Etusivu > Uutiset > Sisältö

Puhdastilan sisustusvinkkejä

Nov 15, 2018

Laboratorion puhdas sisustussuunnittelu on pääasiassa keinotekoisten keinojen avulla, käyttämällä puhdasta teknologiaa sisäilman pölyn hallitsemiseksi, bakteerien pitoisuudelle, lämpötilalle ja kosteudelle ja paineelle tarvittavan puhtauden, lämpötilan ja kosteuden sekä ilmavirran ja muiden ympäristöparametrien saavuttamiseksi. Ilmanpuhdistus viittaa pölyn määrään puhtaassa ilmakehässä ja ilmanpuhdistuksen taso jaetaan pölypitoisuudella. Puhtaus tarkoittaa pölyhiukkasten kokonaishiukkasia, joiden hiukkaskoko on ≥ 0,5 um litrassa ilmaa. Kiinan ilmanpuhdistusta koskevat standardit on jaettu seuraavasti: 100, 1000, 10 000 ja 100 000. Kansainväliset standardit on jaettu seuraavasti: Taso 1, Taso 2, Taso 3, Taso 4, Taso 5.

lab furniture 11.15

Kokeellinen puhdastila toteuttaa yleensä kahden tason eristystä. Ensimmäisen tason eristys toteutetaan biologisella turvakotelolla, negatiivisella paine-erottimella, positiivisella paineella suojaavalla vaatteella, käsineillä, silmämaskilla jne .; Toisen tason eristäminen toteutetaan laboratorio-, ilmastointi- ja sähköohjausjärjestelmällä. . Ilmastointilaitteen puhdistamiseen tarvittavan pienen ilmamäärän vuoksi ilman tilavuus arvioidaan suuren arvion mukaan. Yleensä sen on ylitettävä eritelmä. Materiaali on yli 100 luokkaa. Kuuma ja kylmä kuormitus voidaan arvioida, kun vaatimukset eivät ole kovin tiukkoja. Laitetta voidaan käyttää suoraan. Tason 2 ja 4 tason bioturvallisuuslaboratorioiden olisi toteutettava kaksi eristä. Yleisiä laboratoriolaitteita ovat: erittäin puhdas työpöytä, bioturvallisuuskaappi, sivupöytä tai ruostumattomasta teräksestä valmistettu konsoli, pesupiste jne.

Esimerkiksi PCR-laboratorio (PCR- tai polymeraasiketjureaktio) on rutiininomainen menetelmä molekyylibiologian tutkimukseen ja kokeiluun, ja se on myös kokeilutekniikka, jota käytetään laajalti biologiassa ja lääketieteellisissä kliinisissä kentissä. Sille on tunnusomaista DNA: n hivenmäärien suuri kasvu. Laboratorio on yleensä jaettu neljään alueeseen, nimittäin: reagenssin varastointi- ja valmistusalue, näytteen valmistelualue, monistusreaktioseoksen valmistus- ja monistusalue sekä amplifikaatiotuoteanalyysialue (jos sitä käytetään). Täysin automaattinen analysaattori, alue voidaan yhdistää asianmukaisesti). Pääsy kullekin alueelle on suoritettava täsmälleen samaan suuntaan, ja erilaisilla työalueilla käytetään erilaisia työvaatteita (esim. Eri värejä). Työvaatteita ei saa ottaa pois, kun työntekijä lähtee.

Laboratorion puhdistus, reagenssin varastointi ja valmisteluhuone (näytteen valmistelualue), laite on pääosin varustettu: kylmäsentrifugilla, biologisella turvakotelolla, jääkaapilla, siirrettävällä UV-lampulla, täysin automaattisella nukleiinihappoproteiinipuhdistuslaitteella, erityisillä haalareilla ja työkengillä jne ... Monistusreaktioseoksen valmistus- ja vahvistusvyöhyke on konfiguroitu jääkaapilla, suurella nopeudella varustetulla sentrifugilla, puhtaalla penkillä, PCR-instrumentilla (joka vaatii negatiivisen paineen tilan), liikkuvaan ultraviolettilamppuun, mikro-näytteenottimeen, nukleiinihappojen monistamisvälineeseen ja vastaavat. Vahvistustuoteanalyysialue on pääasiassa varustettu: pipetillä, oskillaattorilla, erittäin puhtaalla työpenkillä, kapillaarielektroforeesilaitteella, jääkaapilla, sentrifugilla, mikro-näytteenottimella, siirrettävällä UV-lampulla ja vastaavilla.