Etusivu > Uutiset > Sisältö

Oikeuslääketieteellinen DNA-laboratorio Pilaantumista ehkäisevät toimenpiteet

Sep 29, 2018

Jokainen ympäröi DNA heidän jokapäiväisessä elämässään ja jokainen ihmisen toiminta voi jättää DNA: n ja aiheuttaa pilaantumisen DNA-testaukseen. Jotkut DNA-kontaminaatiot voidaan korjata uudelleentarkastuksella, ja joidenkin pilaantumisen (kuten hyvin pieni fyysisten todisteiden saastuminen) voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa, joten miten DNA-kontaminaatiota ehkäisevien DNA-laboratorioiden laboratoriotutkimus toteutetaan.

lab furniture9.18.jpg

1 Laboratorioympäristö ja tilat

Oikeuslääketieteellinen DNA-laboratorio valvoo tiukasti ympäristöä ja laitoksia ja toteuttaa alueellisia hoitotoimenpiteitä ja säännöllisiä puhdistusjärjestelmiä, mikä on tehokas keino välttää DNA-kontaminaatiota.

1.1 Laboratorio-osiot

Koska rikosteknisen DNA-testauksen korkea herkkyys on ristikontaminaation ehkäisemiseksi testausprosessin aikana, oikeuslääketieteellisen DNA-laboratoriossa olisi luotava laboratoriosijako- ja lupajärjestelmä. Alueiden välistä ilmanvaihto- ja pakojärjestelmää ei saa sekoittaa, eikä etuyhteydetön henkilökunta saa päästä kokeilualueelle. Kokeellisia laitteita ja laitteita eri alueilla ei saa sekoittaa.

DNA-laboratorion aluekohtainen hallinta varmistaa, että eri koealueilla suoritetaan erilaisia testejä ja näytteen ja näytteen yksisuuntainen virtaus saavutetaan DNA-pitoisuuden pienentyessä. DNA-laboratorion on luotava tapaus- ja näytteen varastointialue, näytteen DNA-uutosalue, DNA-monistusalue ja DNA-havaintoalue. Ehdollisen laboratorion tulisi myös asettaa alkuvalvonta-alue, tulosanalyysialue, valmistelualue jne. Myös laajennusvyöhykkeellä ja teknikon havaitsemisvyöhykkeellä on oltava puskurivyöhyke, joka muuttaa haalarit. Jäljitetyn DNA: n, kuten kosketuksen DNA: n, tutkimiseen, koska näytteessä oleva DNA: n määrä on pieni, on saastumisvaara ja tarvitaan erityinen DNA-uutosalue.

PCR-kontaminaatio on rikosteknisten DNA-laboratorioiden piirre ja laboratorion kontaminaation ehkäiseminen. PCR-amplifikaatiotuotteessa tai alleelisessa standardiohjauksessa havaitaan DNA-kohdegraanin suuri pitoisuus ja havaitaan hyvin pieni määrä. Kun tällainen saastuminen tapahtuu laboratoriossa, on vaikea poistaa, ja seuraukset ovat vakavia. Laboratorion osastojen hallinta ja vaatimusten mukainen tiukka toiminta voivat tehokkaasti estää pilaantumisen, ja avainasemassa on hallita tarkasti DNA-havaitsemisaluetta. Vahvistustuotetta tai kontrollia sisältävää sentrifugiputkea voidaan avata vain DNA: n havaitsemisalueella, eikä alueella saa ottaa pois; havaintoalueella oleva jäte on pakattava tiiviisti; teknikko joutuu vaihtamaan haalareita, kun he saapuvat alueelle tai poistuvat siitä.

1.2 Laboratoriopuhdistus

Hyvän työn tekeminen laboratoriossa on tehokas tapa estää ristikontaminaatio DNA-laboratorioissa. DNA: n ristikontaminaation syynä on useita syitä, lähinnä materiaalinäytteiden keskinäisen saastumisen tai näytteiden ja fyysisten todisteiden välillä. DNA-ristikontaminaation tapa voi johtua suorasta kontaktista tai se voi johtua vieraan DNA: n siirtämisestä tietyn kantoaallon kautta, mikä tekee DNA-testin tuloksesta virheellisen; entinen on helppo löytää ja estää, jälkimmäistä on vaikea löytää ja estää, mikä vaatii koetta Huone on puhdistettava ja desinfioitava säännöllisesti.

Laboratorion puhdistukseen kuuluu työpintojen, laitteiden pintojen, uudelleenkäytettävien työkalujen tai välineiden puhdistus. Työpinnan keskeisimpiin osiin kuuluu laboratorion laskin hyväksyä näyte, DNA-uutto työpöytä, ultrapuhdistuslaatta DNA: n uuttamiseksi ja näytteen säilytyskaappi, jotka kaikki ovat helposti kontakteja ja DNA: ta; laitteistossa on pääasiassa sentrifugin roottori, DNA: n uuttamislämpötila, vahvistuslaitteen näytesäiliö, pipetin varren imureikä, geneettisen analysaattorin näytteenottosäiliö jne .; uudelleenkäytettävät työkalut tai välineet sisältävät pääasiassa saksien ja pinsetit, joita käytetään leikattaessa näytteen näytettä, reagenssipullo reagenssin valmistamiseksi ja vastaavia.

Laboratorion puhdistus tapahtuu pääasiassa pyyhkimällä ja puhdistamalla. Ensinnäkin puhdistettavan kohteen pinta puhdistetaan toistuvasti juuri valmistetulla 10%: lla valkaisuaineella (7 mM natriumhypokloriittiliuos) ja puhdistetaan sitten 75-prosenttisella etanolilla jäännöksen poistamiseksi, mikä voi tehokkaasti poistaa pinnan. Noudata erilaisia epäpuhtauksia ja, jos olosuhteet sallivat, UV-desinfiointi säännöllisin väliajoin. Säännöllisen puhdistusjärjestelmän perustamisen lisäksi laboratoriossa tulee puhdistaa ja puhdistaa se ajoissa, jos havaitaan, että DNA-kontaminaatio voi ilmetä tarkastusprosessin aikana.

Tänään on otettu käyttöön laboratorion pilaantumista aiheuttava tekijä. Laboratorion rakentamiseen ja käyttöön on monia näkökohtia. Meidän pitää oppia rakentajilta ja käyttäjiltä. Toivon, että tämän päivän artikkeli auttaa sinua.