Etusivu > Näyttely > Sisältö

Laboratorioventtiilin työperiaate

Jan 15, 2018

Laboratorion savukaapin työperiaate

Savupiippu on eräs paikallisesti käytettävä laboratorio. Siinä on laaja valikoima erilaisia ​​tyyppejä.

Savukahvan hyvä suorituskyky riippuu pääasiassa ilmavirran nopeudesta savukaasun läpi.


Lyhyt johdanto:

Laboratorion ilmanvaihto on olennainen osa laboratoriosuunnittelua. Jotta laboratoriohenkilöstö ei hengittäisi tai nielaisi myrkyllisiä, patogeenisiä tai myrkyllisiä kemikaaleja ja organismeja, laboratoriossa tulisi olla hyvä ilmanvaihto. Jotta höyryn, kaasun ja hiukkasten (noki, savu, pöly ja ilmajousitus), epäpuhtaus on poistettava tupakoimalla, tuuletuskupulla tai paikallisella tuuletuksella.

Savuhuovan päätoiminto.

Kaasuputkiston tärkein tehtävä on savunpoisto kemian laboratoriossa. Kun kokeellinen toiminta tuottaa erilaisia ​​haitallisia kaasuja, hajua, kosteutta ja syttyviä, räjähtäviä, syövyttäviä aineita käyttäjän turvallisuuden suojaamiseksi, estää epäpuhtauksien leviäminen laboratorioon, saasteiden lähteiden läheisyydessä, savukaasujen käyttämiseksi, savukotelo ennen kuin käytetään numeroita on vähemmän, vain erityisen haitallisessa ja vaarallisessa kaasussa ja tuottaa suuren määrän lämpöä, jota käytetään kokeessa. Savuhuppu vain sitoutuu kokeellisen aseman aputoimintoon. Viime aikoina kokeellisen ympäristön parannus huomioon ottaen kokeellisessa vaiheessa tehty koe siirretään asteittain tuuletuskaappiin, mikä edellyttää sopivinta toimintoa käytettäväksi savun Erityisesti useimmat uusista laboratoriot tarvitsevat ilmastointia, joten ilmanvaihtokaappien käyttö olisi sisällytettävä ilmastointilaitteisiin. rakennuksen alustavan suunnitteluvaiheen aikana. Koska savupiippu on erittäin tärkeä tehtävä biokemiallisessa laboratoriossa, parantaa laboratorioympäristön parantamista, parantaa työhygienian olosuhteita, parantaa työn tehokkuutta, kuten höyrynvaimennuksen numero harppauksin. Myös sen kanssa ilmastointikanavat, putkistot, johdotukset, pakokaasut ja niin tulevat tärkeiksi laboratorion rakentamisen aiheiksi.

Savukahvin käyttö on kokeessa syntyneiden suurimpien päästöjen aiheuttama haitallinen kaasu, joka suojaa tutkijoiden terveyttä, toisin sanoen haluaa korkean turvallisuuden ja erinomaisen käyttökelpoisuuden, mikä edellyttää, että savuhormissa on seuraavat ominaisuudet:

(1) irrotustoiminto: savukaasun sisäpuolella tuotettua haitallista kaasua tulisi käyttää kaasun absorboimiseen kaapin ulkopuolelle ulkoreunan poistamiseksi laimentamisen jälkeen.

(2) ei käänteisvirtaustoimintoa: poistoilman tuulettimen synnyttämää ilmavirtausta tulee käyttää poistokaasun poistamiseksi savuhormiston sisäosasta.

Jotta voidaan varmistaa tämän toiminnon toteuttaminen, huppu ja tuuletin, jossa yhdellä putkiliitoksella on paras tapa, ei voi käyttää yhtä putkiliitäntää, voidaan myös antaa vain samassa huoneessa ja jopa tuuletin asennettuna putki mahdollisimman pitkälle (tai katolle).

(3) lisätoiminto: siinä on oltava kanava tai vaihtoehtoinen laite, joka vetää ilmaa ulos savukaasusta, kun haitalliset kaasut puretaan.

(4) eristämistoiminto: ilmastointikaappi on erotettava tuuletetusta kaapista savuhormin edessä.

(5) lämmönkestävyys ja hapon ja alkalisen korroosion toiminta: tuuletuskaapissa on sähköuuni, ja joissakin kokeissa syntyy runsaasti myrkyllisiä ja haitallisia kaasuja, kuten happoa ja alkalia, jotka ovat erittäin syövyttäviä. savupiippu, vuorauslevy, sivupöytä ja valittu veden suu, kaasun suu ja niin edelleen pitäisi olla antiseptistä toimintaa. Puolijohdeteollisuudessa tai syövyttävään kokeeseen typpihapon, rikkihapon, fluorivetyhapon ja muiden voimakkaiden happo-olosuhteet edellyttävät myös, että savukaasun koko aineen on oltava hapon happo ja alkali, tulee valmistua ruostumattomasta teräksestä tai PVC-materiaaleista.

(6) ohjaa tuulen nopeutta: estääksesi haitallisen kaasun pääsyn ilmastointikaappiin, täytyy olla tietty sisäänhengitysnopeus. Ilmanvaihdon kaapin sisäänotonopeutta määrittävät tekijät ovat: kokeesta syntyvä lämpö ja suhteet Tärkeimmät ovat kokeen sisältö ja tuholaisten luonne. Yleensä on säädetty, että yhteinen myrkytön epäpuhtaus on 0,25 - 0,38 m / s ja myrkyllinen tai vaarallinen haitallinen aine on 0,4 - 0,5 m / s, erittäin myrkyllinen tai pieni radioaktiivisuus on 0,5 - 0,6 m / s ja kaasu on 0,5 m / s ja hiukkasmainen 1 m / s. , pakopuhaltimessa tulisi olla tarvittava staattinen paine, eli ilman kitkavastus ilmanvaihtokanavien kautta. Tuulen nopeuden on myös kiinnitettävä huomiota meluongelmiin, ilman kautta putkivirta on rajoitettu 7- 10 m, yli 10 m tuottaa melua, yleensä laboratoriossa (sisätaustainen melutaso) melun raja on 70 dba, lisää putkilinjan muninta-aluetta voi vähentää tuulen nopeutta, myös vähentää melua, ottaen huomioon rahoituksen ja putkilinjan rakentamisen kysymys, on valittava huolellisesti putki- ja pakopuhaltimien teho.


04001156886.jpg

04001156886.jpg

635138132090932364144.jpg