Etusivu > Uutiset > Sisältö

Soluviljelmälaboratorion alueen suunnitteluvaatimukset

Jun 05, 2019

Soluviljelmälaboratorioiden tulisi pystyä suorittamaan kuusi tehtävää: aseptinen käsittely, inkubointi, valmistelu, puhdistaminen, sterilointi ja varastointi.

Aseptinen toiminta-alue

(1) Aseptinen toiminta-alue: Steriili toiminta-alue on rajoitettu soluviljelmän ja muiden aseptisten toimintojen alueelle, ja se on parasta eristää ulkomaailmasta, ei käydä läpi tai häiritse muita häiriöitä.

Ihanteellinen aseptinen leikkaussali tulisi jakaa kolmeen osaan:

a) Pukuhuone - vaatteiden, kenkäjen vaihtamiseen ja hattujen ja naamioiden pukeutumiseen.

b) Puskuritila - sijaitsee pukuhuoneen ja leikkaussalin välissä steriilin ympäristön turvaamiseksi leikkaussalissa ja vakiolämpötilan inkubaattorin ja tarvittavien pienten välineiden sijoittamiseksi.

c) Aseptinen leikkaussali - omistettu aseptiselle prosessoinnille, soluviljelmälle. Koon tulisi olla sopiva, ja yläosa ei saa olla liian korkea (enintään 2,5 m) ultraviolettisäteiden tehokkaan sterilointivaikutuksen varmistamiseksi; seinä on sileä eikä siinä ole umpikujaan puhdistamista ja desinfiointia varten. Työpenkkiä ei tule asettaa seinää vasten. Työtaso tulisi puristaa sileäksi ja muovata pintaan, maalata valkoiseksi tai harmaksi anatomisen rakenteen ja fenolipunaisen havaitsemisen helpottamiseksi.

(2) Puhdistustyöpöytä: yksinkertainen käyttö, kätevä asennus, pieni tilan käyttö ja hyvä puhdistusvaikutus. On olemassa kaksi päätyyppiä puhdistustyöpöydälle, jota käytetään yleensä bakteeriviljelyhuoneissa: a) sivuvirtaus tai pystysuora b) ulosvirtaus tai vaakasuora laminaarivirtaus.

2. Inkubointialue

Vaikka steriiliyttä koskevat vaatimukset tällä alueella eivät ole tiukempia kuin aseptinen alue, niiden on silti oltava puhtaita ja pölyttömiä, joten ne tulisi myös sijoittaa alueille, joissa häiriöt ovat vähemmän kuin kävelyllä. Inkubointi voidaan suorittaa inkubaattorissa tai lämpötilaohjatussa kasvihuoneessa, joka on kallis ja jota yleensä käytetään inkubaattoreissa työvoimaa varten.

lab furniture-6.05

3. Valmistusalue

Tällä vyöhykkeellä tehdään pääasiassa viljelmäliuoksen, nesteen viljelyä varten ja vastaavia.

4. Varastointialue

Se varastoi pääasiassa kaikenlaisia ​​jääkaappeja, kuivauslaatikoita, nestemäisiä typpisäiliöitä, steriilejä viljelynesteitä, viljelypulloja jne. Tämän ympäristön on myös oltava puhdas ja pölyton.

5. Puhdistus- ja desinfiointialue

Puhdistus- ja desinfiointialue on erotettava muista alueista, pääasiassa puhdistamiseksi, valmistamiseksi, desinfioimiseksi ja kolmen höyrytetyn veden valmistamiseksi kaikille soluviljelyastioille.