Etusivu > Uutiset > Sisältö

Soluviljelylaboratorion suunnittelu ja suunnittelu, etsivät BOKALABia

Apr 11, 2019

Soluviljelylaboratoriot on suunniteltu ehkäisemään mikrobien saastumista ja haitallisia vaikutuksia, mikä edellyttää laboratoriotyötilojen puhtautta, raitista ilmaa, kuivaa ja savuton. Siksi soluviljelylaboratorion tulisi kiinnittää erityistä huomiota suunnitteluun ja suunnitteluun.

lab furniture-04.11

Ensinnäkin laboratorion suunnittelu

1. Soluviljelmä on aseptinen tekniikka, joka edellyttää työympäristön ja -olosuhteiden vapautta mikrobien saastumisesta ja muista haitallisista tekijöistä.

2, soluviljelyhuone ja suunnitteluperiaatteet ovat mikrobi-saastumisen ja haitallisten tekijöiden estäminen, jotka edellyttävät puhdasta työympäristöä, raitista ilmaa, kuivaa ja savuton pöly.

3. Soluviljelyhuoneen suunnitteluperiaate on yleensä se, että aseptinen toiminta-alue sijaitsee huoneen sisällä, jossa huone on vähemmän liikkuva, ja tavanomainen toiminta ja suljettu kulttuuri ovat yhdessä huoneessa, joka on puhdas huone, jossa on 100 000 - puhdas ympäristö. Puhdistus- ja desinfiointityöt sijaitsevat puhtaan huoneen ulkopuolella, jotta vältetään sisäympäristön saastuminen. Solunpuhdistushuone vaatii ilmastointijärjestelmän ja ylläpitää tiettyä positiivista painetta ulkopuolelta.

4, anatomian laboratorio käytetään pääasiassa erottamiseen elinten kudosten, on oltava aseptinen taulukko, dissection mikroskooppi, erilaisia kirurgisia laitteita.

Toiseksi laboratoriolaitteet

1, erittäin puhdas työpöytä / biologinen turvallisuuskaappi

Soluviljelmän täytyy olla steriilissä ympäristössä. Kun suoritat solukokeita, se on suoritettava ilmassa tasolla 100. Sitten meidän on ostettava puhdas penkki tai bioturvallisuuskaappi, joka voi tarjota 100 puhtausastetta.

Useimmissa laboratorioissa erittäin puhdas työpöytä kykenee täyttämään laboratorion toiminnalliset tarpeet. Erittäin puhtaan alustan koon mukaan laboratorion koosta ja siitä, kuinka monta ihmistä on määritettävä, onko kyseessä yksi tai kaksinkertainen, onko se yksi- tai kaksipuolinen, ja ostaa muutama . Jos kokeellinen toiminta on biologisesti vaarallista, sinun on valittava kehittyneempi bioturvallisuuskaappi kuin erittäin puhdas penkki.

2, hiilidioksidin inkubaattori

Hiilidioksidin inkubaattoreita on käytetty laajalti useimmissa soluviljelykammioissa. Hiilidioksidin inkubaattorin etuna on se, että se voi aikaansaada tietyn määrän solukulttuuriin tarvittavaa hiilidioksidia (tavallisesti 5%), ja viljelyliuoksen pH on helppo stabiloida, ja se soveltuu avoimeen tai puoliksi avoin viljelmään .

3, mikroskooppi

Käänteiset mikroskoopit ovat olennaisia laitteita soluviljelylaboratorioiden päivittäisessä työssä. Niitä käytetään pääasiassa solujen kasvun ymmärtämiseen ja saastumisen esiintymisen tai puuttumisen havaitsemiseen. Jos rahasto sallii, on suositeltavaa käyttää korkealaatuista vaihekontrastimikroskooppia, leikkausmikroskooppia, fluoresenssimikroskooppia, videojärjestelmää tai kamerajärjestelmällä varustettua videonauhuria, joka tallentaa ja tallentaa solujen kasvua milloin tahansa.

4, puhdas vesi kone / ultra puhdas vesi kone

Soluviljely vaatii myös ultrapuhdasta vettä. Tavanomaista puhdasta vettä ja tislattua vettä ei voida käyttää soluviljelmään, kun taas ultrapuhdasta vettä käytetään pääasiassa jonkin väliaineen ja reagenssin määrittämiseen. Ultra-puhtaan veden vesi voi olla vesijohtovettä tai toissijaista puhdasta vettä. Vesi (hyvälaatuinen deionisoitu vesi, noin 10 megohmin vastus), erittäin puhtaan soluviljelyveden lisäksi tärkein endotoksiini on tiukkoja vaatimuksia, joten kun valitaan erittäin puhdasta vettä, on tarpeen valita ultra-suodattimen komponentit . Malli.

5, sentrifugoidaan

Soluviljelmä vaatii sentrifugointia solujen keräämiseksi. Yleinen kierrosnopeus on välillä 1 000 - 1 500 rpm, joten on välttämätöntä ostaa matalan nopeuden omaava normaalilämpötila- sentrifugi ja tuoda myös 10 ml, 50 ml ja viljelylevyn roottori. Nopeaan jäähdytettyyn sentrifugiin tarvitaan myös solupellettien tai solun supernatanttien kerääminen.

6, nestemäinen typpisäiliö

Solupankin muodostamiseksi tarvitaan nestemäinen typpisäiliö. Nestemäisessä typpisäiliössä olevat jäädytetyt solut voivat yleensä varmistaa biologisen aktiivisuuden viimeisten kymmenen vuoden aikana. Nestemäisen typpisäiliön koon mukaan solupankin koon mukaan. Ja aseta.

7, matala lämpötila jääkaappi

Solut on säilytettävä -70 - -80 ° C: ssa yön yli kylmäsäilytystä varten ja sitten sijoitettava nestemäiseen typpisäiliöön, joka vaatii matalan lämpötilan pakastimen.

8, siirtoikkuna

Kennorakennus olisi eristettävä ulkomaailmasta, kun se on rakennettu. Tämä vaatii ostamaan siirtoikkunan tuotteen toimittamiseksi, vähentämällä kontaminaatiomahdollisuuksia, ja kaikki solutilaan tulevat kohteet on UV-steriloitu siirtoikkunassa puhtaan huoneen turvallisuuden varmistamiseksi.

9, autoklaavi

Kaikenlaiset solujen laboratoriovälineet on steriloitava ennen käyttöä ja käytön jälkeen. Sterilointiolosuhteet ovat yleensä 121 ° C 20 - 30 minuuttia. Tämä edellyttää autoklaavin asettamista puhtaaseen tilaan bioturvallisuuden varmistamiseksi.

10, pipetointipistooli, sähköinen pipetointipistooli

Solukokeessa tarvitaan erilaisia vinkkejä ja pipetteja, joten pipetti on konfiguroitava.

11, kaikenlaisia tarvikkeita, joita tarvitaan soluviljelmässä

Erilaiset soluviljelylevyt, soluviljelypullot, levypipetit jne.

12, muu instrumentti

Solukokeisiin voidaan myös tarvita oskillaattoreita ja magneettisekoittajia nesteiden sekoittamiseksi; jotkut ei-puhdistettavat ruostumattomasta teräksestä tai lasista valmistetut astiat, jotka on täytetty soluilla, tarvitsevat ultraäänipuhdistimen apua; jos mukana on immunologisia kokeita, jäätä vaaditaan ehdottomasti. Jos kylvyn ja murskatun jään kysyntä on suuri, sinun täytyy ostaa jääkone. Lisäksi rikkoutuneet solut saattavat vaatia ultraäänisoluhäiriötä. Lopuksi, jos solutalo on suuri, on toimitettava vaunu. Nestemäinen media on aina kiusallinen asia.