Etusivu > Uutiset > Sisältö

Kuinka sisustaa kudosviljelylaboratorio

Jul 27, 2020

Periaate: Varmista aseptinen toiminta, suorita kätevä työ ja estä likaantuminen.


Laboratoriokoostumus: kemiallinen laboratorio, pesubakteeritila, steriili leikkaussali (inokulaatiotila), viljelyhuone, sytologinen laboratorio, muut pienet instrumentit ja välineet.
1) Kemiallinen laboratorio (valmistushuone): suoritetaan loppuun käytettyjen lääkkeiden varastointi, punnitseminen, liuottaminen, valmistelu ja pakkaus.


Päävarusteet: lääkekaappi, pölytiivis kaappi (viljelyastia), jääkaappi, vaaka, veden tislauslaite, happamuusmittari ja yleisesti käytetyt lasivarusteet kasvatusväliaineen valmistukseen.


2) Pesu- ja sterilointitila: viimeistele erilaisten välineiden pestys, kuivaus, varastointi ja sterilointi.


Päävarusteet: uima-allas, leikkauspöytä, autoklaavi, kuivaussterilointilaite (kuten uuni) jne.


3) Aseptinen leikkaussali (inokulaatiotila): Sitä käytetään pääasiassa kasvimateriaalien desinfiointiin, inokulointiin, viljelmien siirtämiseen, koeputkien taimien subkulttuuriin, protoplastien valmistamiseen ja kaikkiin aseptisia toimenpiteitä vaativiin teknisiin toimenpiteisiin.


Päävarusteet: UV-valonlähde, erittäin puhdas työpöytä, sterilointilaite, alkoholilamppu, inokulaatiolaitteet (inokulointipinsetit, sakset, skalpeli, inokulaationneula) jne.


Inokulaatiotilan tulisi olla pikemminkin pieni kuin suuri, yleensä 7-8 neliömetriä. Lattian, katon ja seinien on oltava mahdollisimman tiiviitä ja sileitä, helppo puhdistaa ja desinfioida. Se on varustettu liukuovella ilman häiriöiden vähentämiseksi oven avaamisessa ja sulkemisessa. Inokulaatiotilan tulee olla kuiva, hiljainen, puhdas ja valoisa. 1 ~ 2 UV-sterilointilamppu nostetaan oikeaan kohtaan säteilytyssterilointia varten. Paras on asentaa pieni ilmastointilaite, jotta huoneenlämpötila olisi hallittavissa, jotta ovet ja ikkunat voidaan sulkea tiukasti ulkokäyttöön suuntautuvan konvektion vähentämiseksi. Inokulaatiotila olisi varustettava puskurilla, jonka pinta-ala on 1 m2. Vaihda täällä vaatteet ja kengät ennen aseptiseen leikkaussaliin saapumista, jotta inokulaatiotilaan tuodut bakteerit vähenevät saapumisen ja poistumisen yhteydessä. Säteilytyssterilointia varten on parempi asentaa ultravioletti sterilointilamppu puskuritilaan.


4) Viljelyhuone: Viljelyhuone on paikka, jossa siirrostettuja materiaaleja viljellään ja kasvatetaan. Viljelyhuoneen koko voidaan määrittää tarvittavien viljelytelineiden koon, lukumäärän ja muiden apulaitteiden perusteella. Sen suunnittelu perustuu periaatteeseen, että tila käytetään täysimääräisesti ja säästyy energiaa. Korkeuden tulisi olla hiukan korkeampi kuin viljelyteline, ja ympäröivien seinien on oltava lämmöneristys- ja paloturvallisia.


Viljelmämateriaali asetetaan kulttuurin viljelytelineelle. Suurin osa viljelytelineistä on valmistettu metallista, yleensä 5 kerrosta, alin kerros on noin 10 cm maanpinnan yläpuolella, muut kerrokset ovat noin 30 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​ja viljelyteline on noin 1,7 m korkea. Viljelytelineen pituus on suunniteltu loistelampun, kuten 40 W loistelampun, pituuden mukaan, pituus on 1,3 m, pituus 30 W on lm ja leveys yleensä 60 cm.


Tärkein tekijä viljelyshuoneessa on lämpötila, jota pidetään yleensä noin 2027 ° C: ssa, varustettuna lämpöä tuottavilla laitteilla ja asennettuna ikkunaan tai pystysuoraan ilmastointilaitteella. Koska erityyppiset trooppiset kasvit ja jäykät kasvit vaativat eri lämpötiloja, on parasta olla erilaiset viljelyhuoneet erityyppisille.


Sisätilojen kosteuden on myös oltava vakio, ja suhteellisen kosteuden tulisi olla 70 - 80%. Kostutin voidaan asentaa. Aikakytkinkello voidaan asentaa valoajan hallitsemiseksi, yleensä tarvitsee 10-16h valoa päivittäin, ja jotkut tarvitsevat jatkuvaa valoa. Lyhyen päivän kasvit tarvitsevat lyhyen päivän olosuhteet, ja pitkän päivän kasvit tarvitsevat pitkän päivän olosuhteet. Useimmat nykyaikaiset kudosviljelylaboratoriot on suunniteltu käyttämään luonnollista auringonvaloa pääasiallisena energialähteenä, joka ei vain säästä energiaa, vaan myös kudosviljelyn taimet kasvavat hyvin auringonvalon alla ja ovat helppo selviytyä kodinnasta. Sitä voidaan täydentää valaistuksella sateisinä päivinä.


Päävarusteet: viljelyteline (lämpötilan säätö, valonsäätö ja kosteuden hallinta), ravistelija, inkubaattori, ultraviolettivalolähde jne.


5) Sytologinen laboratorio: käytetään viljelmien havainnointiin ja analysointiin sekä viljelmien laskemiseen.


6) Muut pienet instrumentit ja välineet: annostelijat, verisolulaskurit, pipetit, suodatinsterilointilaitteet, sähköuunit ja muut lämmityslaitteet, magneettisekoittimet, hidaskäyntiset pöydänsentrifugit jne.