi sairaalalaboratorion suunnittelussa on otettava täysin huomioon seuraavien 5-8 vuoden kehitys ja varattava tilaa hankkeille, laitteille, henkilöstötoimistoille ja koulutuspaikoille, joita voidaan lisätä tulevaisuudessa


4. Hätäsuojaus


Nyt tekniikka kehittyy nopeasti, ja instrumenttien ja laitteiden automaatiotaso on erittäin korkea. Joihinkin ohjausjärjestelmiin tulisi lisätä manuaalinen kytkentä ohitus hätäkäyttöön valmistautumiseksi, kuten: UPS, EPS, invertteri jne.