Etusivu > Uutiset > Sisältö

Aseptiset laboratoriotarpeet ja päivittäinen hallinta

Aug 29, 2018

Sterilointitarkastuksen ja mikrobien raja-arvotarkastuksen suorittamiseksi on ensinnäkin huolehtimista käsittelevän laboratorion laadunhallintasäännösten ja lääkevalmisteiden hyvien tuotantotapojen vaatimusten mukaisesti perustettava steriili huone, jossa on kohtuullinen asettelu, kätevä käyttöä ja turvallista käyttöä. Se on varustettu täydellisillä koelaitteilla ja hallintajärjestelmällä. Sterilointitutkimus, mikrobikohtainen raja-testi ja inokulaatiotila (kontrollin bakteerien inokulointi, kannan kulku) tulisi olla tiukasti erillään. Laboratoriot, joilla on vaarallisia kantoja ja toksiineja, kuten Clostridium tetani ja aflatoksiini, on käytettävä erikseen ehkäisemään leviämistä.

8.29.jpg

1, sijoittelun steriili huone

1 Näytteen tarkastusvaatimusten mukaan tulisi yleensä sisältää ainakin sidospuskurijärjestelmä, mikrobiraja-arvotila, sterilointitila, positiivinen bakteerikammio ja logistiikkakanava.

2 Kastelujärjestelmään tulisi kuulua vähintään yksi (mukaan lukien enemmän kenkiä), kaksi muuta (käsinpesu mukaan lukien), pehmuste ja jalankulkuvirtauskäytävät.

3 Logistiikkakanavan tulisi ottaa huomioon pilaantumisen ehkäisemisen ulkoasu, ja ehdollinen voi asettaa likaisen käytävän.

2, steriilin huoneen suunnitteluvaatimukset

1 Puhdistustaso: puhdas käytävä, koehuone, positiivinen bakteerihuone tulisi olla 10 000 laatua; muissa huoneissa on oltava 100 000 laatua.

2 Ilmavirran organisointi: Positiivinen bakteerikammio painetaan negatiivisesti käytävään, käytävällä on 5Pa: n positiivinen paine puskuroinnille; positiivinen bakteerikammio on täysin käytetty.

3Elektrinen ohjaus: ohjauskytkin ulkopuolelta; asettaa viestintäjärjestelmän.

3. Rakenne ja vaatimukset

Steriiliä puhdasta tilaa ei saa sijoittaa pohjakerrokseen, kosteudenkestävä, hometta suojaava, hyvä valaistus, poispäin liikenteen runkoista, wc: t ja saastuneista alueista, pinta-ala ei saa olla yli 10 m2, korkeus enintään 2,4 m. kaksi puskurihuonetta ja hoitohuoneet. Olisi oltava näytteensiirtoikkuna käyttöhuoneen puskuritilojen välillä ja ovet, jotka tulevat ja poistua käyttöhuoneesta ja puskurihuoneesta, eivät saa olla suoraan vastakkaisia. Steriilin huoneen tulee olla sileä ja litteä kaikilla puolilla, ei aukkoja, pölyä, pölyä, korroosionkestävyyttä ja helppo puhdistaa. Seinän ja maan välinen liitäntä, seinä ja katto tulee olla kovera ja kaareva, eikä viemäriä saa asentaa käyttöhuoneeseen.

Steriilin huoneen valaistus tulisi upottaa kattoon, valaistusalueen tulisi olla suuri, valon tulisi olla tasaisesti jakautunut ja valaistuksen on oltava vähintään 300 luxia. Puskurin huone ja käyttöhuone olisi varustettava ultraviolettisekvivalentimella (2-25 w / m3) ilman desinfiointia varten. Ultraääni-aallonpituuksilla 200-300 nm on bakterisidinen vaikutus, joista 265-266 nm on voimakkain bakterisidinen vaikutus, joka on yhdenmukainen DNA: n absorptiospektrin kanssa. Bakterisidinen mekanismi voi aiheutua tymidi dimeerin muodostumisesta bakteerisolun DNA: ssa, mikä häiritsee bakteereja. Solu-DNA repeytyy, mikä aiheuttaa bakteerien vaihtelun kuoleman. Ultraviolettisädehoidon lampulla on paras sterilointivaikutus 1 metrin etäisyydellä, ja valaistusaika on 30 min joka kerta. UV-valaisimen säteilyn intensiteetti on tarkistettava säännöllisesti, eikä sen tulisi olla alle 70μW · cm-21m. Haittapuolena on, että tunkeutumisvoima on heikko. Pahvipakkaus voi estää valonlähetyksen ja ei pääse tunkeutumaan kiinteään aineeseen, joten sitä voidaan käyttää vain joidenkin lämmönkestävien tai kemiallisten desinfiointiaineiden pinta-aineen desinfiointiin ja desinfiointiin.

4, lämpötila, kosteus

Steriili sisäilman lämpötila ja suhteellinen kosteus vaikuttavat suoraan ultraviolettikemikaalilampun sterilointiin, joten lämpötilaa säädetään edullisesti 25 ± 2 ° C: n lämpötilassa ja suhteellinen kosteus on 40-60%. Puhdasta ilmaa leikkaussalissa tai puhdas penkki on pidettävä positiivisena paineena ympäristöön, vähintään 49Pa.

5, toimintahuone

Sterilointisuodattimen laminaarivirtauslaite ja lämpötilan säätölaite on asennettava steriiliin huoneeseen. Puhtausvaatimukset: Puhdas penkki puhtaus on 100 ja steriilit huoneet saavat olla 10 000.

BOKA Labin high-end-räätälöinti on yhden luukun palvelualusta, johon kuuluvat vihreä tutkimusrakentaminen ja -suunnittelu, laboratoriokokonaisuuden yleinen suunnittelu, laboratorion sisäinen rakennustekniikka, laboratorion huonekalujen räätälöinti, laboratoriovälineiden kulutustarvikkeet, laboratoriotoimintojen ylläpito ja kokeilu. Laboratorion korkeatasoiset räätälöidyt palvelut, kuten huoneiden siirtäminen, laboratoriot online-ostoskeskustelu, laboratorion offline kokemus kirjastokokemuksesta.