Etusivu > Uutiset > Sisältö

Huolestuneita laboratorioturvallisuudesta: niille, jotka ovat kärsineet laboratoriosta

Apr 10, 2018

12. huhtikuuta 2013 valtiollisen kivihiilen kemian avainlaboratorio räjähti Ningxian yliopiston energia- ja kemian laboratorion kolmannessa kerroksessa;


30. huhtikuuta 2013 Nanjingin yliopiston laboratorioräjähdys on aiheuttanut 1 kuoleman ja 3 loukkaantumista;


Laboratorio räjähti 15.1.2014 Karlsruhen teknillisessä korkeakoulussa Saksassa ja 14 henkilöä loukkaantui.


23 helmikuu 2014, Kunming Chenggong yrityksen laboratorioräjähdys aiheutti kaksi kuollutta ja yksi loukkaantunut;


13. kesäkuuta 2014 tapahtui kemiallinen salaman räjähdys Chengdu Furui Bioengineering Companyn laboratoriossa;


Avaa Baidu ja kirjoita sanat "lab" ja "räjähdys". Tulet huomaamaan, että laboratorioissa on loputtomia räjähdyksiä kotimaasta ja ulkomailta. Labsin kipu on edelleen elävä, "kuolema" ja "vakavat vammat". Sanat kuten järkyttävät ihmiset.


Ehkä monet ihmiset ajattelevat, että laboratorioturvallisuustyöt eivät ole välttämättömiä, eikä laboratoriossa ole aina ollut paljon merkitystä, jopa pieniä laboratorioita, jopa peruspalontorjuntavälineitä, hätävalaistuslaitteita, turvallisuusongelmia voidaan kuvitella tietävän. Monet laboratoriossa juuri tulleet ihmiset ovat enemmän huolissaan siitä. Kuitenkin pitkän aikaa, he usein ajattelevat, että sillä ei ole väliä. Valkoinen takki ei käytä sitä, eivätkä myöskään käsineet saa käyttää.


Pitkällä tähtäimellä laboratorion turvallisuuden tuntemus on vähäistä. Kun erilaisia turvallisuusonnettomuuksia esiintyy, seuraukset ovat tuhoisat. Epäkelpoisten käsittelymenetelmien vuoksi pienet onnettomuudet voivat myös aiheuttaa katastrofeja.

Laboratoriossa työskenteleville ystäville voimme nyt tutkia laboratoriota missä olemme, ja ovatko suojalasit, käsineet ja naamarit valmis? Kun on juhannusta, ovatko ihmiset käyttäneet lyhyitä hameita ja menevät laboratoriossa korkokenkiä varten Onko valkoinen labyrintti vasemmalle puolelle, onko laboratorion jääkaappi muutettu muuhun käyttöön ja onko erityisiä reagensseja erityistä suojaa?


Ehkäpä luulette, että Baidu-onnettomuudet ovat kaukana sinusta, mutta tutustuisit paloihin, palovammoihin, leikkauksiin ja huimaaviin hajuihin laboratoriossa? Muutama päivä sitten, käyttäjät lähetettiin Instrument Information Network Forum: Surullinen asia tapahtui muutaman päivän. Asiakkaan rasva poltettiin muurahaishapolla muurahaishapon käytön aikana. On arvioitu, että hän joutuu sairaalaan ihonsiirteen leikkaukseen.


Lisäksi on paljon verkkopalveluja, jotka ovat kirjannut foorumin laboratoriossa oppitunteja, jotta he voivat varoittaa:

Kun käytin erotussuppiloa. Suppilossa oli pieni halkeama. En välittänyt. Myöhemmin räjähtämisen aikana pullo yhtäkkiä räjähti ja roiskui minut lipeällä;


Yksi luokkatovereista vahingossa putosi lattialle alkoholin valolla ja aiheutti lähistöllä olevan sohvan tulta. Kiireessä hän käytti sandaalit päästäkseen tulesta. Tuloksena tulta ei poltettu, kun hän astui jaloilleen.


Kun olin tekemässä kokeita, laitoin pullon väkevöityä ammoniakin pulloa korkkiin ja käytön jälkeen halusin käyttää pullon korkkia poimia pullo ja laittaa se lääkekaappiin. Tämän seurauksena pullo putosi maahan ja hajosi. Koko talo on täynnä ammoniakin hajua.


......


Oletko nähnyt tai tavannut laboratoriossa tietoturvahäiriöitä? Miten laboratorion työntekijät eivät voi vahingoittaa toisia tai haittaa muille? Jaa asia tai kokemus kaikkien kanssa ja muistuta jokaista estää muita vahingoittamasta!