Etusivu > Näyttely > Sisältö

Kuinka toissijainen biologinen laboratorio on turvallinen?

Oct 17, 2018

Riippuen manipuloidusta biologisesta tekijästä aiheutuvasta vaarasta ja toteutetuista suojatoimenpiteistä, asiaankuuluvien suojaväylien on täytettävä vastaavan bioturvallisuustason vaatimukset.

Varoitusmerkki:

1. Laboratorion sisäänkäynti, laboratorion sisäänkäynti, laboratoriotila, laitteet ja muut laitteet on kiinnitetty vastaavilla varoitusmerkeillä laboratoriossa esiintyvien mahdollisten vaarojen luetteloimiseksi.

2. Biohajoamistunnus:

Logon taustaväri on keltainen, teksti on musta ja biologinen vaara on toissijainen. Työntekijät ovat kiellettyjä.

3. Kemikaalin vaaraluokka:

Laboratoriossa esiintyvien vaarallisten kemikaalien vaarallisten ominaisuuksien ja tilan perusteella tehdään seuraavat merkinnät:

Räjähteet, palavat kaasut, palavat nesteet, palavat kiinteät aineet, huumeet, syövyttävät aineet, syöpää aiheuttavat teratogeeniset tuotteet.

Fyysinen suojauseste:

Laboratorion bioturvallisuus on varustettava ensisijaisella fysikaalisella esteellä, joka sisältää: bioturvallisuusvälineet kaikilla tasoilla ja henkilökohtaiset suojavarusteet (ensisijainen suojaväli). Laitoksen rakenteen rakenne ja ilmanvaihto ovat toissijaisia fyysisiä esteitä (toissijainen este). Toimet, jotka voivat aiheuttaa roiskeita, roiskeita ja aerosoleja, mukaan lukien: sentrifugointi, hionta, levottomuus, voimakas iskusekoitus, ultraäänisammutus, tartuntojen sisältävien säiliöiden avaaminen, eläinten nenän injisointi, tartunnan saaneiden eläinten keräys ja munien kuorinta. Käytetään luokan II bioturvallisuuskaappeja ja fyysisiä suojavarusteita.

Laitteet ja varusteet

1. Rakennuksessa on laboratorioasennustiloja (toissijaiset suojavarusteet) ja laboratorio on eristetty yleisestä alueesta.

(1) Rakennuksen rakenne ja asettelu

Rakennuksessa on kahdeksan seismisen kestävyyden, rottien, hyönteisten ja varkaudenesto.

Rakennuksessa oleva laboratorio on varustettu kulunvalvontajärjestelmällä, joka kieltää itsenäisten henkilöiden pääsyn.

Laboratorion sisäänkäyntiin sijoitetaan kaappi, joka erottaa henkilökohtaiset vaatteet kokeellisista vaatteista.

Laboratoriolla on turvalliset kanavat ja hätäuloskäynnit ja ne on selvästi merkitty.

(2) ilmatiiviys ja sisäpinta

Laboratorion seinät, katot ja lattiat ovat sileitä, helposti puhdistettavia, pölystä, vedestä, tiivistymätöntä höyryä, kemiallista ja desinfioivaa korroosiota. Pinta on tasainen ja liukumaton. Työtaso on helppo puhdistaa, vedenpitävä, lämmönkestävä, orgaaniset liuottimet, hapot, emäkset ja yhteiset desinfiointiaineet vahingoittuvat ja korroosiota. Kaikki laboratoriossa olevat ovia voidaan sulkea; laboratoriopisteessä on merkkejä, jotka ovat selvästi pimeässä tunnistettavissa.

(3) Ilmastointi

Jokainen laboratorio on varustettu ilmastoinnilla.

(4) Valaistus sopii kaikkiin huoneen toimintoihin.

(5) Luotettava virtalähde.

Jääkaappi on varustettu varavirtalähdöllä.

2. Turvalaitteet (ensisijainen suojakaite)

(1) Suojavaatteet

(2) Suojakäsineet

(3) Biologinen suojakaappi

Tarttuvien aineiden käsittely, kuten bakteerien eristäminen, kudosviljelmä, kanan alkionsiirto ja eläinten kehonesteiden keräys, olisi suoritettava luokan II bioturvallisuuskaapissa. Bioturvallisuuskaappi tarkastetaan valmistajan 12 kuukauden välein. Joka kerta, kun käytetään bioturvallisuuskaapelia, on huomioitava, toimiikö se normaalisti ja täyttää käyttötietueen.

(4) Autoklaavi

Autoklaava on yleinen fyysinen tapa tappaa mikro-organismit. Käytetyt viljelmät ja jätteet steriloidaan suurpainen höyrysterilointilaitteella ennen käsittelyä.

(5) Ensiapupakkaus

Laboratoriossa on oltava ensiapupakkaus. Ensiapupakkaukseen on sisällyttävä vähintään: desinfiointiaine, desinfiointiaine puuvilla, kertakäyttökumi käsineet, steriilit haavasidokset / sideharso, nauha, siteet, pinsetit, sakset jne.

(6) Palokalusto

Laboratoriossa on oltava käytettävät sammutuslaitteet, kuten sammuttimet.

(7) Silmänhuuhtelulaite

Silmäsuihkulaite on konfiguroitu laboratorion työalueelle.

Henkilökohtaisten suojavarusteiden yleiset vaatimukset

Laboratoriossa käytettävien henkilökohtaisten suojavarusteiden on oltava kansallisten vaatimusten mukaisia. Biolääketieteellisen arvioinnin perusteella valitse tarkoituksenmukainen henkilönsuojaus eri suojaustasojen mukaan ja kehitettävä menettelyjä henkilönsuojainten valinnan, käytön ja huollon valvomiseksi. . .

1. Laboratoriotuotteet:

Laboratorion on varmistettava, että käytettävissä on riittävä suojavaatetus. Suojavaatteet on desinfioitava ja puhdistettava ajoissa. Jos mahdollisesti vaarallisia materiaaleja todennäköisesti vuotaa työntekijöille, on tarvittaessa käytettävä myös muovisia esiliinoja tai nestettä kestäviä pitkät puvut, kuten myös käsineet, suojalasit, naamarit, pään ja kasvosuojukset. Odota. Käytettäessä yksiosainen suojapuku, pidä varovasti ensin housut ja pukeudu sitten yläosaan. Kokeilun jälkeen irrota ensin paita, irrota sitten housut, tartu päällysteen päähän ja vedä se ylös irrottaessasi ja poraa pään päältä. Saastuneet suojavaatteet on käsiteltävä harmittomasti.

2. Käsineet:

Käsineiden tulee olla käytettävissä laboratoriossa biologisen vaaratilanteen, kemikaalien, säteilyn saastumisen, kylmän ja lämmön, tuotteen kontaminaation, pistelyhaavojen, hankautumisen ja eläimen puremien ehkäisemiseksi. Käsinemateriaalin on täytettävä mukavuus, istuvuus, joustavuus, tarttuvuus, hankaus, sitominen ja repäisylujuus vaaditun toiminnan luonteen mukaisesti ja riittävän suojan kyseisiä vaaratekijöitä vastaan. Käytä käsineitä käyttämättä käsineitä ilman vuotamista, kuivia käsiä; vaihda käsineet, jotka ovat repeytyneet, vahingoittuneet tai epäilty sisäisestä saastumisesta. Desinfioi käsineet desinfiointiaineella ennen käsineiden poistamista. Sitten pidä toisella kädestä kämmenen ja vedä käden kämmen ulospäin saastuneen osan tekemiseksi sisään. Käytä käsineitä käsittelemättä.

3. Kengät:

Koekengät tulisi olla mukavat ja pohjalliset pitäisi olla liukumattomat.

4. Maski:

Valitse sopiva naamio ja tarkista vaurio ja puhtaus ennen yllämystä. Kun käytät sitä, sinun on kiristettävä nenänsi niin, että se pysyy lähellä ihoa estääkseen ilman vuotamisen.

5. Hattu:

Tarttuvien materiaalien käsittelyssä on käytettävä hattua.

6. Lasit:

Käytä tarvittaessa suojalaseja.