Etusivu > Uutiset > Sisältö

Kuinka rakentaa nykyaikainen tiedelaboratorio

Sep 25, 2018

1. Fysikaalisten ja kemiallisten testauslaboratorioiden luokittelu

Laboratorio jaetaan yleensä kolmeen tyyppiin: koululaitoksiin, yrityslaboratorioon ja tutkimuslaboratorioon. Koulun laboratorio on oppilaitoksen oppilaan tehtävä kokeita, kuten analyyttinen kemia tai tutkimuslaboratorio, jolla on tieteellisiä tutkimuspalveluja kouluopetukseen. Yrityslaboratorio vastaa valmiiden tuotteiden, puolivalmiiden tuotteiden, raaka-aineiden, liuosratkaisun kalibroinnin tai analyyttisten menetelmien tutkimuksesta ja parantamisesta (jälkimmäinen on yleensä yrityksen tutkimustoimiston vastuulla ). Tutkimuslaitosten laboratoriot suorittavat tutkimustyön pääasiassa tieteelliseen tutkimustyöhön tai kemiallisen analyysin tutkimukseen.

2, laboratoriosuunnitteluperiaatteet

Laboratoriolla pitäisi olla riittävästi tilaa kunkin kokeilun tarpeisiin. Jokaisella analyysityypillä tulisi olla erilliset, sopivat alueet, joilla on fyysinen jakautuminen alueiden välillä. Laboratorion asettelun ja instrumentin hankinnan olisi oltava todellisten tarkastustehtävien mukaisia. Laboratoriota on pidettävä poissa pölyltä, savulta, melulta ja tärinän lähteiltä tarpeen mukaan. Laboratoriota ei saa rakentaa lähellä liikenneväyliä, kattiloita, konehuoneita ja tuotantotyöpajoja. Hyvien sääolojen varmistamiseksi sen pitäisi yleensä olla pohjoinen-etelä. Laboratorion tulisi olla palonkestäviä, rakennusmateriaaleja ei pitäisi helposti polttaa, ikkunoiden on oltava pölyttömiä, sisävalaistuksen pitäisi olla hyvä ja ovet on avattava ulospäin.

1. Laboratorion toiminnallinen alue on selkeästi perustettu, laboratorion asettelu on kohtuullista, toiminta on turvallista, kätevää ja voi välttää pilaantumisen, joka voi vastata työn tarpeisiin ja varmistaa testitulosten häiriintymisen. Esimerkiksi fysikaalinen ja kemiallinen laboratorio on lähellä fyysistä ja kemiallista laitteistoa, bakteerihuone on lähellä käytettyjä välineitä ja laitteita ja erillinen tislattu vesisäiliö on asennettu (tislattua vettä saastuneen veden välttämiseksi). pukuhuone ja varastotila (täydennysosa: varastointihuoneessa käytetään pieniä määriä viimeaikaisia vanhentuneita huumeita, joita ei käytetä.) Tulipalon, kosteuden, korkean lämpötilan, suoran auringonvalon jne. säilytystilan on oltava pohjoiseen, kuivaan ja hyvin tuulettuva, ovien ja ikkunoiden tulee olla voimakkaita, ikkunoiden tulee olla korkeita ikkunoita, ja ovien ja ikkunoiden on oltava aurinkosuojat.

2. Kaikki laboratoriopöydät, sivupöydät, keittiökalusteet, lääkekaapit ja savupiiput käsitellään laboratoriotyön suunnittelu- ja suunnittelutoimistolla, täydellisellä tuotannolla, paikan päällä asennuksella eri teknisten indikaattoreiden vaatimusten mukaisesti, standardoitu , enemmän käytetty. Turvallinen ja kätevä, se antaa ihmisille siistin ja kauniimman ulkonäön.

3. Laboratorion olisi perustettava erilliset vedenjakelu- ja viemäröintijärjestelmät pilaantumisen välttämiseksi tai ympäristön saastuttamiseksi. Laboratorioputkisto on mahdollisimman tiivistetty ja päästetty ylimpään ilmaiseen tai alempaan vesikanavaan (asianmukaisen käsittelyn jälkeen) ympäristön pilaantumisen vähentämiseksi.

4. Laboratorion ympäristön ja käytettyjen koristeluominaisuuksien on vastattava ympäristönsuojelu- ja laboratorio-ympäristövaatimuksia sen varmistamiseksi, ettei ihmisten terveyteen ja kokeellisiin tuloksiin vaikuta.

5, laboratorion ilmanvaihto, valaistus, lämpötila, kosteus, puhtaus jne. Tulisi täyttää laboratorion ympäristövaatimukset, laboratorion tulisi antaa ihmisille puhdas, kaunis ja mukava ilme. (Täydennys: Yleensä on olemassa kolme erilaista ilmanvaihtoa, jotka jakautuvat täysin huoneen ilmanvaihdolle, osittaispuhaltimelle ja huurunpuhalle. Koko huone on tuuletettu poistoilmapuhaltimella tai tuuletusakselilla ja ilmamuutosten määrä on 5 kertaa / tunti Paikallinen pakokaasu asennetaan yleisesti. Suurten instrumenttien aiheuttamien haitallisten kaasujen yläpuolella savukaasu on eräänlainen paikallinen pakokaasulaite, jossa on lämmityslähde, kaasulähde, vesilähde, valaistus jne. Tuuletin asennetaan yleensä yläkerrokseen ja pakoputki on yli 2 m katon yläpuolella. Yleensä paikoissa, joissa ilman virtaus on pieni, se ei ole lähellä ovet ja ikkunat.)

6. Laboratoriossa käytettävät koristemateriaalit on valmistettava ympäristöystävällisistä materiaaleista (tarvittavat testit on suoritettava erityisolosuhteiden mukaisesti), jotta vältetään epäasiallisen materiaalivalinnan aiheuttama ympäristön pilaantumisen aiheuttamat kokeelliset tulokset.

7. Kaikki kokeessa käytetyt työtasot valmistetaan kehittyneistä materiaaleista hapon, alkalin ja muun nesteen korroosionkestävyyden varmistamiseksi. Samalla se on tulenkestävä, vedenpitävä ja helppo puhdistaa.