Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mikrobiologian laboratorion suunnittelu [alan standardi]

Sep 14, 2018

Shenzhen Chuangmei Industrial Co., Ltd., ammattimainen mikrobiologian laboratoriomallityö, koostuu kuudesta osasta: valmistelualue, pesuhuone, sterilointila, steriili huone, vakion lämpötilakulttuurihuone ja yleinen laboratorio. Näiden huoneiden yhteinen piirre on se, että lattian ja seinien rakenne on sileä ja kova, ja välineet ja laitteet on yksinkertaisesti sisustettu helppoa puhdistusta varten.


Mikrobiologinen laboratoriotyöskentely


(1) Valmistelutila

Valmistelutilaa käytetään viljelyväliaineen, näyteprosessoinnin ja vastaavan valmistukseen. Sisätiloissa on reagenssikaapit, säilytyskaapit tai laskurin materiaalit, koepenkit, sähköliesi, jääkaappi, vesi ja viemärit, teholähteet jne.

(kaksi) pesuhuone

Pesukammioa käytetään astioiden pesuun ja vastaaviin. Patogeeniset mikro-organismit ovat joskus läsnä, koska käytettyjä välineitä on saastutettu mikro-organismeilla. Siksi pesukammio asetetaan olosuhteiden salliessa. Sisätiloissa on oltava lämmittimet, höyrykattilat, pesualtaat ja kauhat pesulaitteiden sekä erilaisten pulloharjojen, dekontaminaatiojauheen, saippuaa, pesuaineita jne. Varten.

(kolme) sterilointilaa

Sterilointilaitetta käytetään pääasiassa viljelyväliaineen sterilointiin ja erilaisten instrumenttien sterilointiin. Huoneen tulee olla varustettu sterilointilaitteilla ja välineillä, kuten korkeapaineisella höyrysterilointilaitteella ja uunilla.

(4) Steriili huone

Steriili huone, jota kutsutaan myös inokulaatiotilaksi, on erikoistunut laboratorio aseptista toimintaa varten, kuten systeemin inokulaatio ja kantojen puhdistaminen. Mikrobiologisessa työssä kannan inokulaationsiirto on tärkeä toimenpide. Tämän toimenpiteen ominaispiirteenä on varmistaa puhtaiden lajien esiintyminen ja estää bakteerien saastuminen. Yleisen ympäristön ilmassa, koska monet pölyt ja bakteerit ovat läsnä, on helppo saada aikaan pilaantumista ja häiritä suuresti inokulaatiotyötä.

lab furniture 9.14.jpg

Puhdastilat laboratorion suunnittelussa


1. Steriili huone olisi perustettava talouden ja tieteen periaatteiden mukaisesti. Perusvaatimukset ovat seuraavat:


(1) Steriilissä huoneessa on oltava kaksi sisä- ja ulkotilaa, sisähuone on steriili huone ja ulompi osa on puskuritila. Huoneen tilavuuden ei pitäisi olla liian suuri ilman steriloinnin helpottamiseksi. Pieni sisäalue on 2 × 2,5 = 5m2, ulompi pinta-ala on 1 × 2 = 2m2 ja korkeus 2,5 m tai vähemmän. Kaikilla olisi oltava katto.

(2) Sisätilaan tulisi olla liukuovi, joka heikentää ilman vaihtelua. Ovi on sijoitettava paikalleen kaukana työtasosta; ulko-ovi olisi myös käytettävä oven liukumiseen, joka olisi sijoitettava sisäasentoon.

(3) Seinälle tai "säästöpuhaltimelle" avataan pieni ikkuna sisempien ja ulkoisten osastojen välille tarvittavien kulkujen tekemiseksi inokulointiprosessin sisä- ja ulkopuolelle, jotta voidaan vähentää ihmisten sisäänsyötön ja poistumisen määrää ja vähentää pilaantumisaste. Pieni ikkuna on 60 cm leveä, 40 cm korkea ja 30 cm paksu. Ikkuna on ripustettu sisä- ja ulkopuolelta.

(4) Steriilin huoneen tilavuus on pieni ja tiukka. Käytetyn ajan kuluttua sisäilman lämpötila on erittäin korkea, joten tuuletusikkuna on toimitettava. Tuuletusikkuna on sijoitettava sisäkammion sisääntulon kattoon (ts. Poispäin työpöydästä), joka on kaksikerroksinen rakenne, ulompi kerros on laminaatti, ja sisäkerros voi olla sash. Tuuletusikkuna voidaan avata käytön jälkeen sisäkammioon ja ennen sterilointia ilman kierrättämiseen. Asenna ehdonmukaisesti vakio- ja kosteuslaite.


2. Steriilit sisätilat ja laitteet

(1) Työpenkki steriilissä huoneessa vaatii sileän pinnan ja pöydän tason materiaalista tai tarkoituksesta riippumatta.

(2) Asenna ultraviolettivalaisin (yhteensä 30W) sisä- ja ulompiin kammioihin. Huoneen sisällä oleva UV-lamppu asennetaan suoraan työpöydän yläpuolelle, 2 metrin etäisyydelle maasta, ja ulkovalaisin UV-lamppu voidaan asentaa ulomman huoneen keskelle.

(3) Ulkopuolella on oltava erityiset haalarit, kengät, korkit, naamiot, posliiniset altaat ja pyyhkeet Suer-vedellä, käsisammuttimet ja 5% karboliinihappoliuos.

(4) Sisäkammiossa on oltava alkoholilamput, yleisesti käytetyt ruiskutustyökalut, ruostumattomat teräsveitset, sakset, pinsetit, 70% alkoholi- puuvillapallot, teollinen alkoholi, lasilevyt, erikoiskynnys, muistikirja, lyijykynä, etikettipaperi, liima, jätekorit , jne.

3. steriilien huoneiden sterilointi


(1) Fumigation: Tämä on mittaa steriilin huoneen perusteellisesta steriloinnista. Steriiliä tilaa tulisi käyttää pitkään aikaan. Kun pilaantuminen on vakavaa, se on fumigoitava. Se voidaan kaasuttaa formaldehydillä, maitohapolla tai rikillä.

(2) Spray: Ennen jokaista steriilin huoneen käyttöä. Spray voi edistää hiukkasten ja mikro-organismien sedimentaatiota ilmassa, estää pölyn ja pölyn pölyä ja aiheuttaa bakterisidisen vaikutuksen. Spray 5% karboliinihapolla.

(3) Ultraviolettisäteilytys: ennen jokaista steriilin huoneen käyttöä. Ultraviolettivalolla on hyvä bakterisidinen vaikutus. Yleensä ultraviolettivalon on oltava päällä 30-60 minuuttia.


4. Steriilit huoneen työskentelytavat


(1) Sterilointi steriilissä huoneessa. Ultraviolettivalaisin kytkettiin päälle yli 30 minuuttia ennen jokaista käyttöä tai 30 minuuttia ennen käyttöä, sisä- ja ulkokammiot ruiskutettiin 5% karboliinihapolla.

(2) Kun pesut kädet saippualla, kuljeta vaaditut laitteet ulompaan huoneeseen; vaihda steriloidut haalarit, työkappaleet ja työvaatteet ulompiin huoneisiin, käytä naamaria ja pistä kädet 2% fenolisaippuaa 2 minuutin ajan. .

(3) Siirrä kaikenlaisia tarvikkeita sisätiloihin ja tarkasta ne paikalleen. Suihkuta 5% karboliinihappoa työpinnan yläpuolella ja kuljettajan aseman tilalle, palaa ulompiin huoneisiin ja astu sisätilaan 5-10 minuutin kuluttua.

(4) Puhdista käsi 70% alkoholi- puuvillapalloa ennen inokulaatiotoimintaa; aseptisen toiminnan suorittamisessa, toimenpiteen tulisi olla lempeä, yritä vähentää ilmavirtoja ja pölyä.

(5) Turvallisuutta on kiinnitettävä huomiota työhön. Jos puuvillapistoke on tulessa, pidä sitä kädelläsi tai kääri sitä kostealla liinalla. Älä räjäytä sitä suustasi, jotta vältät polttamisen. Jos bakteerikulttuuri vuotaa tai hajottaa bakteerisäiliön, levitä se 5% karboliinihappolla kyllästetylle rihmalle. Pyyhi työtaso tai lattia 5%: lla karboliinihiekalla kastetulla rievulla ja pyyhi käsi alkoholipulloilla ennen jatkamista.

(6) Työn lopuksi puhdista työtasot välittömästi ja ota kaikki tavarat ja jätteet, joita ei pidä varastoida steriiliin huoneeseen steriilistä huoneesta, suihkuttamaan steriiliä tilaa 5% karboliinilla tai avaa ultraviolettivalaisin 30 minuuttia.

lab furniture 9.13.jpg

(5) Jatkuva lämpötila-viljelyhuone


1. Kulttuurihuoneen asettaminen

(1) Kulttuurihuoneessa tulisi olla kaksi sisä- ja ulkokammiota, sisäkammio on viljelykammio ja ulompi kammio on puskurikammio. Huoneen tilavuuden ei pitäisi olla suuri, jotta ilman sterilointi helpottuisi. Sisäkammioalue on noin 3,2 x 4,4 = 14 m2, ulomman kammion alue on noin 3,2 × 1,8 = 6m2 ja korkeus noin 2,5 m. Sillä olisi oltava katto.

(2) Sisä- ja ulkokammiot erottavan seinän yläosassa on oltava ilmasuodattimella varustettu ilmaus.

(3) Mikro-organismien lämpötilaa vastaavien vaatimusten täyttämiseksi tarvitaan vakio- ja kosteuslaite.

(4) Sisä- ja ulkokammiot olisi varustettava UV-lampuilla kammion keskelle sterilointia varten.

2. Säilytä sisätiloja ja laitteita

(1) Sisäkammio on yleensä varustettu viljelynastoilla ja ravistimella (ravistin). Yleisesti käytössä olevat ravistelukoneet ovat pyörivät ja edestakaisin.

(2) Ulkopuolella on oltava erityiset haalarit, kengät, korkit, naamiot, kädessä pidettävät ruiskut ja 5% karboliinihappoliuos, 70% alkoholi-puuvillapallot jne.

3. Kulttuurihuoneen sterilointi ja desinfiointi

Sterilointi- ja desinfiointitoimenpiteet steriilin huoneen kanssa.

Pienimuotoisia viljelmiä voidaan suorittaa vakiolämpötilassa olevassa inkubaattorissa ilman vakiolämpötilan viljelykammion käyttöä.


(6) Yleinen laboratorio


Paikka, jossa mikro-organismeja havainnoidaan, lasketaan ja fysiologiset ja biokemialliset mittaukset suoritetaan. Huoneen kalusteet vaihtelevat suuresti työn keskipisteen mukaan. Se on yleensä varustettu testipenkillä, mikroskoopilla, kaapilla ja ulosteella. Testipenkkiin on tehtävä sileä ja sileä ja koekappaleen pitäisi olla riittävä välineiden ja lääkkeiden päivittäisen käytön huomioon ottamiseksi.