Etusivu > Näyttely > Sisältö

Laboratorion yleinen suunnittelu

Mar 26, 2018

Laboratorioiden suunnittelu ja suunnittelu perustuvat pääasiassa GLP: n vaatimuksiin ja pyrkivät vastaamaan nykyajan ISO900, ISO400 ja GMP-laatujärjestelmän sertifiointivaatimuksiin.

Suunnittelufilosofia ilmaistaan seuraavissa kolmessa kohdassa:

1. Laboratoriotilan kohtuullinen käyttö

2, täyttää työympäristön ihmisen ympäristövaatimukset

3, täyttää työympäristön turvallisuusvaatimukset

2, joka toteutetaan seuraavasti:

Ensinnäkin laboratorion asettelun perusvaatimukset

1. Yksisivuisessa työtilassa: kävelytie on 4 metriä, noin 1200 mm; tallennuskorkeus on 5 jalkaa, noin 1500 mm; käyttörako on noin 2,5 metriä, noin 750 mm.

2. Kaksinkertainen kaksipuolinen työskentelypaikka: kulkutietä on 5 metriä, noin 1500 mm; tallennuskorkeus on 5 jalkaa, noin 1500 mm; käyttörako on noin 2,5 metriä, noin 750 mm.

3. Kokeellinen penkki ja turvalaitteet ovat 6 metriä, noin 1800 mm.

4. Turvalaitteiden välinen kulkutietä on ≥ 6 jalkaa, noin 1800 mm.

Toiseksi laboratorion omat perusvaatimukset:

1. Valaistus laboratoriossa: Yleisesti ottaen fysikaalisten ja kemiallisten laboratorioiden on kohdattava kaakkoon ja helpottamaan päivänvaloa; instrumenttihuoneen on kohdattava luoteeseen, jotta lämpötila ja kosteus pysyvät muuttumattomina.

2. Ilmanvaihto laboratoriossa: Kohtuullinen ilmanvaihto ja täydentävän ilman tilavuus ovat erittäin tärkeitä laboratoriohenkilöstön terveydelle ja kokeellisille tiedoille.

3. Vesivoima laboratoriossa: Rationaalinen laboratorion vesivoima-asennusjärjestelmä on tärkeä perusta laboratorion suunnittelulle ja suunnittelulle.

4. Laboratorion käytävien ja ovien ja ikkunoiden mitoitusvaatimukset: Käytävän leveyden tulee olla ≥ 5 jalkaa, noin 1500 mm ja ovikehyksen koko (leveys * korkeus): 3 jalkaa * 7 jalkaa, noin 900 mm * 2000 mm.


Kolmanneksi laboratoriolaitteiden perusvaatimukset

1. Turvallisuus: Laboratoriolaitteissa tulisi harkita vastaavan turvallisuussuunnitelmaa, joka voi estää tehokkaasti vastuutapaturmien syntymisen; kuten työtasojen käyttö, kaappien materiaalien valinta, laitteiston lisävarusteiden valinta ja niin edelleen.

2. Humanisaatio: kohtuullinen yhdistelmä laboratorion laitteiden kokoonpanosta ja tilasta on humanisoitumisen perustavanlaatuisin tekijä.

3. Käytännöllisyys: Toimittajien toimittamat tuotteet täyttävät laboratoriokokeiden tarpeet ovat realistisimmat elementit.

4. Ennustettavuus: Moderni laboratorio on jatkuvan kehityksen ja muutosten piirissä. Jos asiakkaat eivät ajattele sitä, asiakkaan keskeneräinen liiketoiminta on yksi ominaisuuksista, joita ammatillisen laboratoriolaitteiden valmistajan yrityksen pitäisi olla.