Etusivu > Näyttely > Sisältö

Miten puhdistaa laboratoriolasi-instrumentteja, katso tästä

Apr 11, 2019

Me kaikki tiedämme, että riippumatta siitä, mitä käytetään pitkään, se muuttuu likaiseksi. Erityisesti laboratoriossa käytettyjä erilaisia lasilaitteita käytetään yleensä eri kemikaalien pitämiseen. Jos niitä ei puhdisteta, jotkin kemikaalit jäävät säiliöön. Tämän vuoksi kemiallisen reaktion häiriöistä saadut tiedot ovat myös epätarkkoja. Perinteinen väline pesua varten on huuhdella vedellä ja harjalla, mutta tämä menetelmä on hankala ja helppo pestä ja vähentää laitteen käyttöikää. Tässä muutamia vinkkejä lasiesineiden puhdistamiseen.

lab furniture-04.11


1. Kromihapon pesunesteen valmistusmenetelmä: 20 g hienoa teollisuusluokkaa K2Cr2O7, lisätään vettä 40 ml, lämpöä liuotetaan, jäähdytyksen jälkeen lisätään hitaasti 360 ml väkevää rikkihappoa edellä mainittuun liuokseen jäähdytyksen jälkeen, siirretään pulloon lasilla tulppa. (vaatii suuren määrän voidaan valmistaa suhteellisesti)

Käyttö: Pese yleiset öljyvärit pienellä määrällä voidetta tai liota yli yön.

Varotoimet: Se on erittäin syövyttävää ja estää ihon ja vaatteiden palovammoja. Sitä voidaan käyttää toistuvasti kierrätyksen jälkeen, ja varastointipullon tulee olla tiukka veden imeytymisen estämiseksi; jos se on vihreä, se ei kelpaa ja se purkautuu käsittelyn jälkeen.

2. Teollisuuden suolahapon valmistusmenetelmä: V (suolahappo): V (vesi) = 1..1. Käyttö: Käytetään emäksisen lian ja useimpien epäorgaanisten aineiden puhdistamiseen. Huomautus: Käytetty voide voidaan kierrättää. Alkalinen lotionin valmistusmenetelmä: 10% natriumhydroksidin vesiliuos. Käyttö: Pese öljy ja jotkut orgaaniset aineet.

Huomautus: Pesupullo on täytetty muovilla tai kumitulpalla. Emäksinen etanolipuhdistusliuos Valmistusmenetelmä: 60 g NaOH: ta liuotettuna 80 ml: aan vettä, lisätään 95% etanolia 500 ml: aan (suuri määrä voidaan laajentaa suhteellisesti).

Käyttö: Pese rasva, terva, hartsi jne. Huomautus: Nestesäiliö on täytetty kumitulpalla; sitä on helppo käyttää pitkään; se on haihtuva ja palonkestävä.

3. alkalisen kaliumpermanganaatin pesuliuoksen valmistusmenetelmä: 4 g kaliumpermanganaattia liuotetaan pieneen määrään vettä, lisätään 10 g natriumhydroksidia ja lisätään vettä 100 ml: aan (määrä voidaan laajentaa suhteessa suhteeseen ). \

Käyttö: Pese öljy, orgaaninen aine. Liota.

Huomautus: Ruskea MnO2 saostuu raakaöljyn tahran jälkeen pesun jälkeen, ja se voidaan poistaa suolahapolla tai oksaalihapolla.

4, natriumfosfaatin pesuliuos Valmistusmenetelmä: 57 g natriumfosfaattia, 28,5 g natriumoleaattia, liuotettuna 470 ml: aan vettä (suuri määrä voidaan laajentaa osuuden mukaan).

Käyttö: Pese hiiltä. Liota ja pese.

Huomautus: Liota muutama minuutti ja huuhtele.

5, jodi- kaliumjodidin pesuliuoksen valmistusmenetelmä: 1 g jodia, 2 g kaliumjodidia jauhettua, liuennut pieneen määrään vettä, sitten lisätään vettä 10 ml: aan (suuri määrä voidaan laajentaa suhteen mukaan).

Käyttö: Pese ruskea hopeanitraatin jäännös.

Huomautus: Liota muutama minuutti ja huuhtele.

6, yleisesti käytetyt orgaaniset liuottimen valmistusmenetelmät: kuten bentseeni, eetteri, asetoni, etanoli, dikloorietaani, kloroformi. (Suuri määrä voidaan laajentaa suhteellisesti).

Käyttö: On olemassa pieni määrä orgaanista ainetta, jota on vaikea pestä yleisillä menetelmillä.

Huomaa: Huomioi myrkyllisyys ja syttyvyys; käytetyn jätteen liuotin olisi käytettävä kierrätyksen ja tislauksen jälkeen.