Etusivu > Uutiset > Sisältö

Puhdas laboratoriosuunnittelupiste

Jun 28, 2018

Päivittäisessä elämässämme puhtaita huoneita ei kuulla kovin usein. Jokainen kuvittelee, että puhdas huone voi olla suhteellisen puhdas talo. Kuitenkin puhdas huone on hyvin erilainen kuin talo, jossa perinteinen koti elää. Puhdas huone on teollisuus- ja tuotantoteollisuuden työpaja käyttää ilmavirtaperiaatetta sisäpinnan puhdistamiseen koko ajan. Kun puhdas huone on suunniteltu, sen on kiinnitettävä huomiota lukuisiin ongelmiin. Seuraava BOKA ottaa käyttöön puhtaan huoneen suunnittelun asiaankuuluvat tiedot.

Puhdastilan suunnittelupisteet:

1. Puhdas huone puhdas huonejärjestelmä:

Sisäilmanpuhdistusjärjestelmät voidaan jakaa vaakasuoraan laminaarivirtaukseen, pystysuuntaiseen laminaarivirtaukseen ja turbulenttiseen virtaukseen. Ilmavirtaukseen valitaan yksi viitekonsepti ja toinen riippuu huoneen toimintaparametreista.

2. Puhtaus ja ilmanvaihto:

Huoneen puhtaus riippuu ilmamuutosten määrästä yksikköä kohden, joten harkitse huolellisesti huoneen työn luonnetta ja tuotantoprosessivaatimuksia ja määritä sitten puhdistusjärjestelmän tekniset parametrit.

3. Rakenne:

Jotta varmistetaan, että ilmavirta on käytännössä häiriintynyt, on tehtävä rakenteellinen rakenne ja tarvittavat varotoimet voivat estää pölyn kertymisen kaikkialle huoneeseen.

4. Suunnitelma:

Suunnitteluprojektin määrittämiseksi on ensin tarkasteltava huolellisesti huoneen työn luonnetta ja siinä ilmavirtausolosuhteita. Ei ole suositeltavaa käyttää maaperän ilmaa työpajoissa, joissa on suuri pölypäästö, ja työpajat, joissa on korkeat puhtausvaatimukset, olisi pidettävä mahdollisimman kaukana muista työpajoista.

5. Materiaali:

Puhdas huoneen katto, seinän ja lattian materiaalien on oltava materiaaleja, jotka eivät ole sopivia halkeilua, hiukkasia, jotka eivät tartu kiinni, ja pölyä, jota tuskin löytyy. Lisäksi huoneen eri työolosuhteista riippuen on otettava huomioon materiaalin kemialliset ominaisuudet.

6. Paine ja ilmavirta:

Huoneen puhtauden varmistamiseksi on vältettävä saastuneen ilman pääsyä huoneeseen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi positiivinen paine on säilytettävä huoneessa. Jotta tarvittava huonepaine saadaan, sopiva raitis ilma on täytettävä.

7. Apulaitteet:

Tarvittaessa on myös asennettava joitain lisälaitteita: ilma-indikaattoreita, kuten raitisilma-aukkoja, väliseinämien ikkunoita jne. Näiden laitteiden on täytettävä huoneen vaatimukset ja niiden on todella ymmärrettävä sen toiminta.

8. Ihmisten ja asioiden valvonta:

Ihmiset ja asiat ovat pölyn tärkein lähde puhtaassa huoneessa, joten niitä on valvottava täysin. Esimerkiksi ennen kuin tulet puhtaaseen huoneeseen, kaikkien ihmisten on läpäistävä ihmisen verkkojärjestelmä, vaihdettava puhtaita vaatteita ja saada peruskoulutus puhdistusjärjestelmän toiminnasta.

9. Veden- ja tyhjennyslaite ja virtalähde:

Käytettävän työpajan mukaan on toimitettava tarvittavat veden- ja tyhjennyslaitteet, ilman syöttölaitteet ja teholähteet. Näiden laitteiden ja laitteiden on oltava helppokäyttöisiä ja suunniteltuja, eikä ilmanpuhdistusjärjestelmää saa olla.

Puhdas huoneen sisustus ja suunnitteluvaatimukset

I. VOLAB-puhdistustilan tasomainen asettelu

Puhdas huone sisältää yleensä puhtaan alueen, lähes puhtaan alueen ja apualueen.

Puhdas huoneen rakenne voi olla seuraavilla tavoilla:

Verandah-tyyliin wraparound: Veranta voi olla ikkunoita ja ikkunoita, kaksinkertainen vierailu ja laittaa joitakin laitteita, ja jotkut ovat paikan päällä lämmitys palveluksessa. Ulomman ikkunan on oltava kaksoistiivistetty ikkuna.

Käytävä tyyli: puhdas huone sijaitsee reunalla ja käytävä sijaitsee sisätiloissa. Tämän käytävän puhtausaste on yleensä korkea, jopa samalla tasolla kuin puhdas huone.

Kaksitasoinen tyyppi: Puhdas alue on asetettu toiselle puolelle ja puhdas ja apuhuone on asetettu toiselle puolelle.

Korityyppi: Maaperän säästämiseksi ja putkien lyhentämiseksi puhdas alue voi olla ydin, ylös, alas, vasen ja oikea, jota ympäröivät erilaiset apumoottorit ja piilotetut putkistot. Näin vältetään ulkoilman vaikutus puhtaaseen alueeseen ja vähentää lämmön ja kylmän energian määrää. Kulutus, joka edistää energiansäästöä.

Toiseksi, VOLAB henkilökohtainen puhdistusreitti

Ihmisen toiminnan aiheuttaman pilaantumisen minimoimiseksi käytön aikana henkilökunnan on vaihdettava puhtaita vaatteita, suihkuja, suihkussa ja desinfioitava ennen puhtaalle alueelle saapumista. Nämä toimenpiteet ovat "henkilökohtainen puhdistus" tai "ihmiset verkossa".

Puhdas huone puhtaassa huoneessa on tuuletettava ja paine on säilytettävä muissa tiloissa, kuten sisäänkäynnin puolella, ja wc- ja suihkussa on säilytettävä lievä positiivinen paine, kun taas wc: llä ja suihku.

Kolmanneksi, materiaalin puhdistusreitti

Kaikenlaiset esineet on puhdistettava ennen niiden lähettämistä puhtaalle alueelle, jota kutsutaan "asioiden netiksi". Materiaalin puhdistusreitti ja ihmisen netto-reitti olisi erotettava. Jos materiaalit ja henkilökunta voivat päästä puhtaaseen huoneeseen vain samaan paikkaan, heidän on myös annettava ovi ja materiaalit ensin altistetaan karkealle puhdistukselle. Jos tuotantolinja ei ole vahva, voidaan välikirjasto asettaa materiaalin reitin keskelle. Jos tuotantolinja on erittäin vahva, käytetään suoraviivaisia materiaalireittejä, ja joskus puhdistus- ja jakelulaitteita on perustettava suoran reitin keskelle. Järjestelmän suunnittelussa verkon puhtaan huoneen karkea puhdistus- ja hienopuhdistusvaiheet poistavat paljon raaka-aineita, joten alipaine tai nollapaine on säilytettävä suhteellisen puhtaassa tilassa ja jos saastumisriski on suuri, alipaine on pidettävä sisääntulosuunnassa. .

Yllä oleva kuvaus on VOLABin esittely puhtaasta huoneen suunnittelusta ja muista tiedoista. Me kaikki tiedämme, että tuotannossa tarvitsemme kuivan, puhtaan ja puhtaan paikan. Puhdas huone on tällainen paikka, koska tuotanto ei ole sama, joten puhtaan huoneen suunnittelutarpeet eivät ole samat. Puhdastilat eivät ainoastaan tarjoa puhtautta, vaan ne on myös pidettävä puhtaina. Monet hiukkaset voidaan sulkea pois ulkona. Xiaobianin käyttöönotto on täällä ja toivottavasti se auttaa kaikkia.