Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mikrobiologinen laboratorionäyttö

Jul 10, 2018

Ensinnäkin, merkitys ja tarkoitus


Mikrobiologia on mikrobien ja heidän elämäntapojen tutkimusta. Mikro-organismeilla on monenlaisia ominaisuuksia, kuten erilaiset tyypit, pienet tilavuudet, monet aineenvaihduntatuotteet, korkea metabolinen intensiteetti, nopea kasvu ja lisääntyminen sekä helppo vaihtelu. Se on laajalti levinnyt ilmassa, vedessä, maaperässä, ihmiskehossa, eläimessä ja kasveissa ja se on itsenäinen tai loistauduttava. Useimmat mikro-organismit hyödyttävät ihmisiä, eläimiä ja kasveja etenkin, koska niillä on läheinen suhde ihmisen elämään ja joilla on suuri vaikutus teolliseen ja maataloustuotantoon, ihmisen elinympäristöön ja terveyteen. Uuden opetussuunnitelman uudistuksen myötä keskiasteen mikrobien lukumäärät keskiasteen opetuksessa ovat lisääntyneet, erityisesti "mikrobiologian laboratoriokoulutus" -tutkimus on kokeellisen oppikirjan biologisen I-opintokokonaisuuden humanistinen painos. Mikrobiologiset kokeet eivät ole vain kattavia ja operatiivisia, vaan vaativat myös opiskelijoilta vahvaa aseptista taitoa ja bioturvallisuustietoisuutta. On erittäin tärkeää kouluttaa opiskelijoiden teoriaa, käytännön kykyä, kykyä analysoida ja ratkaista ongelmia ja tieteellistä ajattelua.


7.10.jpg

Toiseksi mikrobiologian laboratorion perusvaatimukset Valmisteluhuoneen valmistelulaite viljelyväliaineen ja näytejalostuksen valmistukseen. Sisätiloissa on reagenssikaapit, säilytyskaapit tai laskurin materiaalit, koepenkit, sähköliesi, jääkaappi, vesi ja viemärit, teholähteet jne.

Pesukammion pesukammioon käytetään astioiden pesua ja vastaavia. Patogeeniset mikro-organismit ovat joskus läsnä, koska käytettyjä välineitä on saastutettu mikro-organismeilla. Siksi pesukammio asetetaan olosuhteiden salliessa. Sisätiloissa on oltava lämmittimet, höyrykattilat, pesualtaat ja kauhat pesulaitteiden sekä erilaisten pulloharjojen, dekontaminaatiojauheen, saippuaa, pesuaineita jne. Varten.

Kolmanneksi sterilointitilan sterilointilaitetta käytetään pääasiassa välineen sterilointiin ja erilaisten instrumenttien sterilointiin. Huoneen tulee olla varustettu korkeapaineisella höyrysterilointilaitteella, uunilla ja muilla sterilointilaitteilla ja -välineillä.

4. Steriili huone Steriiliä tilaa kutsutaan myös inokulaatiotilaksi. Se on erikoislaboratorio aseptista toimintaa varten, kuten bakteerien ruiskuttaminen ja puhdistaminen. Mikrolikissa kannan inokulaatiotransplantaatio on merkittävä toimenpide. Tämän toimenpiteen ominaispiirteenä on varmistaa puhtaiden lajien esiintyminen ja estää bakteerien saastuminen. Yleisen ympäristön ilmassa, koska monet pölyt ja bakteerit ovat läsnä, on helppo saada aikaan pilaantumista ja häiritä suuresti inokulaatiotyötä.

1. Steriilin huoneen perustaminen Steriili huone on asetettava talouden ja tieteen periaatteiden mukaisesti. Perusvaatimukset ovat seuraavat:

(1) Steriilissä huoneessa on oltava kaksi sisä- ja ulkotilaa, sisähuone on steriili huone ja ulompi osa on puskuritila. Huoneen tilavuuden ei pitäisi olla liian suuri ilman steriloinnin helpottamiseksi. Pieni sisäalue on 2 × 2,5 = 5m2, ulompi pinta-ala on 1 × 2 = 2m2 ja korkeus 2,5 m tai vähemmän. Kaikilla olisi oltava katto.

(2) Liukuovet on järjestettävä sisätiloihin, jotta ilmanvaihtoa voidaan pienentää. Ovi on sijoitettava etäällä työpöydästä; Ulompaa ovea käytetään myös liukuovien kanssa ja niiden on sijaittava etäisyydellä sisäpuolelta.

(3) Seinälle tai "säästöpuhaltimelle" avataan pieni ikkuna sisempien ja ulkoisten osastojen välille tarvittavien kulkujen tekemiseksi inokulointiprosessin sisä- ja ulkopuolelle, jotta voidaan vähentää ihmisten sisäänsyötön ja poistumisen määrää ja vähentää pilaantumisaste. Pieni ikkuna on 60 cm leveä, 40 cm korkea ja 30 cm paksu. Ikkuna on ripustettu sisä- ja ulkopuolelta.

(4) Steriilin huoneen tilavuus on pieni ja tiukka. Käytetyn ajan kuluttua sisäilman lämpötila on erittäin korkea, joten tuuletusikkuna on toimitettava. Tuuletusikkuna on sijoitettava kattoon sisäkammion sisäänkäynnin sisään (eli poispäin työtasosta). Se on kaksikerroksinen rakenne, ulompi kerros on sokea ja sisäkerros voi olla sash. Tuuletusikkuna voidaan avata käytön jälkeen sisäkammioon ja ennen sterilointia ilman kiertämiseen ja lämpötila voidaan asentaa olosuhteisiin.