Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mitkä ovat mikrobiologian laboratoriossa lämpötilan ja kosteuden vaatimukset?

Nov 08, 2018

Mikä on mikrobiologisen testihuoneen lämpötilan ja kosteuden vaatimus? Olen huomannut kirjassa, että lämpötila-asteikko on 20-25 astetta ja kosteusaste 45-60% RH. Kuinka päällikkö laihtuu tällä asteikolla?

Laboratoriolämpötilan ja kosteuden säätöalue määräytyy pääasiassa seuraavista näkökohdista. Ensinnäkin yksilöidä ympäröivän lämpötilan ja kosteuden vaatimukset jokaiselle työpaikalle. Tarkastellaan pääasiassa instrumentin tarpeita, reagenssien tarpeita, kokeelliseen menettelyyn liittyviä tarpeita ja laboratorion henkilökunnan humanisointiprosesseja (ihmiskeho tuntuu mukavalta 18-25 ° C: n suhteellisessa kosteudessa lämpötila-alueella 35-80% ja lääketieteellisestä näkökulmasta kuivan ympäristön ja kurkun tulehduksen välillä on tietty syy-yhteys. Näitä neljää näkökohtaa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti, ja luetellaan luettelo lämpötilan ja kosteuden säätelyn vaatimuksista.

Toiseksi valitset ja kehität tehokkaan ympäristön lämpötilan ja kosteuden säätöalueen. Ote karkeimmat alueet kaikkien edellä mainittujen tekijöiden vaatimusten luettelosta laboratorion ympäristön valvonnan sallitun laajuuden mukaisesti, laatia ympäristöolosuhteiden hallintaan liittyvät hallintomenettelyt ja laatia kohtuulliset ja tehokkaat sertifikaatit osaston todellisesta tilanteesta.

Kolmanneksi ylläpidä ja seuraa. Eri toimenpiteillä, joilla varmistetaan, että ympäristön lämpötila ja kosteus ovat säätöalueella ja seuraa ja rekisteröi ympäröivän lämpötilan ja kosteuden tarkkailua, ryhdy toimenpiteisiin ajassa ylittää sallitut alueet, käännä ilmastointilaite säätämään lämpötilaa ja avaa kosteudenpoistoaine kosteuden säätämiseksi.

Laboratorion valvontahuone:


Reagenssikammion lämpötila 10-30 ° C, kosteus 35-80%

Esimerkki säilytyslämpötilasta 10-30 ° C, kosteus 35-80%

Tasapainotilan lämpötila 10-30 ° C, kosteus 35-80%

Kosteuskammion lämpötila 10-30 ° C, kosteus 35-65%

Infrapunalämpötila 10-30 ° C, kosteus 35-60%

Keski laboratorion lämpötila 10-30 ° C, kosteus 35-80%

Näytekammion lämpötila 10-25 ° C, kosteus 35-70%