Etusivu > Näyttely > Sisältö

Mikrobiologisen laboratorion suunnittelu ja koostumus

May 04, 2018

Mikrobiologian laboratoriot sisältävät yleensä valmisteluhuoneen, mikrobiologisen viljelyhuoneen, välineiden desinfiointi- ja puhdistustilan, tasapainohuoneen, puhtaan veden huoneen, ilmaisuhuoneen, kantahuoneen, varaston ja niin edelleen. Mikrobiologian laboratoriot vaihtelevat huomattavasti laboratorioiden koostumuksen ja laajuuden mukaan työelämän (ruoka, lääketiede, sairaanhoito jne.) Ja luonteen (opetuksen, tuotannon, tutkimuksen, seurannan jne.) Mukaan.

Ensinnäkin mikrobiologian laboratorion asettelu

Mikrobiologian laboratorio olisi perustettava riippumattomaksi alueeksi, erotettu muista laboratorioista ja sisäänpääsyn kulunvalvonnalla, eikä siihen liittyvä henkilökunta saa päästä. Huoneet jaetaan kohtuullisesti työn sisällön mukaan, mikä sopii työlle ja ei vaikuta toisiinsa. Sisäänkäynnillä on keskitetty kaappi, ja lukuisissa huoneissa (esim. Muotokulttuurihuone, bakteerikulttuurihuone, kiinteä kulttuuri, nestemäinen kulttuuri jne.) Voidaan asettaa kulttuurihuoneeseen eri kulttuurin mukaan olosuhteita ja tyyppejä.

Puhdaslaboratorio: laboratorion kulmissa järjestetyt itsenäiset laboratoriot, jotka käyttävät suljettuja ovia ihmisten pääsyn rajoittamiseksi, asettavat huoneet puhtausvaatimuksiin alueilla, joilla on vähän häiriöitä henkilöstöön ja ulkoisten tilojen rakentamiseen. Mikrobiologisen testi- menetelmän huomioon ottaen havaintokammio on vieressä puhdistusterilointikammioon ja viljelykammioon ihmisen virtauksen ja logistiikan erottamisen helpottamiseksi. Henkilöstön pääsyn valvomiseksi (henkilövirtaus) vain yksi suljettu ovi tulee mikrobiologian laboratorion tärkeimmälle puhtaalle alueelle, operaattori siirtyy logistiikkakäytävään ja siirtyy sitten valmistelutilaan ja kulkee puskuroidun tuloalueen läpi toiminta-alueelle ; Ilmasuihku puskuroidaan paikalliseen sata-tason laboratorioon. Logistiikka toteutetaan siirtoikkunoilla. Pakoputkisto on varustettu tehokkaalla suodattimella, ilmanpoistokammiossa on tehokas suodatus staattinen paine -laatikko, sisäinen toimitus poistoilma lähetetään ylempään ja alempaan riviin ja sisäilman poistoilma on yksipuolisesti järjestetty esteitä. Ylipaineventtiili säätää huoneen paineen automaattisesti positiivisen paineen puhdistamiseksi.

Toiseksi, laboratorion suunnittelu ja koristelu

1, on annettava riittävästi tilaa laboratorion turvalliseen käyttöön, puhdistukseen ja huoltoon.

2. Laboratorion seinät, katot ja lattiat tulee olla sileitä, helposti puhdistettavia, vuotamattomia ja kemikaaleja ja desinfiointiaineita kestäviä. Lattian tulee olla liukumaton.

3. Testipenkin tulee olla vedenpitävä ja kestävä desinfiointiaineille, hapoille, emäksille, orgaanisille liuottimille ja kohtuulliselle lämmölle.

4, pitäisi varmistaa, että kaikki toiminnot laboratorion valaistus, jotta vältetään tarpeeton heijastus ja flash.

5, laboratoriolaitteiden tulee olla tukevia ja kestäviä penkkien, kaappeiden ja muiden välineiden sekä alla olevien varusteiden välillä, jotta voidaan varmistaa, että puhdistusta on riittävästi.

6. Käytettävissä oleville tavaroille tulee olla riittävästi säilytystilaa, ja toinen pitkän aikavälin varasto on toimitettava laboratorion työskentelyalueen ulkopuolelle.

7. Olisi annettava riittävästi tilaa ja välineitä liuottimien, paineistetun kaasun ja nesteytetyn kaasun turvalliseen käyttöön ja varastointiin.

8. Laboratorion ovessa on oltava näkyvä ikkuna ja sopiva paloluokka saavutetaan, mieluiten suljettu automaattisesti.

9. Turvajärjestelmään tulisi kuulua palontorjunta, hätäjännitys, hätä- ja silmänhuuhtelulaitteet.

10. Luotettava ja riittävä virtalähde ja hätävalaistus laboratoriosta lähtevän henkilöstön turvallisuuden varmistamiseksi.

11. Laitteen suunnittelun, rakentamisen ja asennuksen on oltava helppokäyttöinen, helppokäyttöinen, puhdas, saastunut ja laadukas tarkastus. Vältä lasin ja muiden herkkien kohteiden käyttöä mahdollisimman paljon.

Kolmanneksi mikrobiologiset laboratoriolaitteet

1, steriili huone ja puhdas penkki: on laboratorion ydinosa, pääasiassa näytteen suojaamiseksi kokeellisten tulosten tarkkuuden varmistamiseksi. Steriili huone tarjoaa suhteellisen steriilin ympäristön mikrobiologisiin kokeisiin ilmanpuhdistuksella ja avaruustesteriloinnilla. Steriloidussa huoneessa tärkeimmät laitteet sisältävät siirtoikkunat, ultraviolettivalon, tiukan steriilin huoneen, jossa on kokoonpano ja puhdas penkki: puhdas penkki on helppokäyttöinen ja se on jaettu vaakasuoraan virtaukseen ja pystysuuntaiseen tuulen suuntaan.

2, hautomo: sähköinen vakiolämpötila-inkubaattori, veden tyyppi vakio-inkubaattori, biokemiallinen inkubaattori, vakio-lämpötila ja kosteuslaatikko, anaerobinen inkubaattori, valo hautomo ja niin edelleen.

3, kuivausuuni: sähköinen kuivausuuni, tyhjökuivausuuni.

4, sterilointilaite: korkea paine höyrysterilointilaatikko, kuivaa lämpösterilisaattori.

5, tasapaino: ± 0,1 mg analyyttinen tasapaino, ± 10 mg elektronista tasapainoa.

6, mikroskooppi: biologinen mikroskooppi, stereomikroskooppi, fluoresenssimikroskooppi, käännetty mikroskooppi ja niin edelleen.

7, spektrofotometri: näkyvä spektrofotometri, UV-spektrofotometri kvantitatiiviseen analyysiin.

8, happamuusmittari: käytetään liuoksen pH-arvon määrittämiseen.

9, johtavuusmittari: käytetään pääasiassa veden laadun mittaamiseen.

10, jääkaapit: matalalämpötilat jääkaapit, erittäin matala lämpötila jääkaapit, tavalliset jääkaapit, pystysuorat jääkaapit ja niin edelleen.

11, jääpalakone.

12, sähköinen höyrylaiva, erittäin puhdasta vettä kone.

13, vakionäyttöinen vesihaude, mikseri, ultraäänipuhdistuslaite, sähkölämmityslevy.

14, typpilaite.

15. Sentrifugi: pienen nopeuden sentrifugointi, työpöydän suurnopeusnopeuscentrifuge.

16, mikroskooppinen kuvankäsittelyjärjestelmä.

17. Bakteerien tunnistusjärjestelmä.