Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mikrobiologian laboratorion suunnittelun periaate ja säilytysmenetelmä

Dec 13, 2018

Tunnetko mikrobiologian laboratorion suunnitteluperiaatteen? Ja miten pelastaa mikrobit? Tässä vaiheessa kootaan ja tiivistetään pieni määrä informaatiota. Katsotaanpa sitä Xiaobian ~ kanssa

Ensinnäkin mikrobiologian laboratorion rakentamisen perusperiaatteet

Mikro-organismeilla on helposti mutatoituvia ominaisuuksia. Siksi säilyttämisprosessissa mikro-organismien aineenvaihdunnan on oltava inaktiivisessa tai suhteellisen staattisessa tilassa, jotta ne voidaan mutatoida ja ylläpitää elinkykyään tietyn ajan kuluessa.

Alhainen lämpötila, kuivuus ja ilman eristäminen ovat tärkeitä tekijöitä mikro-organismien metabolisen kapasiteetin vähentämisessä. Siksi, vaikka kantojen säilyttämiseksi on monia menetelmiä, ne on kaikki suunniteltu näiden kolmen tekijän mukaisesti.

lab furniture 9.14

Toiseksi säilytysmenetelmät voidaan jakaa karkeasti seuraaviin tyyppeihin:

1. Alakulttuuri ja säilyttäminen

On myös viistokulttuuria, puhkaisukulttuuria, rakkuloita jne. (Jälkimmäistä käytetään anaerobisten bakteerien säilyttämiseen) ja säilytetään sitten jääkaapissa 4-6 ° C: ssa viljelyn jälkeen.

2. Nestemäisen parafiinikannen säilytysmenetelmä

Se on naamioitu subkultisointimenetelmä, joka voi pidentää säilytysaikaa. Se on peitetty steriloidulla nestemäisellä parafiinilla viivakulttuurissa ja puhkaisukulttuurissa. Toisaalta se voi estää viljelyalustan haihtumisen aiheuttaman bakteerien kuoleman. Toisaalta estä happea pääsemästä aineenvaihdunnan vaimentamiseen.

3. Kantajan säilyttämismenetelmä

Se on menetelmä mikro-organismien kerrostamiseksi sopivaan kantajaan, kuten maaperään, hiekkaan, silikageeliin, suodatinpaperiin ja sitten kuivattamiseen, kuten hiekan säilyttämismenetelmään ja suodatinpaperin säilyttämismenetelmään.

4. Isännän säilyttämismenetelmä

Niiden mikro-organismien osalta, joita ei tällä hetkellä kasvateta keinotekoisilla väliaineilla, kuten viruksilla, riketsillä, spiroketeilla jne., Niiden on oltava tartunnan saaneita ja eläviä eläimiä, hyönteisiä ja kanan alkioita. Tämä menetelmä vastaa yleisten mikro-organismien kulkua. Viljellä säilytysmenetelmää. Mikro-organismit, kuten virukset, voidaan myös säilyttää muilla menetelmillä, kuten nestemäisellä typpivarastolla ja pakastekuivatuksella.

5. Jäädytetty säilytysmenetelmä

Se voidaan jakaa matalan lämpötilan jääkaapiin (-20-30 ° C, -50 - 80 ° C), kuivajää-alkoholin nopeaan jäätymiseen (noin -70 ° C) ja nestemäiseen typeen (-196 ° C) ja muuhun säilytykseen menetelmiä.

6. Pakastekuivatuksen säilytysmenetelmä

Mikro-organismit pakastetaan ensin nopeasti erittäin matalassa lämpötilassa (noin -70 ° C), ja sitten vesi poistetaan sublimoitumisilmiöllä alennetussa paineessa (tyhjiökuivaus).

Jotkut menetelmät, kuten suodatinpaperin säilyttämismenetelmä, nestemäisen typen säilytysmenetelmä ja pakastekuivatusmenetelmä, edellyttävät suojaavan aineen käyttöä solususpension valmistamiseksi, jotta estetään solujen vahingoittuminen jäädytyksen tai kosteuden sublimoitumisen vuoksi. Suoja-aineet stabiloivat solukomponenttien konfiguraation veteen ja ionisidosten affiniteettiin veteen ja soluihin. Suoja-aine sisältää lehmänmaidon, seerumin, sokerin, glyseriinin, dimetyylisulfoksidin ja vastaavat.

Oletko nähnyt Xiaobianin yhteenvedon kaikilla tiedoilla? Jos haluat tietää lisää laboratorion suunnittelusta, kiinnitä huomiota viralliseen verkkosivustoon ja kiinnitä huomiota Xiaobianiin.