Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mitkä ovat vaatimukset pätevälle laboratorio-suunnittelulle?

Nov 28, 2018

Ensinnäkin laboratorion ulkoasu


Laboratorion suunnittelu perustuu laboratorion luonteeseen, laboratorion kohdeasemaan, laboratorion toiminnallisiin vaatimuksiin, kokeilutyyppiin ja kokeellisen prosessin virtaukseen. Kansallisten standardien mukaan tehdään olemassa olevia laboratoriokohtaisia tieteellisiä ja kohtuullisia toiminnallisia eroja. Ja ulkoasu.

Laboratorion graafinen suunnittelu vaatii laboratorion suunnittelijoiden tuntevan Kiinan arkkitehtuurin rakennusosaamisen, Kiinan laboratoriokäyttöön liittyvät standardit ja tekniset tiedot, jotka tuntevat suunniteltua laboratoriokokeilua.

Toiseksi laboratoriopinta-ala ja instrumenttien sijoittelu

Ennen laboratorion suunnittelua instrumentin tyyppi, määrä, määrittely, koko, jännite ja muut parametrit ja instrumentin sijainti on määritettävä kokeellisen menettelyn mukaisesti. Suunnittelija voi tehdä instrumentin virtalähteen, vesihuollon ja vedenpoiston, kaasun ja puhtaan veden. Ja pakokaasukanavan käyttöliittymän suunnittelu. Instrumenttien lukumäärän ja sijoitusasennon mukaan kunkin alueen vaadittu alue määritetään ja tilan tehokas käyttö on jaettu. Laitteen sijoittaminen ei ole vain kätevä, vaan siinä otetaan huomioon myös maadoituslaakerin ongelma.

lab furniture 9.21

Kolmanneksi ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelu


Laboratorion suunnittelussa on ensisijainen laboratorio-ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelu ja keskeinen tekijä laboratorion rakentamisen onnistumisessa. Laboratorion ilmanvaihtojärjestelmän suunnittelulaboratoriossa on kaksi pakokaasujärjestelmän ja lisäilmajärjestelmän näkökohtaa.

Laboratorion pakojärjestelmän suunnittelun olisi perustuttava vaadittuun pakokaasun tilavuuteen, putkilinjan pituuteen, putkilinjan suuntaan ja todellisiin paikkakunnallisiin olosuhteisiin liittyvään kattavaan analyysiin ja laskentaan sekä suunniteltava tieteellisesti ja järkevästi pakokaasujärjestelmä laboratorion suunnittelun saavuttamiseksi. Turvallisuus, mukavuus, energiansäästö ja muut tarkoitukset.


Neljänneksi sähkötekniikan suunnittelu

Laboratorion sähkötekniikan suunnitteluun kuuluu sekä vahva että heikko. Vahva teho sisältää pääasiassa instrumenttitehoa, valaistusliittimiä jne. Heikko teho sisältää: verkon, tiedonsiirron, yleisradiotoiminnan, videovalvonnan ja niin edelleen.

Vahvan sähkön suunnittelun tulee perustua kunkin laitteen ja laitteiston tehon summaan koko rakennuksen toimintojen, lattian ja ensimmäisen tason mukaan. Huoneen päätelaitteen jakelulaatikko asetetaan erikseen jokaisen instrumentin väliin, ja päälaitteen on jätettävä erillinen piiri. Ei voida yhdistää sarjaan huonevalaisimien tai muiden pistorasioiden kanssa, mikä on lähinnä laitteen käytön ja huollon helpottaminen. Lattianjakelulaatikko tulee sijoittaa erilliseen jakelutilaan ja ovilukko on asennettava.

1. Keskusaseman ja sivupinnan välinen käytävän välinen etäisyys on 1,2 metriä.

2. CCTV: n ja CCTV: n välisen käytävän välinen minimietäisyys on 1,5 metriä.

3. Keskusaseman ja korkean kaapin välisen käytävän välinen pieni etäisyys on 1 metri.

4. CCTV: n leveys seinään nähden ei saa olla alle 1 metri.

5. Pieni etäisyys molemmin puolin on 1,2 metriä.

6. Kahden istuimen välinen kulkutie ei saa olla alle 1,5 metriä.

7. Istuimen ja keskusaseman välinen etäisyys ei saa olla alle 2 metriä.

8. Höyryhupun seinäreitti on 1,8 metriä.

9. Höyryhupun ja testipenkin välinen pieni etäisyys on 1,8 metriä.

10. Kahden höyryhuuman suositeltava etäisyys on 3 metriä.