Etusivu > Näyttely > Sisältö

Miten ylläpidetään laboratoriokalusteiden bioturvallisuuskaappia säännöllisesti

Dec 03, 2018

Kahdessa edellisessä artikkelissa olemme ottaneet käyttöön varotoimet ja käsittelykysymykset laboratoriokalusteiden bioturvallisuuskaappien käyttöön. Seuraava BOKA Xiaobian esittelee bioturvallisuuskaappien säännöllisen huollon menetelmän:

1. Vaihda esisuodatin kolmen kuukauden välein.

2. Vaihda UV-lamppu kerran vuodessa.

FUME HOOD 9.19

3. Kun jokin seuraavista ehdoista ilmenee, bioturvallisuuskaappi olisi tarkastettava paikan päällä: bioturvallisuuslaboratorion valmistuttua bioturvallisuuskaappi on asennettu ennen käyttöönottoa; sen jälkeen kun bioturvallisuuskaappi on siirretty bioturvallisuuskaapin tarkastamisen jälkeen; Kun bioturvallisuuskaappi on korvattu tehokkaalla suodattimella; biologista turvakoteloa testataan säännöllisesti vuosittain. Pätevän henkilöstön on suoritettava paikan päällä tehtävät testit valmistajan ohjeiden mukaisesti, jotka koskevat kunkin bioturvallisuuskaapin suorituskykyä ja eheyttä kansallisten standardien noudattamisen varmistamiseksi. Turvakotelon suojausta on arvioitava turvakotelon eheyden, HEPA-suodattimen vuotamisen, pystysuoran ilmavirran nopeuden, työskentelyikkunan ilmavirran ja keskimääräisen tuulen nopeuden, negatiivisen paineen / ilmanvaihtoaikojen, ilmavirran savukuvioiden sekä hälytysten ja lukitusten osalta. Järjestelmä testataan. Voit myös valita vuodon, valaistuksen, UV-intensiteetin, melutason ja tärinätestauksen. Näitä testejä suorittaessaan tarkastajat on koulutettu käyttämään erikoistuneita tekniikoita ja laitteita. On erittäin suositeltavaa, että testin tekee pätevä ammattilainen.

Steriliteettitestit suoritettiin viikoittain käyttäen samanlaista menetelmää ilmaan laskettavien määrien osalta.

Bioturvallisuuskaapin on poistettava kontaminaatio ennen suodattimen siirtämistä ja vaihtamista. Yleisin tapa on käyttää formaldehydin fumigointia, jonka pätevät ammattilaiset poistavat.