Etusivu > Näyttely > Sisältö

Kemian laboratorion suunnittelusta, suunnittelusta ja rakentamisesta

Mar 11, 2019

Kemia on elämässämme välttämätöntä. Voidaan sanoa, että kemia on osa elämäämme. Ehkä jotkut sanovat, että tiedän enemmän kemiallisesta tiedosta, tiedän paljon kemiallisista tuotteista, ja tiedän, että kaikki kemian työ on pohjimmiltaan kemian laboratoriossa, mutta kuinka paljon tiedät kemian laboratorioiden suunnittelusta ja rakentamisesta? Seuraavaksi menemme tarkista se!

lab furniture-02

Ymmärretään ensin, mitä kemian laboratorio on:

Kemiallinen laboratorio on tärkeä paikka kemiallisten koeolosuhteiden ja tieteellisen etsinnän aikaansaamiseksi. Siinä on suuri määrä välineitä: kokeelliset työkalut, kuten rautateline, asbestiverkko, alkoholilamppu. Yleensä on kemiallinen kaappi, jossa on yleisesti käytettyjä kemikaaleja, kuten kuparisulfaattipentahydraattia (CuSO4 · 5H2O, eli kolesterinen), natriumhydroksidiliuosta, kalkkikiveä, suolahappoa jne.

Ihmiset käyttävät niitä aineen mysteeriin ja sen muutoksiin. Lue nämä säännöt huolellisesti ennen kemikaalilaboratorioon siirtymistä ja noudata sääntöjä. Koska monet kemikaalit ovat erittäin haitallisia ihmiskeholle, niillä on myös suuri saastuminen ympäristöön.

Kemian laboratorio poikkeaa muista laboratorioista. Kemian laboratorion päätehtävät ovat kapasiteettianalyysi, rutiinianalyysi, näytteen valmistus jne. Kokeilun luonteesta riippuen, se voi sisältää myrkyllistä, syttyvää, räjähtävää, vahvaa happoa, vahvaa alkalia ja muita aineita. Kemialliset kokeet sisältävät orgaanisen kemian ja epäorgaanisen kemian laboratorioita. Orgaanisilla ja epäorgaanisilla laboratorioilla on yhteisiä ja eroja. Orgaanisilla laboratorioilla on korkeammat vaatimukset räjähdyssuojalle ja ilmanvaihdolle kuin epäorgaaniset laboratoriot. Yleensä on lisättävä räjähdyssuojattuja kaappeja ja työpöytiä. Ilmanvaihdon kansi jne.

Ensinnäkin kemiallisen laboratorion laitteiden kokoonpano

Yleiset varusteet: vieroituskaappi, työpöydän ilmanvaihtokotelo, yleinen pakoputki, sivupöytä, keskusasema, reagenssikaappi, astiankaappi, räjähdyssuojattu kaappi, hätäsuihku, hätäkosketus jne.

Yleiset välineet: pyöröhaihdutin, happamuusmittari, sähkölämmitin, sekoitin, sentrifugointi, jauhin jne.

Toiseksi kemiallisten laboratorioiden suunnitteluvaatimukset

(1) 1/2-yksikön kemiallisen laboratoriomallin osalta aseta sisäänkäynti ja uloskäynti sivupöydällä; kemiallisen laboratoriomallin osalta, joka on yli yhden vakioyksikön, voidaan käyttää useampaa kuin yhtä keskusasemaa, ja yli kaksi sisäänkäyntiä ja uloskäyntiä on varmistettava: sisäänkäynti ja uloskäynti ovat esteettömiä, eikä kanavan kuollutta kulmaa ole.

(2) Paikallisen pakokaasun kokeilua varten voidaan käyttää yleistä pakoputkea; laboratorioissa, joissa käytetään suuria määriä haihtuvia aineita tai orgaanisia liuottimia, on annettava detoksifikaatiokaappi tai työpöydän huppu, ja vieroituskaappi sijaitsee kaukana sisäänkäynnistä ja uloskäynnistä ja lähellä putken kaivoa. .

(3) Suuritehoiset kaapit, kuten reagenssikaapit ja astiankaapit, sijaitsevat seinäasennossa, aluksen kaapit ovat mahdollisimman lähellä vesisäiliötä, ja reagenssikaapit on varustettava imulaitteella.

(4) Testipenkin on kestettävä vahva hapon ja alkalin korroosio ja korkean lämpötilan kestävyys. On suositeltavaa käyttää epoksi-työtasoa ja epoksipesua.

(5) Kokeen luonteesta riippuen kolme hanaa, puhdasta vesihanaa, imusekoitinta, jätteen keräysastiaa, roskakoria, pullon aluslevyjä, silmälevyjä, hätäsuihkuja jne. Tai happokaappeja, räjähdysturvallisia kaappeja jne. Turvallisuusvarasto.

(6) Reagenssiteline voidaan valmistaa teräsreagenssitelineestä, jossa on korroosionestoaine, kuten himmeä lasi tai todellinen psyykkinen levy. Korkeutta voidaan säätää ja kaappi voidaan varustaa kaapilla.

(7) Uunin pöytäasetuksen on oltava poissa paikasta, jossa orgaanista liuotinta käytetään tai varastoidaan.

(8) Kaikki "Kokeilevien avaruusstandardien" vaatimukset on täytettävä.

Kolmanneksi kemian laboratorion kunnostaminen

(1) Kokeellisen lautan maaperän on oltava liukumaton, korroosionkestävä ja helppo puhdistaa. Se voidaan valmistaa liukumaton keraaminen lattialaatat, PVC-lattia tai erikoislaboratorio King Kongin laboratorioon.

(2) Väliseinä: seinäpinta voi olla puolilasi- tai lattiapintainen lasiseinä. Puolilasi-seinä voidaan valmistaa lasista ja värillisestä teräslevystä, lasista ja kalsiumsilikaatista, lasista ja tiiliseinästä, ja kalsiumsilikaattilevyä tai tiiliseinän osaa voidaan ruiskuttaa lateksimaalilla. Tai liitä keraamiset laatat, värilliset teräslevyt on käytettävä lasimagnesiumlevyllä.

(3) Isorokko: Laboratorioissa, joissa on pienempi korkeus, ei suositella isorokkoa; yli 3,5 m: n laboratorioille voidaan käyttää alumiinirakenteista kattoa. Laboratorioissa, joissa on värilliset teräslevyt, katot on valmistettu värillisistä teräslevyistä. Kattovaatimukset ovat yksinkertaisia ja helppoja puhdistaa.

(4) Ovi: Laboratorion ovi voi olla teräksinen ovi, värillinen teräslevyovi, lasiovi jne., Lapsen äidin oven muodossa, ovi on varustettu tarkkailuikkunalla, ovi avataan ulospäin ja ovi voidaan varustaa elektronisella pääsynvalvontajärjestelmällä ja varoitusmerkillä.

Neljä: rakentamisen piirustus

Hyväksyttyjen alustavien suunnitteluasiakirjojen mukaan yksityiskohtainen kuvaus ammatillisen hankkeen ulottuvuuksista ja yksityiskohdista annetaan paikan päällä tapahtuvan rakentamisen ja asennuksen ohjaamiseksi, materiaalien ja laitteiden järjestämiseksi ja yksityiskohtaisen budjettisuunnittelun viimeinen vaihe vastaavasti. Tärkein sisältö on: yleinen kone, rakennus, rakenne, vesihuolto ja viemäröinti, sähkö, lämmitys ja ilmanvaihto sekä muut niihin liittyvät ammattilaisten järjestelmät; tarkka ja yksityiskohtainen kuvaus niiden sijaintivarauksesta, koordinaatit, korkeus, rakennemuoto, solmun yksityiskohdat, käyttö Materiaalikäytäntö, koko, näkökulma, materiaalityyppi, laitteiston eritelmä tai vakio-piirustuskomponentin yksityiskohtainen indeksinumero, rakentamisen ja asennuksen tekniset vaatimukset sekä tarkastusmenetelmät erikoisosille.

Itse asiassa edellä mainitut ehdot eivät ole täydellisiä. Turvallisuuteen ja standardointiin pätevän kemiallisen laboratorion rakentamiseksi on tarpeen käydä kaikkien osapuolten yhteydenpitoa, sovittelua, kenttäkäyntejä jne., Jotta voidaan tehdä standardoitu laboratoriotyön suunnittelu ja suunnittelu. Rakennetaan vain turvallisuus ja kohtuullinen kemia. Laboratorio voi varmistaa laboratoriossa työskentelevien ihmisten fyysisen ja henkisen turvallisuuden.