Etusivu > Näyttely > Sisältö

8 kansallista keskeistä laboratoriota lääketieteen oli tarpeen korjata määräajassa

Nov 06, 2018

Tiede- ja teknologiaministeriö ilmoitti 29. kesäkuuta bioteknologian ja lääketieteen 2016 kansallisen avainlaboratorion tuloksista. Vuonna 2016 tiede- ja teknologiaministeriö tilasi Kiinassa sijaitsevan bioteknologian kehittämiskeskuksen yhteistyössä Kiinan tiede- ja teknologialiiton Life Science Society -yhtiön kanssa tekemään itsenäisen arvioinnin 75: n biologisten ja lääketieteen alan kansallisten laboratorioiden kansallisista laboratorioista. Arvioinnin jälkeen 20 laboratoriota luokiteltiin erinomaisiksi kansallisiksi keskeisiksi laboratorioiksi. 46 laboratoriota luokiteltiin hyviksi kansallisiksi avainlaboratorioiksi. Erityistä huolta on, että yksi laboratorio epäonnistui arvioinnissa ja kahdeksan laboratoriota pyysi korjaamista.


seuraavat tiedot:

Kokonaisrahoitus on 20,8 miljardia yuania, 29 uutta akateemikkoa ja 274 henkilöä "Thousand Talents Program" -ohjelmassa

Arvioinnin tulosten julkaisemisen lisäksi tiedonannossa ilmoitetaan myös Biologian ja lääketieteen kansallisen avainlaboratorion viiden vuoden kokonaiskehityksestä. "Ilmoitus" huomautti, että arviointikaudella 75 laboratorion kokonaisrahoitusta oli 20,8 miljardia juania, josta 15,5 miljardia yuania kohdennettiin kansallisiin tieteen ja teknologian tehtäviin, mikä vastaa 74 prosenttia laboratorion kokonaisvaroista. keskimäärin yli 278 miljoonaa yuania.

Kiinalaisen tiedeakatemian akateemisia tutkijoita lisättiin 75 laboratorioon, joista puolet otti akateemikot biologian ja lääketieteen laitokselta arviointijakson aikana; 14 uutta akateemikkoa Kiinan teknillisen akatemian kanssa lisättiin.

Lisättiin 64 uutta innovaatiotiimiä ja keskeisiä innovaatioryhmiä Kiinassa sijaitsevasta National Natural Science Foundationista. Lisättiin 193 uutta kansallista keskeistä perustutkimuksen kehittämissuunnitelmaa (973 suunnitelmaa), kansallista korkean teknologian tutkimus- ja kehittämissuunnitelmaa (863-suunnitelmaa) sekä merkittävää tieteellistä tutkimussuunnitelmaa; 274 uutta "Thousand Talents Plan" (mukaan lukien "Youth Thousand Talents Plan").

Uuden kansallisen tiederahaston määrä tunnetuille nuorille tutkijoille oli 148, mikä vastaa 60% nuorten tutkijoiden kansallisen tiederahastojen saajista.

75 laboratoriota voittivat 33 kansallisen luonnontieteen palkinnon, 1 kansallisen tieteen ja teknologian edistyspalkinnon erikoispalkinnon, 12 ensimmäistä palkintoa, 65 toista palkintoa ja 18 uutta palkintoa National Technology Innovation Award -palkinnosta. Akateemisen vaikutusvallan kannalta yli puolet arviointilaitosten asiantuntijoista uskoo, että yli 80 prosenttia osallistuvista laboratorioista on johtava ja juokseva.

"Ilmoitus" huomautti, että osallistuvat laboratoriot, tukevat yksiköt ja toimivaltaiset yksiköt toivovat, että heidän kokemuksensa ovat vakuuttuneita, ja tutkittava ja muotoiltava menetelmiä ja toimenpiteitä arviointiryhmän esiin tuomien ongelmien ratkaisemiseksi parantamaan jatkuvasti johdon tasoa , ja antaa täyden pelin valtion avainlaboratoriolle. Tehtävän keräämisessä, merkittävien tehtävien hoitamisessa, yhteistyön innovaatioiden edistämisessä jne. Panostamme entistä paremmin innovaatiotoimintaan perustuvien kehittämisstrategioiden toteuttamiseen ja maailmanluokan tiede- ja teknologiavoiman rakentamiseen.

Tiede- ja teknologiaministeriön 6. toukokuuta 2014 julkaisema National Key Laboratory Evaluation Rules -sääntöjen mukaan oikaisulaitoksella on oikaisujakso 2 vuotta. Kaksi vuotta myöhemmin, tiede- ja teknologiaministeriö järjestää asiantuntijoita tarkastamaan oikaisutulokset paikan päällä ja tarkistamaan läpäisseet laboratoriotutkimuksen tulokset. Hyvin testatut, testatut laboratoriot eivät enää sisälly kansalliseen keskeiseen laboratorioon. Laboratoriot, jotka eivät toteuta arviointia, laboratorioita, jotka eivät osallistu arviointiin tai poistuvat arvioinnista, eivät enää sisälly kansalliseen keskeiseen laboratorioon.

Biotekniikan ja lääketieteen valtion avainlaboratorion arvioinnin tuloksista 20 laboratoriota, kuten State Key Laboratory of Diagnosis and Treatment, ovat erinomaisia kansallisia avainlaboratorioita; 46 laboratoriota, kuten Virologian kansallinen avainlaboratorio, ovat hyviä. Valtion avainlaboratorio; Onkogeenien ja vastaavien geenien, valtion avainlaboratoriossa, jne. 8 laboratorioita, korjattu määräajassa, ja oikaisujakso oli 2 vuotta. Tänä aikana valtion avainlaboratorion erikoisrahastoja keskeytettiin.