Etusivu > Näyttely > Sisältö

Laboratorion rakennesuunnittelun perustaidot

Jun 12, 2018

Laboratoriota suunniteltaessa on tärkeää tietää eräiden laboratorion rakennesuunnitelmien perusteeton tunne hyvän laboratoriorakennussuunnitelman tekemiseksi. Mitä sitten ovat laboratorion rakennesuunnittelun perustiedot? Seuraavassa on yksityiskohtainen esittely sinulle.

Laboratorion rakennesuunnittelun perustiedot koskevat pääasiassa seuraavia seikkoja:

1. Ennen kuin laboratorio aloittaa toimintansa, sen on ymmärrettävä, missä kaasun pääventtiili, vesiventtiili ja kytkin ovat. Kun poistut laboratoriosta, muista tarkistaa sisätila uudelleen, sammuttaa vesi-, sähkö- ja kaasukytkimet ja lukita ovet ja ikkunat.

2. Kun heliumylinteri avataan, käyttäjän on pysyttävä kaasusylinterin kaasun ulostulon puolella. Kaasupullon tulee seistä pystyssä ja hitaasti avata pulloventtiili. Kaasun on paineistettava paineentasausventtiilin läpi eikä sitä saa suoraan purkaa. Suurpainesylinteriventtiilejä käytettäessä käytä käsi- tai erikoisavaimia ja älä käytä työkaluja, kuten taltat ja pihdit venttiilin vaurioitumisen estämiseksi. Syttyvien, räjähtävien ja myrkyllisten kaasupullojen käyttöpaikan käytön tulisi varmistaa hyvä ilmanvaihto, käyttö- ja kunnossapitotila. Sylinterissä olevaa kaasua ei saa täysin tyhjentää, jäännöksen jäljelle jää jäljelle jäänyt paine. Jäännöspaineen tulisi yleensä olla noin 2 kg / cm2 ja vähintään vähintään 0,5 kg / cm2.

3. Sähköosaa on ehdottomasti estettävä käytettäessä sähkölaitteita (kuten uuneja, vakiolämpöisiä vesihauteita, sentrifugit, sähköuunit jne.). katkaisinta ja sähkökytkintä ei saa sammuttaa märillä käsillä tai silmillä. Ennen käyttöä, käytä testikynää ensin sen tarkistamiseen, onko sähkölaitteiden vuoto, jos instrumentin vuoto ilmenee, ei voida käyttää.

4. Erityistä varovaisuutta on noudatettava käytettäessä palavia aineita, erityisesti syttyviä aineita (kuten eetteriä, asetonia, etanolia, bentseeniä, metallista natriumia jne.). Älä laita paljon pöytään, ei lähestytä liekkiä. Vain silloin, kun se on poissa tulesta tai sen jälkeen, kun liekki sammuu, voi syttyvä neste päästä suuria määriä. Matalalla kiehuvaa orgaanista liuotinta ei saa kuumentaa suoraan tulelle ja sitä voidaan lämmittää tai tislata vain käyttäen vesihauteessa olevaa refluksoidun lauhduttimen.

5, väkevöityä happoa, väkevöityä alkalia, on oltava erittäin varovainen roiskumisen estämiseksi. Kun käytät pipettia näiden reagenssien mittaamiseen, on käytettävä kumipalloa, eikä suua saa imemään. Jos vahingossa suihkuttaa testipenkkiin tai maaperään, sinun on käytettävä märkäliina pyyhintään. Jos ihoa kosketetaan, sitä tulee käsitellä välittömästi.

6, jos vahingossa poltetaan huomattava määrä palavia nesteitä, sitä on käsiteltävä seuraavasti:

(1) Sulje kaikki sisä- ja sähkölämmittimet välittömästi. (2) Sulje ovi, avaa ikkuna ja ikkuna. (3) Pyyhi läikkynyt neste pyyhellä tai rätillä ja ruuvaa neste suureen astiaan ja kaada se sitten suljettuun lasipulloon.

7. Syttyviä ja räjähtäviä aineita (kuten metallista natriumia, valkoista fosforia ja vastapäätä) ei saa kaataa likaauhoihin tai nieluihin, vaan ne on kerättävä nimettyihin säiliöihin.

8, nestemäistä nestettä, erityisesti vahvaa happoa ja vahvaa emästä ei voida kaataa suoraan pesualtaan, laimennetaan, kaadetaan tiskiin ja käytetään paljon vesijohtovettä pesuallas ja viemäripesu.

9. Toksit tulee kerätä laboratorion määräysten mukaisesti tutkimus- ja hyväksymismenettelyjen jälkeen. Niitä tulee käsitellä tiukasti ja käyttää asianmukaisesti.

10. Kun käytät öljyhauteessa, on huolehdittava siitä, että lämpötila mitataan jatkuvasti lämpömittarilla ja että lämpötila ei ylitä öljyn palamislämpötilaa.

Todellakin rakennettu koti on Kiinan ensimmäinen yhden luukun laskeutumislata laboratorion rakentamiseen. Jia Yunin luoma "8590 laboratorion rakentamisen teoria" on auttanut Kiinan laboratoriot ratkaisemaan kaksi suurta ongelmaa "rakentaa hyvin" ja "hyödyntää". Laboratorion rakentaminen on "säästää aikaa, säästää aikaa ja säästää rahaa".