Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mitkä ovat tekijät, jotka on otettava huomioon laboratorion suunnittelussa?

Nov 13, 2018

BOKA havaitsi, että laboratorion suunnitteluvaiheissa oli havaittavissa, että ennen kunkin laboratorion valmistelua on harkittava eräitä ongelmia, riippuen erilaisten laboratoriotarpeiden vaatimuksista tai laboratoriotarpeista eri toiminnoissa. Laboratorion suunnittelussa on useita tekijöitä. Tietenkin tämä on kysymys, jota ammatilliset laboratorion suunnittelijat tarvitsevat harkita, mutta tulevaisuudessa laboratoriot voivat käyttää sitä itse. Siksi sinun täytyy löytää vastuullinen projekti näistä ongelmista. Suunnittelija kysyi selvästi ~~

lab furniture 11.13

1, laboratorion suunnittelu huoneen sijainti

Pohjakerros: Jos laitteisto on korkealaatuista tai vaatii iskunvaimennuksen, se voidaan asettaa alimmalle kerrokselle.

Suunta: Jokaisella laboratoriolla on omat vaatimukset. Suurten instrumenttien on kiinnitettävä huomiota sen kuvaukseen. Jotkut heistä eivät voi antaa auringon paistaa suoraan. Siksi huoneen suunta on suojattava valolta. Kemiallinen analyysi huone on määritettävä tarkkailuvärillä titrauksen, kolorimetrisyyden jne. Vuoksi. Tuloksena huoneen valo on parempi. Mutta on myös joitakin apupuita tai laboratorioita, jotka vaativat pohjoista päin, kuten tasapainotilaa.

Lattia: Jos olet laboratorion rakennus, laboratoriotyyppi, joka vaatii puhdasta, puhdasta, hiljaista ja laboratoriotyyppiä, on sijoitettava mahdollisimman korkealle tasolle. Tämä muotoilu on täydellisin.

2, laboratorion sisätilojen koko

Jos laboratorio vaatii ilmastointilaitteen keskeyttämistä, lattian korkeutta on nostettava vastaavasti. Koska kokeilu edellyttää ilmanvaihtoa, kaasua ja muita apulaitteita, on oltava enemmän putkistoja. Koerakennuksen alkuvaiheessa on huomattava, että lattian korkeuden on oltava korkea. Tavallisessa toimistorakennuksessa. Lisäksi jotkut laboratoriot käytetään erityisten välineiden (kuten tiettyjen rakennuskoneiden) asentamiseen ja ne on suunniteltava erikseen erityisvälineiden vaatimusten mukaisesti.

3, laboratorion suunnittelu huoneen vaatimukset

Tilavaatimukset viittaavat ympäristönsuojeluun kokeellisten vaatimusten täyttämiseksi, kuten laboratorion puhtausvaatimukset; yleiset analyyttiset laboratoriot vaativat yleistä puhtautta; joillekin mikroanalyysiä harjoittaville laboratorioille näytteen saastumisen välttämiseksi tarvitaan erittäin puhtaita kokeita. Koe valmistui huoneesta. Monet kokeilut ja laitteet vaativat suhteellisen vakaan lämpötilan ja kohtuullisen ympäristön. Lisäksi laboratoriossa on monia yleisiä vaatimuksia, kuten erilaisten materiaalien korroosionesto ja palontorjunta, huoneen hiljaiset vaatimukset eikä voimakas värähtely.

4, oven suunnittelu laboratoriosuunnittelussa

Laboratorioovilla on erilaisia vaatimuksia, ja tärkeimmät vaatimukset ovat seuraavat:

Avautumissuunta: Laboratorion ovi avataan sisä- ja ulkopuolella. Yleiset kemialliset, biologiset laboratoriot ja räjähdyssuojatut laboratorioväliovet ovat avoimia.

Oven reikien koko: Puolen vakiomallin muodostama laboratorion ovi ei saa olla alle 1 m, eikä korkeus saa olla alle 2,10 m. Yhden tai useamman vakioyksikön koostuvan laboratorion oviaukon leveys saa olla vähintään 1,20 m ja korkeus saa olla enintään 2,10 m. Yleensä laboratorion ovien, kahden avautuvan oven ja erityisvaatimusten oven aukon koko määritetään erityisolosuhteiden mukaan.

lab furniture 11.13-1

5, laboratorion suunnitteluikkunan suunnittelu

Laboratorion ikkunamallin on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Laboratorioiden, jotka tavallisesti laittavat lämmityksen ja ilmastoinnin, pitäisi pienentää laboratorion ulompien ikkunoiden pinta-alaa täyttäessään valaistusvaatimukset. Ole erityisen kiinnostunut laboratorion ilmastointijärjestelmään käytetylle ulkoiselle ikkunalle, jolla on hyvä ilmanpitävyys ja lämmöneristys, ja se on kaksinkertainen ikkuna.

Normaaleissa olosuhteissa laboratorioventtiili on suljettu, ja ilmastointijärjestelmää käytetään ilmanvaihdossa. Kun tehoa korjataan tai pimennys ulos, osa ikkunasta voidaan avata luonnolliselle tuuletukselle. Aukon suunta on yleensä ulospäin. Tämä ei saisi olla väärä. ~ ~ Haha.

Puhdas laboratorio vaatii kiinteän ikkunan estääkseen pölyn pääsyn huoneeseen.

Jotkut laboratoriot käyttävät suljettua ikkunaa estääkseen tuhkakerroksen pääsyn ikkunaan ja varmistavan, että auki voidaan avata.

Varjostusvaatimukset perustuvat laboratoriotarpeisiin, joskus vaativiin varjostuksiin, joskus pystysuuntaisiin varjostuksiin ja eräisiin käytettävissä oleviin kaihtimiin.

6, laboratoriosuunnittelun kattosuunnittelu

Yleensä koska laboratorioputki on monimutkaisempi, tavanomaisten huoltojen ja korjausten helpottamiseksi useimmat ulkomaiset kokeet eivät käytä enimmäismääriä. Kiinassa tapahtuvan rakentamisen laadun varmistamisen vaikeuden takia erityisesti ilman laatu on kuitenkin vaikea taata laboratorion kauneuden ja puhtauden varmistamiseksi useimmilla laboratorioilla vieläkin käytä riippulukkoja. Bioturvallisuushuone on ripustettava ja ylärajaan käytetään erityistä enimmäismäärää.

7, laboratoriomallin pohjarakenne

Laboratorion lattiat vaativat yleensä puhdasta, luistamatonta, anti-radioaktiivista, antistaattista, kuivaa ja iskunkestävää. Iskunvaimennuksessa on kaksi tyyppistä värähtelyä, yksi on itse kokeilun aiheuttama värähtely ja tärinänestoimenpiteet ovat välttämättömiä muiden huoneiden välttämiseksi; toinen on itse kokeellisten tai tarkkuusmittareiden anti-värähtelyvaatimukset.

Kun olet puhunut niistä seitsemästä tekijästä, joita on kiinnitettävä huomiota laboratorion suunnittelussa ja suunnittelussa, onko sinulla mitään ajatuksia? Laboratorion suunnittelu ja suunnittelu ovat suuri ongelma. Kun suunnittelet ja suunnittelet laboratoriota, sinun on löydettävä super erittäin luotettava ja ammattitaitoinen. Joukkue aikoo tehdä sen ~ Muussa tapauksessa, jos laboratoriosuunnittelua ja suunnittelua ei tehdä hyvin, myöhemmässä vaiheessa on hyvin vaikeaa tehdä tieteellisiä tutkimuskokeita ~ ja se vaikuttaa kokeellisiin tuloksiin ja edistymiseen. Jos sinulla on vaikeuksia, muista löytää BOKA ~ 10 Viisi vuotta ammatillista laboratoriosuunnittelua ja suunnittelua, mitä olet huolissasi, autamme sinua ratkaisemaan sen ~~

Aiheeseen liittyvää: turvallisuusjohtajien merkitys laboratoriosuunnittelussa